Memorie Corsair pentru un iMac early 2009.
  [ Ignoră ]
Avatar
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.11.09

Salutare.

Poate cineva a experimentat deja situația. Am cumpărat acum trei zile de la emag un set RAM 2x4GB 1066MHz (http://bit.ly/2q2kEWg) ca upgrade pentru un iMac early 2009, 24”, 3,06GHz (http://bit.ly/1MRcG7y). După toate specificațiile memoria ar trebui să fie compatibilă. Pe site-ul emag nu era specificat și modelul de mac-uri compatibile cu acest set. După ce am cumpărat-o am observat că pe ambalaj este menționată compatibilitatea cu iMac mid 2010 și mid 2011. Ușor bulversat de această informație, am trimis o întrebare către suportul tehnic Corsair. Am primit un răspuns rapid, dar care m-a lăsat în aceeași ceață în care eram când le-am trimis întrebarea: “I’m sorry we wouldn’t be able to guarantee that the memory will work on your system as it doesn’t specifically state it.” În condițiile în care memoriile au fix aceleași specificații ca cele date de everymac și apple, pentru modelul de iMac menționat.

A încercat cineva această combinație și îmi poate spune ceva despre compatibilitate?
Mulțumesc anticipat.

Imagini atașate
corsair_front.jpgcorsair_back.jpg
Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08

In mod normal ar trebuii sa functioneze, sunt cu aceleasi caracteristici, DDR3 la 1066Mhz, PC3-8500.Le poti instala , cu grija, si ideal cu o banda antistatica la mana sau daca nu ai sa fii convins ca este descarcat calculatorul de orice sarcina in el ( binenteles deconectat de la reteaua 220V) iar daca nu ai banda antistatica sa tii o mana pe carcasa calculatorului sa te descrci tu de orice curent electrostatic.La repornire daca nu vei avea un semnal de bip( eroare) el va porni normal si am convingerea ca asa va fii .
Succes !!!👍

 Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

De încercat zice nenea ăsta că a încercat exact modelul ăsta de memorii exact pe un iMac 24” early 2009:
https://discussions.apple.com/thread/6633514

De încercat un PRAM reset. De încercat numai câte un modul, pe rând.
Sau de încercat memorile în alt laptop pc compatibil, mai știi, poate-s gata prăjite de noi, n-ar fi nemaiauzit.

 Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.11.09

Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Eu mai găsisem aici pe cineva care se plângea că nu i-a funcționat kit-ul: http://bit.ly/2qPAalo. Al doilea comentariu. Ce mă derutează este de faptul că cei de la Corsair nu confirmă și nici nu infirmă.
În fine, o să încerc să le înlocuiesc. Văd că cei de la emag acceptă returul și desigilat, așa că merită încercat. Poate nici nu e nevoie de retur. Revin cu noutăți după.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Avatar
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.11.09

Am montat azi kit-ul A bootat din prima, fără probleme. N-am resetat nici PRAM, nici SMC. Până acum văd că merge ok. Pare o idee mai fâșneț, însă schimbarea nu este spectaculoasă. Pentru asta cred că trebuie inclus un ssd în ecuație. Chestiunea este că nu știu care e cea mai bună variantă. SSD în loc de superdrive, dar pe o conexiune Sata I, sau ssd în loc de hdd pe sata II caz în care ar avea viteză mai mare?! Sau hibrid în loc de hdd?!! smile

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08

Asa cum anticipasem ai reusit fara nici o problema 👍
Legat de nedumerirea cu SSD-ul varianta cea mai eleganta si cu maxim de performanta este un SSD in locul actualului disk la care foarte probabil vei avea nevoie de un programel( trim enabler) care sa activeze functia Trim pe un SSD neagreat de Apple.
Succes!!!

 Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells

Profil