Durata de viata SSD
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.10.15

Stie cineva ce durata de viata are un SSD de pe un macbook pro. Intreb pentru ca detin un Macbook pro 2015 si pana acum i am facut de trei ori backup cu Time Machine in interval de 1 an jumatate. Multumesc tuturor celor care ma ajuta cu un raspuns !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

SSD-urile sunt limitate la numarul de rescrieri per sector.

SLC - cca 100.000 scrieri/sector
MLC - cca 10.000 scrieri/sector
TLC - cca 5.000 scrieri/sector

Beleftronica din ele, pe cât posibil, va muta datele de pe un sector pe altul ca să le folosească pe toate în mod egal.
Așa că vezi ce tip de SSD ai, înmulțește cu numărul total de sectoare și împarte la cantitatea de date pe care o scrii pe zi.
Mai toate tool-urile de S.M.A.R.T. pot să facă acest calcul și să-ți zică procentual uzarea SSD-ului.

De asemenea SSD-urile mai au o grămadă de sectoare “invizibile” păstrate pentru a re-mapa pe cele proaste. De exemplu: un SSD are 256Gb reali dat doar 250 sau 240 Gb vizibili - restul până la 256 sunt rezervați pentru realocare.

Dacă nu îl folosești ca un compile farm sau ca un downloader de zeci de torente în paralel, te va ține mulți ani - mai mult decât mac-ul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

multumesc pentru raspuns psergiu m am linistit . nu e cazul sa il folosesc ca pe un compile farm iar pentru downloader folosesc un hdd extern . smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
psergiu - 11 Februarie 2017 08:03 AM

SSD-urile sunt limitate la numarul de rescrieri per sector.

SLC - cca 100.000 scrieri/sector
MLC - cca 10.000 scrieri/sector
TLC - cca 5.000 scrieri/sector

Beleftronica din ele, pe cât posibil, va muta datele de pe un sector pe altul ca să le folosească pe toate în mod egal.
Așa că vezi ce tip de SSD ai, înmulțește cu numărul total de sectoare și împarte la cantitatea de date pe care o scrii pe zi.
Mai toate tool-urile de S.M.A.R.T. pot să facă acest calcul și să-ți zică procentual uzarea SSD-ului.

De asemenea SSD-urile mai au o grămadă de sectoare “invizibile” păstrate pentru a re-mapa pe cele proaste. De exemplu: un SSD are 256Gb reali dat doar 250 sau 240 Gb vizibili - restul până la 256 sunt rezervați pentru realocare.

Dacă nu îl folosești ca un compile farm sau ca un downloader de zeci de torente în paralel, te va ține mulți ani - mai mult decât mac-ul.

multumesc pentru raspuns psergiu m am linistit . nu e cazul sa il folosesc ca pe un compile farm iar pentru downloader folosesc un hdd extern . smile