2 din 3
2
HELP IN PHOTOSHOP!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 06.02.07

ma bag si eu la rand cu varianta mea !!
tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

posibil sa fie ca varianta ta.

eu i-am intensificat putin culorile in LAB, de cand am invatat nici nu mai stiu cum se face in RGB.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
STef… - 28 Martie 2007 10:18 PM

din seria Tips & Tricks
cea mai buna si simpla metoda de corectie de culoare in asemenea cazuri (cand fotografiezi tablouri) este sa atasezi o scala de tonuri de gri de la 0 la 100 langa tablou
dupa care corectia de face in felul urmator:
Image->Adjustment->Level
selectezi pipeta de negru (cea din stanga - ca in imagine) si faci clic pe patratul negru
selectezi pipeta de alb (cea din dreapta) si faci clic pe patratul alb
selectezi pipeta de gri (cea din mijloc) si faci clic pe patratul cu 50% negru

Treaba asta o faceam in Norvegia (ca e lumina ciudata pe acolo vara), cand filmam: aveam la mine un carton cu alb, 50% gri si negru, pe care apoi il foloseam pentru corectie de culoare cu FCP.
Chestia e ca se cam amestecau griurile dupa cateva zile, prin cort, rucsac etc. smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
psergiu - 29 Martie 2007 12:01 AM

STef… vrei drept de editare pe Wiki ?

io stiu?
daca am timp (ca aici stau cam prost) ma bag

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.02.07

LEVELS E BAZA PRIETENI!
MERSI STEF!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

la fel de bine se putea face si cu “Curve” nu doar cu Level
e acelasi lucru

mai exista o metoda care o poti folosi in cazul de fata, cand nu ai o fotografie cu scala de griuri
este dificil sa stabilesti cu precizie care sunt cele mai intunecarte sau luminoase zone dintr-o imagine dar si mai gificil e sa stabilesti punctul de gri

daca aceste trei puncte nu sunt stabilite cu precizie corectia de culoare nu va avea efectul scontat

in paleta Layers, in partea de jos ai Adjustment Layer
1.alege Threshold
2.tragi de cursor in stanga la maxim; daca imaginea devine alba, tragi putin de cursor in dreapta pana iti apar primele pete negre; acelea sunt zonele cele mai intunecate din imagine
3.Alege Pipeta (i); shift click pe pata neagra (ai selectat punctul de negru)
clik OK
4.dublu click pe layerul Threshold; tragi cursorul in dreapta; lafel, daca imagine devine neagra, mai tragi de el putin in stanga pina apar primele pete albe
5.Alege Pipeta (i); shift click pe pata alba (ai selectat punctul de alb)

pentru punctul de gri sau neutral e putin mai complicat

6.arunci la gunoi layerul Thrashold
7.New Layer si faci Fill 50% Gray
8.Change Blanding Mode in Difference pt layerul gri (in acest moment zonele de gri vor deveni cele mai intunecate)
9. din nou Adjustment Layer ->Threshold
10.tragi de cursor in stanga pana cand imaginea devine alba dupa care putin in dreapta pana apar primele pete negre
11.Alege Pipeta (i); shift click pe pata neagra (ai selectat punctul de gri)

dupa ce ti-ai definit cele trei puncte (negru, alb si gri), Level sau Curve, alegi pipetele corespunzatoare markerilor pe care ii ai deja selectati (pct. 3,5 si 11)

asta e cea mai avansata metoda de definire a punctului de alb/negru/gri

mai multe diseara pe la 7:30

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

Stef, am exersat acum metoda ta. sa dea dracii!!! mai iese brici!
atasez: before & after
Cu respect Profesore!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sa cresti mare
ma bucur ca ti-a fost de folos

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Hai du gestul pana la capat si scrie un articol pentru wiki cu screen shots din photoshop. Adica un pic de edit. Sau poate multumitul beneficiar? wink

O ocazie buna de a deveni wiki editor, cine se anunta?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pe bune STef, misto metoda! Si eu ma chinui mult cu griul, nu stiam de metoda asta.

Hai, bag-o la Wiki, ca e pacat sa se afunde in subteranele forumului. Ai si drept de editare in Wiki! smile

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 06.02.07

metoda folosita de stef a fost cea pe care am utilizat-o si eu la primul tablou.
insa nu ati luat la ochi diferenta.
aceast tip de corectie este denumit si “metoda matematica de corectie a unei fotografii” !
metoda mai era completata si de o chestie: in mod natural nu gasiti albul si negrul pur asa ca se va seta
cu ajutorul Levels aceste valori la 245 si 10 in mod default

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu am vrut sa intru in amanunte atat de “adanci” ca sa nu bag omul in ceata.
o sa scriu in weekend un wiki pe tema asta si poate inca cateva

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.03.06

e important sa folosesti un sablon gen Gretag Macbeth color checker sau echivalent deoarece cartonul este unul special care reflecta doar 18% din lumina inconjuratoare (sau cam asa ceva) si totul merge ca uns cu Layers - Curve.
Eu mai ajut aristi sa isi faca cataloage de prezentare si postere si daca vrei ca lucrarea originala sa semene cat de mult posibil cu printul, incearca sa folosesti un sablon de culori si sa ai monitorul calibrat evident - nu de alta dar sa nu lucrezi degeaba.

De asemenea, trebuie sa definesti cele 3 culori din curves pentru a corespunde cu valorile celor 3 culori de pe sablon (in general pe spatele sabloanelor scrie si valorile LAB sau RGB).

bafta

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member
quad - 31 Martie 2007 12:38 AM

e important sa folosesti un sablon gen Gretag Macbeth color checker sau echivalent deoarece cartonul este unul special care reflecta doar 18% din lumina inconjuratoare (sau cam asa ceva) si totul merge ca uns cu Layers - Curve.
Eu mai ajut aristi sa isi faca cataloage de prezentare si postere si daca vrei ca lucrarea originala sa semene cat de mult posibil cu printul, incearca sa folosesti un sablon de culori si sa ai monitorul calibrat evident - nu de alta dar sa nu lucrezi degeaba.

De asemenea, trebuie sa definesti cele 3 culori din curves pentru a corespunde cu valorile celor 3 culori de pe sablon (in general pe spatele sabloanelor scrie si valorile LAB sau RGB).

bafta

am calibrat monitorul cu un “soarece stampila” de la GT…. rezultatele nu sunt multumitoare… deocamdata ata ete, merg mai departe incercand sa “peticesc” pe ici pe colo. stiu ca totu e de cacaolu, surprizele sunt socante la un moment dat! mai ales cand ceri niste bani si clientul e nemultumit cand la el acasa imaginile nu sunt aceleasi cu ce vede pe monitorul pe care i le prezinti. shit!
in general cu chestiile astea nu te joci! plug & play sucks! tre” bagat cashcaval in afacere ca altfel ti se duce BUHU!!!

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member

+ la lumina calda cartonasul ala mai are vreun rost???

2 din 3
2

‹‹ Comenzi InDesign      CS ? ››