E usor ca in perioada sarbatorilor, cineva aflat sub influenta licorilor lui Bachus sa stearga toate parolele salvate de Safari pentru cateva zeci bune de site-uri.
Cum Time Machine si-a facut datoria indiferent de capacitatile mentale ale utilizatorului, undeva ascunse bine se afla un backup al keychain-ului care contine toate aceste parole. Am reusit sa fac un “System Restore” la o data anterioara stergerii paroleleor si totul a fost OK pentru cateva minute, pana ce iCloud s-a sincronizat si a actualizat lantul de parole la ultima versiune, adica doar pentru cateva site-uri.
Intrebarea mea este: in ce folder este salvata baza de date pentru iCloud Keychain in macOS Sierra (10.12.1)? Am gasit baza de date pentru login Keychain (~/[user]/Library/Keychains) dar acolo nu e niciun fisier care sa contina iCloud Keychain, ci doar urmatoarele:
un folder cu numele de genul: 1122334455-XXXX-YYYY-ZZZZ-AAAAAAAAAAA
un fisier cu numele: “login.keychain-db” si unul cu numele “metadata.keychain-db”
As avea varianta de a restaura din nou sistemul la o data anterioara si apoi sa NU sincronizez iCloud pana ce nu export iCloud Keychain dar nu-mi surade ideea daca as gasi o cale mai simpla.
Numai bine,
Valentin