Recomandare Windows pe un 1st gen “BlackBook”
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.02.16

Salut,

Am o intrebare pentru cei ce ma pot ajuta.
As vrea sa instalez windows pe macbook-ul meu si nu stiu cum, am incercat sa il instalez si cand ajung la alegerea partitiei pe care sa il instalez, imi zice ca nu poate pentru ca este o partitie tip GPT.
Am incercat sa formatez hard-ul pe un Windows-machine si sa il fac NTFS, aceasi poveste.
Am incercat sa folosesc un stick bootabil, iar cand bootez laptopul tinand apasat pe Option key, nu apare in lista, iar neavand niciun sistem pe el, nu apare nimic.

Revenind la intrebare, ce windows(xp sau 7) sa pun si cum sa il pun?

Multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

GPT versus MBR sunt tabele de partitie. OS X foloseste GPT (Guid Partition Table) in timp ce Windows foloseste MBR (Master Boot Record). Aceste tabele de alocare, sunt ca si tabelul din scara blocului, unde sunt afisati toti locatarii. Filesystem este modul de scriere/citire al fisierelor si este HFS+ la Mac si NTFS la Windows. Deci, ar fi trebuit sa faci partitia cu BootCamp Assistant, nu cu Disk Utility. BootCamp Assistant stia din start ca ai nevoie de o partitie NTFS cu tabela de alocare MBR.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Mac-urile cu CPU Intel nu au BIOS, ci EFI. O parte din EFI se află în EEPROM (ca la bios), o altă parte este pe o partiție GPT a HDD-ului. EFI necesită partiții GPT. Pentru instalarea unui OS idiot care nu știe de partiții GPT, EFI poate emula o partiție MBR ca să păcălească acel OS idiot.
Metoda oficială:
- Instalezi un OS X minimal - debifezi cam tot la instalare;
- Software update OS X;
- Faci instalarea cu BootCamp assistant, reducând partiția OS X la minim (dacă nu îl folosești);
- Bootezi în windoze și te virusezi după cum îți place.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09
psergiu - 10 Mai 2017 05:58 PM

- Bootezi în windoze și te virusezi după cum îți place.

Extra adevarat!

‹‹ Skype pe MacBook      windows in mac ››