iMac 24 2006 probleme instalare OS
  [ Ignoră ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Salut,
Am urmatoarea problema cu un iMac de 24’’ modelul 2006 (cel din policarbonat alb) cumparat recent sa-l fac cado’.
Jucaria are panglica de la unitatea optica rupta, asadar nu pot boot-a cu DVD-ul, in concluzie ramane valabila varianta cu stick boot-abil. Mintionez ca sistemul are doar Windozele pe el, care oricum nu mai o lua.
Pentru a orice eventualitate am pus inca un ram de 1Gb sa fie in total 1,5 Gb ram, sa intre OS-ul la sigur si am schimbat HDD-ul cu unul mai mare si mai rapid (cel vechi era de 5400 rpm) si l-am formatat EXTENDED.
Carevasazica avem 1 USB cu Snow Leopard Retali bagat in spate si pornim cu Alt apasat, bangane, dupa care apare unitatea (portocalie) cu OS-ul, dam enter si apare marul apoi “rotita” dedesupt, si dai…, si lupta…, cam 1 min. si in sfarsit apare ecranul alb (o data a aparut unul albastru) si asa ramane. Inchidem fortat cu butonul on/off apasat mai lung si reluam procedura de mai multe ori. Am dat si resetare NVRAM si am reluat procedura de boot-are.
De fiecare data la fel…
Mi-a spus un amic ca s-ar putea sa fie placa video si are nevoie de un reflow sau reballing. Pai daca era placa video, aveam ecranul cu dungi sau nu mai “vedeam” nimic. Daca era procesorul nu o mai lua sistemul zic eu.
Ce sa fie, ce sa fie?!

 Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Ce tacere “mormantala”...
Asadar pot sa chem popa, nu?! Lool
Hai mai chiar nu a mai patit nimeni chestia aceasta?

 Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06
foxygen - 07 Septembrie 2017 01:59 PM

Salut,
Am urmatoarea problema cu un iMac de 24’’ modelul 2006 (cel din policarbonat alb) cumparat recent sa-l fac cado’.
Jucaria are panglica de la unitatea optica rupta, asadar nu pot boot-a cu DVD-ul, in concluzie ramane valabila varianta cu stick boot-abil. Mentionez ca sistemul are doar Windozele pe el, care oricum nu mai o lua.
Pentru a orice eventualitate am pus inca un ram de 1Gb sa fie in total 1,5 Gb ram, sa intre OS-ul la sigur si am schimbat HDD-ul cu unul mai mare si mai rapid (cel vechi era de 5400 rpm) si l-am formatat EXTENDED.
Carevasazica avem 1 USB cu Snow Leopard Retail bagat in spate si pornim cu Alt apasat, bangane, dupa care apare unitatea (portocalie) cu OS-ul, dam enter si apare marul apoi “rotita” dedesupt, si dai…, si lupta…, cam 1 min. si in sfarsit apare ecranul alb (o data a aparut unul albastru) si asa ramane. Inchidem fortat cu butonul on/off apasat mai lung si reluam procedura de mai multe ori. Am dat si resetare NVRAM si am reluat procedura de boot-are.
De fiecare data la fel…
Mi-a spus un amic ca s-ar putea sa fie placa video si are nevoie de un reflow sau reballing. Pai daca era placa video, aveam ecranul cu dungi sau nu mai “vedeam” nimic. Daca era procesorul nu o mai lua sistemul zic eu.
Ce sa fie, ce sa fie?!

 Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

alt mac nu mai ai? sa instalezi pe un hdd extern os-ul si apoi bootezi imacul de pe hardul extern.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

mai umbla si la rami ca poate sunt cu probleme, Snow Leopard cere minim 1gb la instalare, daca e instalat deja pleaca si cu 512MB.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Am alte “mere” si da am umblat la rami, i-am sters, am suflat cu aer iMac-ul inauntru, dar nimic.
Nu am facut proba cu un OS boot-at dupa un HDD extern, desii ma gandeam ca asta ar fi ultima solutie.
Ideea e ca nu vreau sa am un HDD extern ca unitate de procesare/stocare.
Hai ca am incercat o alta smecherie pe care o recomanda veteranul nostru coleg, DacuBurebista, cuiva de avea simptome asemanatoare, dar era un G5, nu Intel: carevasazica am scos toate cablurile inclusiv cel de alimentare si am lasat sitemul cca. 1min dupa care am reconectata cablul de alimentarea fara alte cabluri intoduse, cu butonul de power apasat, dupa care l-al eliberata si am repornit unitatea.
Ulterior am sesizat ca nu se mai aprinde becul frontal si ventilatoarele baga ca nebunele continuu aer… Minunat, nu?! lool
Ideea e ca acum imi apare la pornire simpla dupa o vreme fisierul cu semnul intrebarii, dar cand dau repornire cu bootare ptr. USB, nu mai face nimic dupa ce apare unitatea portocalie.

 Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Bai ce inseamna omu’ batran…, evident si cu “cunostiinte”! Daculeee…. dau o bere!
A luat-o cum trebuie pana la urma. Acum stiu clar ca am o problema cu placa video.
Multumesc tuturor pentru ajutor.
P.S. scuzati scrisul anapoda, ..promit sa-mi iau o tastatura noua! lool

 Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

Profil
 
   
 
 
‹‹ Mac Pro not booting      SFAT - Imac 27" ››