pai nu am decis calitatea, am spus doar ca ma enerveaza chestia asta. lucrez foarte mult cu word 2003 pe windows, si foarte putin cu cel de mac, asa ca nu pot sa fac o comparatie. dar luand in calcul nivelul actual al folosirii, apreciez mai mult office pentru windows (asta pentru ca nu imi da niste erori prostesti in excel, pe care office 4 mac mi le afiseaza). parere pur subiectiva.
OK, OK. Păi părerea nu poate fi decît subiectivă, ai auzit de păreri obiective?
pai nu am decis calitatea, am spus doar ca ma enerveaza chestia asta. lucrez foarte mult cu word 2003 pe windows, si foarte putin cu cel de mac, asa ca nu pot sa fac o comparatie. dar luand in calcul nivelul actual al folosirii, apreciez mai mult office pentru windows (asta pentru ca nu imi da niste erori prostesti in excel, pe care office 4 mac mi le afiseaza). parere pur subiectiva.
Apropo, ai făcut update-urile la Office 2004? Nu știu de ce am bănuiala că nu („imi da niste erori prostesti in excel”).
Excelul pe Intel merge aproape execrabil cand il folosesti zilnic si extensiv. Dar cum vektor12 are doua G4-uri si eu inclin sa cred ca-i lipseste ceva updateuri. N-am mai avut un crash in Excel de… nici nu mai tin minte.
Excelul pe Intel merge aproape execrabil cand il folosesti zilnic si extensiv. Dar cum vektor12 are doua G4-uri si eu inclin sa cred ca-i lipseste ceva updateuri. N-am mai avut un crash in Excel de… nici nu mai tin minte.
Pe intel da, e de nefolosit deocamdată pînă apare versiunea UB.
am toate update-urile facute. din pacate nu imi da crash, macar asa as fi avut un motiv serios de suparare, ci imi da niste erori in interiorul fisierului, erori pe care versiunea de winM$ nu le da. Ceva legat de o bucla intre mai multe celule (testat cu acelasi fisier pe ambele G4 si pe PC-ul de serviciu). Asta e…
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Asta e eroarea cea mai frecventa. Vezi ca e un periferic care o cauzeaza! E asezat in fata computerului, e mobil si comunica cu computerul propriuzis prin 2 device-uri de output numite maini!
Ooo, câte probleme și cu “office”-urile astea…
Eu unul nu am lucrat nici pe pc cu nici un program de text, puțina redactare o făceam direct pe word pad. Cu text (pe mac) va lucra prietena mea pentru lucrarea de diplomă.
Până acum, din ce am citit și din ce mi-ați scris și voi cred că rămâne combinația Pages (pentru ce scrie ea) și NeoOffice pentru .doc-uri scrise pe win și pe care pages nu le vrea. Corect?
Noul NeoOffie e şi puţin mai sprinten. Nenorocirea cu MS Office e că e cu mult prea scump pentru ceea ce doresc cei mai mulţi să facă! A naibii companie! aici nu au vrut să scoată o versiune ”home”, mai ieftină! Numai la sistemul de operare au zece variante îmbîrligate, la Word (pentru cei ce vor să scrie texte simple, 80% din useri) au lăsat pachetul complet şi inutil! Ca să te stoarcă de bani!
Eu unul nu am lucrat nici pe pc cu nici un program de text, puțina redactare o făceam direct pe word pad. Cu text (pe mac) va lucra prietena mea pentru lucrarea de diplomă.
Până acum, din ce am citit și din ce mi-ați scris și voi cred că rămâne combinația Pages (pentru ce scrie ea) și NeoOffice pentru .doc-uri scrise pe win și pe care pages nu le vrea. Corect?
Mulțmesc și Paște fericit!
Vezi ca Pages stie sa deschida multe .doc (rar nu vede toate formatarile). Evident ca din Pages poti exporta in .doc, .pdf etc.
Aproape corect, doar că Pages importă și exportă formate rtf și doc, doar că la import rtf pierde notele, iar formatele exportate se pot deschide doar cu MS Office, alte aplicații pot avea probleme. Știați că formatele rtf și doc exportate de Pages pot gîtui alte aplicații sau nu le pot importa? Trebuie deschise cu MS Office, apoi re-salvate pt a fi folosibile!
Aproape corect, doar că Pages importă și exportă formate rtf și doc, doar că la import rtf pierde notele, iar formatele exportate se pot deschide doar cu MS Office, alte aplicații pot avea probleme. Știați că formatele rtf și doc exportate de Pages pot gîtui alte aplicații sau nu le pot importa? Trebuie deschise cu MS Office, apoi re-salvate pt a fi folosibile!
Interesanta asta cu rtf, sa o tin minte! Cum ajung inapoi la mac-ul meu experimentez cu NeoOffice.
Sau, altfel spus, nu te lăsa sedus de extensia .doc sau .rtf, fă mai întîi teste serioase, apoi vezi ce și cum. Un rtf creat de OpenOffice nu va fi identic unui rtf creat de Word și, cu atît mai puțin, unui rtf exportat din Pages. Deocamdată cel puțin, acesta din urmă va pierde notele de pagină.