M-am hotarat sa trec la InDesign. Poa’ cineva sa posteze o lista cu comenzile uzuale din Quark si corespondentul lor in InDesign. Nu vorbesc de comenzi gen “Pan”, “Zoom” sau mai stiu eu ce, ma refer, de exemplu, la setarea runaround-ului unei poze, pe care ma chinui sa-l descopar de vreo ora.
Un tips bun !!
CTRL+SHIFT face scalare proportionala texte, imagini, ....
pozitonare poze: muta poza in locul in care doresti sa apara .. fixeaza marginile ei prin tragere de muchii la limitele dorite apoi cu sageata alba faci pan, sau scalare la dimensiunea dorita (in interiorul marginilor setate anterior)
nu stiu cum este in quark am trecut direct la indesign
sper sa te pot ajuta mai mult.
indesign iti permite sa folosesti shortcut-urile de quark sau pagemaker, daca esti obisnuit cu ele. de asemenea, genereaza o lista cu toate shortcut-urile pe care le are asignate. poti asigna si altele ori le poti schimba pe cele pre-existente. uita-te in help si vei gasi informatii despre toate astea.
Eu am un tutorial excelent pe 2 DVDuri pentru Indesign CS2 - Total Training .... ti l-as putea copia - problema e ca tre sa ti-l trimit prin posta cumva ca sunt in Galati.
Eu am un tutorial excelent pe 2 DVDuri pentru Indesign CS2 - Total Training .... ti l-as putea copia - problema e ca tre sa ti-l trimit prin posta cumva ca sunt in Galati.
Stai să dovedesc serverul de FTP și, dacă ai timp și chef, să le urci acolo. Te claxonez eu. Mulțumesc!
Scuze, sunt pe contu’ colegului! Eu, de fapt, mi-s Steji
Off-tpoic: Cum D-zeu schimb userul pe forum? Am `ncercat “Log Out” și mă întoarce la aceeași pagină, dar logat tot pe userul colegului. Și nu văd nici un link care sa ma lase să reintroduc user/password. Am bifat opțiunea “Remember me” (sau cum i-o zice).