Tesla, cea mai valoroasa companie auto americana, dece oare?!?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

http://fortune.com/2017/04/10/tesla-gm-market-value-stock/
Semnal clar catre toate industriile, inclusive apple, fiti inovativi nu doar numarati camioanele de bani facuti prin monopol, altfel pana la urma tot scapa o firma mica din tentaculele voastre si revolutioneaza industria.
Va fi tesla viitorul, foarte probabil, dar si daca cumva se va pierde pe drum sau Elan va fi intepat de un “exotic” spider cred ca deja populatia a prins gust din nou . la inovatie, produse intelginete, ecologice. economice si fiabile. Nu mai vrem becuri programate sa se arda doar ca sa cumparam mai multe, numai vrem imprimante care te blocheaza software doar ca sa cumperi cartuse mai scumpe, nu mai vrem Mercedes care numara apasarile pe pedala dupa care la 100.000 iti spune ca s-a stricta pompa de inalta presiune care costa 3000€ (patita pe propria piele), nu mai vrem bmw care vinde 530D cu pompa de apa cu pale de plastic ce nu rezista mai mult de 40.000 si daca sari servicul la ei ramai in drum cu masina de 65.000 (din nou patit de mine) etc.
Ce face industria auto, se c..a pe ea. Luata prin surprindere de la mai bine de o 130 de ani de la inventia autovehicoleleor electrice, cum nu mai vreti masini proaste care se strica programat, care ne polueza si ne scurteaza viata? Nu vreti masini cu motor inventat in 60’s din care noi facem doar cat de multi bani putem??? Car pools cu masini electrice si automate? Pai cum mai arata romanul bunastarea daca nu mai are parcat bmwul pe trotuar in fata blocului cine naiba ingrijste spatiile verzi aparute de sub masini acum, o gramada de probeleme. Plus cum te mai lauzi cu A6-le tau de 70.000 luat in leasing, acum arati ca un fraier de rand care chema o masina autonoma sa il duca acasa beat si nu mai are nici cum sa se dea cocos in fata femeii ca eu si beat conduc mai bine decat tine smile.
Ce face industria energiei? Ce nu mai vreti sa ardem pacura si carbuni, vreti enrgie curate si ieftina, dar baietii destepti cum sa mai traiasca ? Dar fitul cum va avea un job daca vecinul acum va trai pana la 95 ani in atmosfera cuarata, murea la 50 de cancer, avea si fitul loc de munca, statul bani ca nu mai apucase prostul si pensia, etc.  Cezice enel care daca te-ai debransat ca ai plecat in strainatate si brusc vrei sa te rebransezi cand descoperi ca apartamentul ala nu mai reprezinta nimic pentru tine si vrei sa il vinzi, 1000 € rebransarea ca am monopol ce mama dracului raspberry

Hai tesla da cu ei de pamant smile.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Holy smokes ! smile

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

Ai uitat sa mentionezi de pompa electrica de apa ce echipeaza unele BMW-uri. Cea mai mare prostie sa folosesti un motor electric la aproape 100grade cat are apa. Binenteles, ca sa ajungi la respectiva pompa trebuie sa demontezi jumatate de motor.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sper ca ati inteles sarcasmul smile.
Da oricum ideea de a crea produse mai simple, eficiente, ecologice trebuie salutata si incurajata. Tesla e doar o companie vizionara, dar doar o companie, restul parca dorm pe ele smile, sau doar se chinuie sa pastreze monopolul.
M-am inscris si eu la modelul 3 fara sa il vad macar. Ca sa conduc o tesla sa imi fac o parere am fost in Germania. Din pacate pentru noi, volan pe partea dreapta, probabil ca vom vedea masina la poarta in 2019.
Idee e ca lumea se mira cum fo firma care livreaza 75.000 are o valaoare mai mare decat alta care livreaza 10 milioane. Simplu una livreza masina cu tehnologie la nivel de arata iar cealalta livreza camionete cu motor otto la care nu ai inovat nimic de 60 de ani.
2007-2010 am simtit aceasi stima si pentru apple, din pacate a fost cam scurt, sper sa nu fie la fel si pentru tesla.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cristian Ceobanu - 12 Aprilie 2017 09:23 AM

Ca sa conduc o tesla sa imi fac o parere am fost in Germania. Din pacate pentru noi, volan pe partea dreapta, probabil ca vom vedea masina la poarta in 2019.

Tesla launches in Ireland

Looking forward la prezentarea cu mici, mămăligă și manele ...

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, merg maine sa ne dam cu parerea, avem si un supercharger smile. A fost lansat marti dar doar pentru propietari. Si din nou model 3 volan pe dreapta va fi in al voilea val. Intr-un fel e mai bine, sacapam de bug-urile initiale smile, poate si un hardware mai nou, autopilot 3 raspberry.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

PS Sper ca va place Irlanda, peisajele si muzica, eu unul m-am indragostit rapid. Oricum venind din prafuitul Bucuresti, in oaza asta de verdeata din Atlantic smile nu aveam nici o sansa sa rezist. Locuiesc si lucrez langa unul din cele mai mari parcuri din lume, atasaz o poza facauta la plimbare in pauza de pranz smile https://www.instagram.com/p/BTQZjwPAGbl/?taken-by=cristian.ceobanu
Abia astept tesluta mea smile. Seara dupa scarbici chem masina de acasa sa ma ia, cand ma duc la munca alerg sa fiu in forma raspberry, command vocal, Computer set destination Cliff of moher, dupa care scaunele pe spate si un bun pui de somn pana acolo. Dupa 2 ore de autostrada si drumuri nationale, tesluta: Capitane am ajuns, am oprit la Butlers Chocolates & café pentru tea earl grey hot asa cum iti place tie smile, am facut deja rezervarea acum 25 minute.
Funny nu si nu cred ca e prea departe de zilele noastre, 2019-2020?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si cliff of moher daca va intrebati https://cache-graphicslib.viator.com/graphicslib/thumbs674x446/8623/SITours/aran-islands-and-cliffs-of-moher-tour-including-cliffs-of-moher-cruise-in-galway-191921.jpg https://www.google.ie/search?q=cliff+of+moher&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwier-6lgcfTAhWmIcAKHdkMA0UQ_AUIBigB&biw=1366&bih=651#imgrc=STvSx1ZjiKREOM:&spf=196 sau https://www.google.ie/search?q=cliff+of+moher&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwier-6lgcfTAhWmIcAKHdkMA0UQ_AUIBigB&biw=1366&bih=651#tbm=isch&q=ireland+giant’s+causeway&spf=205 ori https://www.google.ie/search?q=cliff+of+moher&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwier-6lgcfTAhWmIcAKHdkMA0UQ_AUIBigB&biw=1366&bih=651#tbm=isch&q=dingle+peninsula&spf=395

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Great craic ! smile

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Gând la gând cu bucurie, Elon Musk says we’re only 2 years from being able to nap in self-driving cars
http://mashable.com/2017/05/01/elon-musk-ted-talk-self-driving-cars-mars-trump/#GvkZbyr_kmqD

Semnătură