Recuperare iCloud Keychain din Time Machine
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

E usor ca in perioada sarbatorilor, cineva aflat sub influenta licorilor lui Bachus sa stearga toate parolele salvate de Safari pentru cateva zeci bune de site-uri.

Cum Time Machine si-a facut datoria indiferent de capacitatile mentale ale utilizatorului, undeva ascunse bine se afla un backup al keychain-ului care contine toate aceste parole. Am reusit sa fac un “System Restore” la o data anterioara stergerii paroleleor si totul a fost OK pentru cateva minute, pana ce iCloud s-a sincronizat si a actualizat lantul de parole la ultima versiune, adica doar pentru cateva site-uri.

Intrebarea mea este: in ce folder este salvata baza de date pentru iCloud Keychain in macOS Sierra (10.12.1)? Am gasit baza de date pentru login Keychain (~/[user]/Library/Keychains) dar acolo nu e niciun fisier care sa contina iCloud Keychain, ci doar urmatoarele:

un folder cu numele de genul: 1122334455-XXXX-YYYY-ZZZZ-AAAAAAAAAAA

un fisier cu numele: “login.keychain-db” si unul cu numele “metadata.keychain-db”

As avea varianta de a restaura din nou sistemul la o data anterioara si apoi sa NU sincronizez iCloud pana ce nu export iCloud Keychain dar nu-mi surade ideea daca as gasi o cale mai simpla.

Numai bine,

Valentin

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Poate te ajuta asta: https://support.apple.com/en-us/HT204085

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5