Spre portabil. iBook, PowerBook, MacBook?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.10.06

Salutare,

De aproximativ jumătate de an am un Mac Mini (Intel Core Duo din a doua iterație pe Intel) și sunt extrem de mulțumit de el. Încă 512 MB de RAM ar face minuni, după cum am văzut și într-un Apple Store, dar momentan mă gândesc să îmi cumpăr un notebook pentru că am început să am nevoie de suport tehnic în diverse locații.

Din păcate, nu am puterea financiară să achiziționez de la iStyle decât un MacBook, deși prețul mi se pare excesiv de piperat comparativ cu ce-i în State sau chiar UE. Cam la același preț, ba chiar mai ieftin, aș putea cumpăra un PowerBook la mâna a doua (un tip care mi-a fost recomandat de actualul meu șef vinde PB-uri la aproximativ 800-900 Euro) sau un iBook, care ar fi un pic peste 600 Euro.

Din experiența voastră, ce laptop mi-ați recomanda?

În altă ordine de idei, aș vrea să știu dacă garanția din America de Nord e valabilă și în România. La vară voi pleca în Canada pentru câteva săptămâni și voi putea cumpăra acolo un laptop.

Mulțumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

la toate intrebarile tale s-a raspuns deja pe forum…
garantia apple e valabila la toate portabilele, inclusiv in romania
nestiind ce lucrezi, de ce configuratie ai nevoie si de ce aplicatii folosesti, recomandarea unui laptop e dificila, mai ales ca nu esti hotarit daca vrei unul SH sau unul nou…
dar, parerea majoritatii, in discutiile pe forum, este ca daca tot faci o achizitie, fa-o din tara in care locuiesti - ai si garantie de 2 ani wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Eu nu sfatuiesc achizitionarea unui laptop SH, mai ales de la anumite persoane pentru ca poti usor sa iei teapa. Cand te vei folosi de el si este un lucru de valoare, merita sa il iei nou. Orienteaza-te spre cele cu Intel, G4 fiind deja de domeniul trecutului de mai bine de un an.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca il cumperi din RO, scazi TVA (ti-l ia sefu) si iesi bine.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.10.06

E mai tentant să îmi iau un PowerBook la mâna a doua din cauza prețului, mai ales că laptopul îl iau eu, nu firma la care lucrez. Dar mai aștept încă o lună-două și o să îmi iau unul de la iStyle. Sper ca până atunci să nu dispară promoția cu garanția pe 2 ani.

Mulțumesc mult pentru sfaturi. MacBook it is smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci pana la urma iti iei MacBook nou, nu PowerBook SH. smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Silver Moose - 27 Martie 2007 07:29 PM

E mai tentant să îmi iau un PowerBook la mâna a doua din cauza prețului, mai ales că laptopul îl iau eu, nu firma la care lucrez. Dar mai aștept încă o lună-două și o să îmi iau unul de la iStyle. Sper ca până atunci să nu dispară promoția cu garanția pe 2 ani.

Mulțumesc mult pentru sfaturi. MacBook it is smile

dispare promotia, moare legea, pica guvernul, PPC e in colaps, Intel e pe val…

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 27 Martie 2007 02:15 PM

la toate intrebarile tale s-a raspuns deja pe forum…
garantia apple e valabila la toate portabilele, inclusiv in romania
nestiind ce lucrezi, de ce configuratie ai nevoie si de ce aplicatii folosesti, recomandarea unui laptop e dificila, mai ales ca nu esti hotarit daca vrei unul SH sau unul nou…
dar, parerea majoritatii, in discutiile pe forum, este ca daca tot faci o achizitie, fa-o din tara in care locuiesti - ai si garantie de 2 ani wink

Deja se impune un sticky cu titlul „ce mac să-mi cumpăr?” Devine prea repetitivă întrebarea.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Ai verificat preturile si la alti dealeri Apple? Poate gasesti un pret mai atractiv. Eu stiu un tip care pentru o diferenta de 50 RON a preferat sa-si cumpere un iMac intel de la emag.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Degeaba s-ar pune un sticky, pentru ca intrebarea are raspunsuri diferite in functie de nevoile / dorintele celui care intreaba.
Din pacate, putini sunt clari in privinta asta.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cind nu prea stii ce vrei, e greu sa te hotarasti smile

‹‹ Eroare Tiger pe un Clamshell      OSX TIGER ››