airport express si vpn
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

am abonament la RDS si ma leg la net cu PC-ul prin Airport Express. Merge ok…dar cei de la servici lucreaza pe un VPN la care nu pot sa ma leg decat daca bag “teava” in calculator deschid RDS-ul si apoi dau pe iconita de VPN. Cand fac acelasi lucru dar legat prin Airport nu se conecteaza cu VPN-ul, in schimb cand sunt la vreun hotel cu wireless reusesc fara probleme…deci trag concluzia ca e de la routerul meu ?
Are cineva vreo idee ce ar trebui sa modific in Airport ca sa pot sa accesez VPN-ul ?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nimeni nimic ?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

chiar nimeni nu se stie cu airportul express ?

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Nu stiu ce fel de client folosesti , ce server de VPN ai si cum se configureaza airportul, dar pot sa-ti spun ca pentru un router ASUS wl500g si clientul de VPN cisco ( windows ) sau clientul nativ al lui Mac OS X ( PPTP ), trebuie sa setezi enable UPnP in router.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

VPN-ul PPTP foloseste pentru comunicatie portul 1723.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
arturescu - 04 Aprilie 2007 03:04 AM

Nu stiu ce fel de client folosesti , ce server de VPN ai si cum se configureaza airportul, dar pot sa-ti spun ca pentru un router ASUS wl500g si clientul de VPN cisco ( windows ) sau clientul nativ al lui Mac OS X ( PPTP ), trebuie sa setezi enable UPnP in router.

Poti fi mai explicit? unde in router?

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Habar nu am; eu ti-am spus cum am facut pe un Asus. Nu am Airport; poate cineva cu un asemenea device te sfatuieste exact unde.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

multumesc totusi ca ai incercat sa dai o mana de ajutor.
Am o vaga idee ca Airportul trimite catre VPN adresa lui de mac si nu cea a laptopului. Pe undeva in Airport utility am vazut ceva de Port mapping dar nu stiu ce ar trebui sa dau acolo…pana la urma nici adresa mea de mac de la laptop nu am idee de unde sa o culeg.
Mai au si altii asemenea probleme http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-49341.html

Alti daca mai au vreo idee ar fi de folos.

Multumiri

Semnătură 

iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Adresa MAC: in Network Utility (in Utilities), sau, mai bine, ifconfig in Terminal.

‹‹ cum ma leg la rds      Problemă Firefox ››