Neata, iata experienta mea hackintosh
Cum iMac’ul meu mid-2011 dadea semne de oboseala cand il puneam sa exporte fotografii din Lightroom, iar oferta actuala a celor de la Apple pentru zona desktop era cu cateva generatii in urma la capitolul hardware, am decis sa-mi construiesc singur un hackintosh. L-am construit in particular pentru Lightroom si Photoshop.
Am stiut de la inceput ca vreau sa-i pun racire pe apa, ca sa-l pot overclocka, asa ca am ales placa de baza ASUS ROG Maximus VIII Formula, care vine din oficiu cu racire pe apa integrata si un procesor K, cu multiplierul deblocat.
Pentru SSD, am ales o varianta M.2 NVMe, care atinge viteze de 2.4 / 3 Gbps (R/W), iar memoriile au cele mai mici latente (C14) pentru cea mai mare viteza (3200Mhz).
Ca sa-mi functioneze tastatura si touchpad’ul Apple, a trebuit sa-mi iau o placa dedicata WiFi / BT compatibila nativ cu macOS.
Multe alegeri le-am facut si cu pentru designul lor (color scheme in particular), pentru ca am ales o carcasa deschisa.
La partea de sunet, am mers pe o solutie de mini-amplificator, BT receiver, bookshelf speakers si sub.
Cu un cost de aproximativ $3000 (n.b - puteam avea ceva similar pe la vreo $1700, dar am fost geek ), am performante foarte apropiate de un Mac Pro de $7500: GeekBench Score
Componente
* CPU: Intel i7 6700K
* MB: ASUS ROG Maximus VIII Formula
* RAM: G.SKILL 32GB (2 x 16GB) TridentZ Series DDR4 PC4-25600 C14
* GPU: MSI Gaming GTX 960 4Gb OC Twin Frozr-V
* SSD1: Patriot Hellfire 240GB PCIe Gen3 x4 (M.2)
* SSD2: Kingston HyperX Savage 480GB
* HDD: Western Digital Red 2Tb
* WiFi / BT: Fenvi FV T-919
* Cooling: custom water loop (mult prea multe componente individuale ca sa le listez)
* PSU: Corsair AX Series, AX760, 760 Watt
* Case: Thermaltake Core P5
Instalare:
Am urmat acest ghid de instalare, pentru ca are un build similar cu al meu, cu aceleasi puncte dificile pe parcursul instalarii (cum ar fi SSD’ul NVMe, care nu este suportat nativ de macOS). Totul este functional, mai putin Photos si continuity, pentru care nu m-am agitat foarte tare (le folosesc doar pe MacBook Pro, nu le simt lipsa pe desktop).
Acum.. ma cam bate gandul sa construiesc un inlocuitor si pentru Mac Mini’ul pe care-l folosesc drept media center