nu pot scrie decat cu caractere capital
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Buna seara, sunt incepator. Azi am cumparat un macbook mid 2010, am verificat majoritatea la el mai putin tastatura!. Cel care mi l-a dat s-a conectat la internet, a intrat pe youtube dar nu am tastat nimic inafara de password. Recunosc ca am gresit, sper sa ma intalnesc iar maine cu vanzatorul, sper sa fie ceva ce imi scapa mie si nu un defect pe care nu l-am observat.
Daca tastez ceva, pe display apar numai caractere capital (majuscule) Am apasat pe shift, pe caps lock, degeaba. Tasta caps lock lucreaza, ledul se aprinde/stinge dar nu pot scrie deact cu majuscule. Un sfat va rog, va multumesc.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Vezi sa nu fie vreun font care are numai majuscule. Intra in TextEdit si incearca sa schimbi ceva fonturi. Sa vezi.

 Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Nu am reusit, am intrat si pe keyboard view, nu schimba nimic. Am pus o tastatura externa pe usb, aici este in regula, pot scrie si cu majuscule si cu minuscule. Banuiesc ca e un defect de tastatura, shift e blocat pe apasat. Nu mi-am dat seama la inceput ca password-ul este tot cu majuscule scris dar asa este.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Multumesc pt raspunsul de mai devreme. Sunt destul de nemultumit de faptul ca nu am deschis ochii cand am cumparat si imi cer scuze pentru lipsa de politete.
Am setat sa imi apara pe ecran tastatura, aici se vede comutarea majuscule/minuscule dar in nota deschisa, apar numai majuscule. Daca apas shift sau capslock, pe tastatura, capslock se schimba laapasari succesive dar shift ramane blocat(apasat). Pot debloca shift doar din tastatura virtuala de pe ecran, cu mousul.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Si ce am mai observat, face safeboot, deci sesizeaza shift apasat.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
geomar2017 - 28 Ianuarie 2018 11:23 AM

Si ce am mai observat, face safeboot, deci sesizeaza shift apasat.

din acelasi motiv am schimbat si eu zilele trecute.. am luat de pe emag 150 transport inclus.. trecand peste faptul ca am doua taste “esc” e acceptabila

 Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Nu ai incercat repararea? Nu am desfacut pana acum dar vred ca se poate inlocui un buton. chiar ma gandesc ca sunt 2 butoane shift, as anula unul din ele. Am tot sperat ca e o problema de soft, ca se poate schimba din setari. Daca e de hard, trebuie inlocuit asa cum ai zis.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.02.17

Am revenit. Cred ca ai dreptate, e dusa tastatura. Am cautat pe internet si am gasit ceva asemanator, tasta blocata, am incercat si eu. Ets vorba despre programul karabinier. Am dezactivat ambele taste shift dar nu s-a schimbat nimic. Concluzia ar fi ca tastatura trimite eronat pozitia tastelor respective.

Profil