Salutare la toti forumistii, sunt nou si pe aici si in sistemul MacOS, asa ca scuze anticipate pt orice “prostie” as putea spune…
Am cumparat de curand un IPad 2 de 64 GB, modelul cu WIFI si 3G, de la o casa de amanet din Bucuresti. Mai mult de curiozitate, sa vad si eu “cu ce se mananca” scula…
Bineinteles ca “baiatul” de la amanet nu mi-a dat chitanta pentru tranzactie, oferindu-mi in schimb toate accesoriile, cutia originala, chitanta de achizitie dintr-un magazin din Romania, garantia Ipadului (expirata din 2011), o husa si o folie.
Produsul parea aproape nefolosit, toate accesoriile erau impecabile, ca si noi. Fiind primul produs Apple pe care il achizitionam, nu mi s-a parut nimic suspect, si l-am luat asa cum era.
Ajuns acasa, toate bune si frumoase, totul pe Ipad mergea perfect, fara cont Icloud, fara defecte ascunse etc.
Dupa cateva zile, brusc nu imi mai merge SIMul pe 3G.
Deoarece eu ma deplasez frecvent prin tara si am nevoie de net tot timpul, am apelat la un service, crezand ca s-a stricat ceva.
Acolo, surpriza - se pare ca SIMul era “deconectat” sau asa ceva, iar cand a fost reconectat a afisat un mesaj de genul “acest ipad a fost furat” si un nr de telefon…
Problema e ca data “furtului”, afisata de SIMul reconectat, e din 2011, iar la telefonul respectiv mi se spune ca numarul e nealocat.
Nu e de mirare, avand in vedere ca au trecut 6 ani.
Oricum mi se pare suspect acest “furt” unde Ipadul ajunge la o casa de amanet cu toate actele si chitantele originale, in cutia originala, la 6 ani dupa data “furtului” - cum? Cu masina timpului?
Intrebarea mea e - ce pot face acum, ca si cumparator de buna credinta? As dori sa imi reconectez SIMul, asa cum am spus am nevoie de internet in deplasarile mele prin tara - dar nu pot face acest lucru. Exista vreo solutie?
Multumesc!