2 din 6
2
Care ...Office sa aleg?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Da’ știu că merge lent zapp-ul pe Mac…  confused

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member

Hooopa !

Cred că pe dl Pages il pândește Trash-ul după colț !
Ce-i drept figura a făcut-o la alt .doc , mai greu, cu chart-uri DAR TEXT EDIT L-A DESCHIS !!! Mic și rău.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Sa stii ca Pages e un program bun si simplu. Eu il folosesc zilnic la scoala si acasa. MS Office nici nu mai exista pe Mac-ul meu (numai NeoOffice). Pages deschide si .doc si stie sa exporte in .doc, .pdf etc. Depinde acum cu ce lucrezi. Eu nu deschid .doc pt ca tot ce fac este sa scriu eu documente, pe care le salvez in .pages

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Jose - 29 Martie 2007 04:17 AM

Da’ știu că merge lent zapp-ul pe Mac…  confused

Este un trick in care editezi un document text care sta la baza configurarii unui modem din preferintele lui OS X; dupa smecheria asta am avut viteza maxima cu ZAPP. Asta se intampla acum vreo 2 ani si nu mai tin minte ce si cum. Incearca sa cauti pe forumul de la softpedia.ro la rubrica Mac. Acolo scrisesem rezolvarea.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Din cite stiu, se rescria viteza (dar nu stiu ce viteza!). E de cautat. Precis gasesti, s-i dublezi (cel putin) viteza!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Jose - 29 Martie 2007 04:28 AM

Hooopa !

Ce-i drept figura a făcut-o la alt .doc , mai greu, cu chart-uri DAR TEXT EDIT L-A DESCHIS !!! Mic și rău.

Nu m-ai lămurit ce fel de fișiere îți fac probleme, exemplul dat nu arată ceea ce spuneai inițial. Nici picatul aplicației din senin nu e deloc tipic.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07
Jose - 29 Martie 2007 04:28 AM

Hooopa !

stai să-l vezi în versiunea din Leopard !!!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

S-a rezolvat cu NeoOffice. Pare cool. Mulțumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, e ok.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Sper ca enorma experienza mea cu softwarul din genul aceasta sa va fie de folos.
Cu plata:
MICROSOFT OFFICE este un soft absolut neadecvat la costul luia, mult fum si putina carne, efecte speciale platite de resursele de sistema, o multimi de optiuni care anuleaza sau modifica o alta optiune…ce am facut de asa rau pentru ca sa merit ofisul aceasta? drept ca ma uit prea mult la fete tinere, da i-mi pare totusi prea de tot
Depilde PAGES este un extraordinar programa, cu el nu faci numai programe de oficiu, eu il folosesc si pentru partitii de la orchestra: drag & drop di orice file de imagine si voilà...o maresti sau o micsorezi cum vrai…extra!!!Si cu asa modalitate si cu ajutorul de “istantanea” (masina de fotografiat interna ale macului) i-ti pot face orice logul pe orice document, asa ceva me tem ca nici Microzozz Office pot s-o faca, si da ca o face o face papind niste resurse nebune!!!Sigur ca (cel putin teoretic) sa plateste , asta e unicul neajuns, dar eu s-o cot ca e cel mai tare soft di genul ista…
Cel mai bun ofice cu plata care cunosc…

FARA PLATA:
NEOOFFICE e bunisor da nimic extraordinar, merge pe java, si e incet. Printre altele mi sa pare ca menulnu este in romana, da puote ca da…

MARINER WRITE, are niste comande ca si un joc pentru copii, are o interfata intresanta, dar nu are menul in limba romina si nu are mai multe posibilitati de NeoOffice, merge mai rapid din faptul ca nu sa bazeaza pe Java.

Si acum, dulcis in fundo, iata cel care eu consider cel mai tare office FREE, si care nu l-am citit in topicul aceasta: AbiWord.
ABIWORD este de stul de simplo, interfata amicala, si rapid, tare rapid, si este un cadou de prietenii nostri de la Linux, numai ca, in diferenta de aplicatii ca GIMP sau Open Office, el nu are necesitate nici de X11. Menul si localizare este si un Romina, eu l-am instalat in romina si e foarte interesant, un prieten de la Donduseni (nordul Republicii Moldova) a gisit si corectarea ortografica Romina da a plecat pe o luna si nu am dovedit sa l-intreb unde.
La mine e problematic cu engleza, de asta cred ca nu l-am gisit, da ca o gisiti voi transmitetime informatie.
Deci toate aplicatii de mai sus citesc orice formatul de Microsoft Office.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
roberto - 05 Aprilie 2007 02:25 AM

in diferenta de aplicatii ca GIMP sau Open Office, el nu are necesitate nici de X11.

există și o variantă de Gimp pt OSX care nu folosește X11 și anume Seashore.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
oldkerosen - 05 Aprilie 2007 12:57 PM

in diferenta de aplicatii ca GIMP sau Open Office, el nu are necesitate nici de X11.

am uitat să precizez că există și KOffice (din grupul de programe KDE) care în varianta KDE4 (deocamdată doar alpha sau și mai instabil) nu are nici el nevoie de X11 ca să ruleze pe mac. inconvenientul vine din faptul că e mai complicat să lansezi programele deocamdată...

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
oldkerosen - 05 Aprilie 2007 12:59 PM

am uitat să precizez că există și KOffice (din grupul de programe KDE) care în varianta KDE4 (deocamdată doar alpha sau și mai instabil) nu are nici el nevoie de X11 ca să ruleze pe mac. inconvenientul vine din faptul că e mai complicat să lansezi programele deocamdată...

Paradoxul momentului este că există deja prea multe aplicații tip office pt MAC OS X, spre deosebire de - să zicem - perioada 2001-2004 (pînă la MS Office 2004), cînd nu exista decît NeoOffice, faza alpha, adică niciunul. Acum ai suita MS, NeoOffice (deja mult mai stabil, deși lent), iWork + procesoare de text precum Nisus, Mellel, Abiword… De KOffice nu știu, auzisem doar că lucrează la versiunea pt MAC OS X.
Să știți că acest „embarras du choix” nu e chiar fericit: după părerea mea, nici una dintre aplicațiile/suitele menționate nu mă satisface dacă o iau la bani mărunți, fiecare face bine ceva și prost altceva (sau nu face deloc). De ex., procesorul de text ideal ar fi o combinație de Mellel (rapid și stabil) cu Nisus (bun import/export de formate, interfață gen Pages, dar mai lent și cam cu prea multe bug-uri).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member

după părerea mea dacă ai nevoie doar de scris niște texte, fără ecuații, tabele complicate sau alte de-astea cel mai bun e textedit.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

me ierti, dar seashore nu face nici jumatate care o face GIMP, este o versuinea light…dar foarte light!!!
Dar dezpre open office eu am inteles ca e acelasi neo office dar la x11, dar atunci da ca e asa cum zici, dece oare se mai descarca neo office?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

2 din 6
2