Salut.
Doar ce mi-am luat un Mac Mini 2014 cu i5 2,8. Am instalat fresh Mac OS Sierra si i-am pus Mac OS Server.
Am Internet de la RCS-RDS fibra si imi intra UTP din Huwaei-ul lor intr-un Airport Extreme 2013.
Ce am observat de cand am instalat Mac OS Server: UPNP numai merge pt. Mac mini, servicii gen plex numai este recunoscut pe exterior (a trebuit sa ii dau forwardare de port )
Screen sharing-ul local din finder dureaza foarte pana se concteaza (suspectez ca DNS server nu a fost configurat corect). Daca pun deschid manual screen share si ii pun ip-ul local o ia instant.
Pt. a ma conecta extern folosesc de la RDS DNS dinamic (ex. XYZ.go.ro). Am setat Hostname-ul la mac mini cu go.ro si il vede cu verde functioneaza.
Toate bune si frumoase pana sa activez servicii pe extern cum ar fi VPN. Nu imi deschide anumite porturi, am activat serviciile, le-am dat permisiuni pt. toate retelele, le-am facut port forward (am verificat si Airportu extreme). Cand le verific prin Ping.eu imi zice ca sunt inchise porturile (VPN UDP: 500,1701 and 4500.)
La VPN nu reusesc sa ii dau de cap. Nu ma pot conecta pe extern la VPN. Ma gandesc ca poate nu cere port de la mine intern portu fiindca nu cred ca e de la ISP (am sunat la ei si nu au porturi blocate, doar portu 25 e blocat da nu ma intereseaza de el)
Este ciudat, imi prind urechile, ma poate ajuta careva?
Am si poze cu setarile dar nu ma lasa sa le incarc ca sunt mari: le-am pus pe macrumors.com: https://forums.macrumors.com/threads/vpn-server-not-working.2031036/