Eu am o ușoară impresie că e vorba de end-to end encryption pentru iMessage.
Până acum (până la iOS11) iMessage nu sincroniza între device-uri modificările efectuate de pe unul din ele.
În keynote au spus că iOS11 și High Sierra aduc iMessage sincronizate între device-uri, iar end-to end encryption rămâne.
Dacă eu Alice am dispozitivele iPhone A, iPad B și Mac C, iar ale tale Bob sunt X,Y,Z, iar Alice îi trimite lui Bob un iMessage de pe A, ok, Bob le primește pe X,Y,Z, iar Alice vede mesajul transmis pe A, B, C.
Apoi, într-un moment de schimbare de dispoziție, Alice șterge de pe iPhone A mesajul trimis. Dar mesajul rămâne pe B și C - asta acum, pe iOS 10.
În iOS11, ca modificările să se sincronizeze pe B și C, dispozitivul A are nevoie de un hash al codurilor de acces de pe B și C, pentru ca B și C să primească diff-ul cu end-to end encryption.
Cu alte cuvinte, pre iOS 11 iMessage este criptat cu cheie Apple, hash cod de acces dispozitiv A care trimite, și o cheie asociată id-ului iCloud destinatar Bob, de unde apoi primesc dispozitivele X,Y,Z.
Începând cu iOS 11 iMessage este criptat cu cheie Apple, hash cod de acces A, hash cod de acces B, hash cod de acces C, cheie asociată id-ului iCloud destinatar Bob.
Așa că noroc bun agențiilor care umblă după metode de aflat coduri de acces iOS ...