1 din 2
1
OSX TIGER
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Constanta
Macuser din: 21.02.07

Numele meu este Virgil si sunt din Constanta mi-am cumparat de curand un MACBook (mentionez ca nu am mai utilizat mac-ul pana acum)cu procesor intel core duo.Problema mea este urmatoarea:sistemul pe care i-l are instalat este un osx tiger 10.4 dar este in franceza,iar franceza nu este chiar limba mea preferata ca sa nu mai luam in calcul si faptul ca si sistemul de operare mi-e total strain.Cineva mi0a dat un disc de instalare osx tiger 10.4 dar este de la un PowerBook si nu merge, probabil am nevoie de unul ptr. laptop-uri mac cu procesoare intel.Ma poate ajuta cineva cu un disk de instalare?

Multumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, S1, Romania
Macuser din: 04.12.06

http://www.istyle.ro
http://www.apple.ro

Semnătură 

Berea fara alcool e primul pas spre femeia gonflabila.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

Edit location si poate te ajuta cineva. Sau poate iei tu initiativa…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
viri - 28 Martie 2007 08:32 PM

Numele meu este Virgil si sunt din Constanta mi-am cumparat de curand un MACBook (mentionez ca nu am mai utilizat mac-ul pana acum)cu procesor intel core duo.Problema mea este urmatoarea:sistemul pe care i-l are instalat este un osx tiger 10.4 dar este in franceza,iar franceza nu este chiar limba mea preferata ca sa nu mai luam in calcul si faptul ca si sistemul de operare mi-e total strain.Cineva mi0a dat un disc de instalare osx tiger 10.4 dar este de la un PowerBook si nu merge, probabil am nevoie de unul ptr. laptop-uri mac cu procesoare intel.Ma poate ajuta cineva cu un disk de instalare?

Multumesc mult!

ia vezi, citeste forumul, tocmai se intilnesc macuserii din constanta wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

In Dock (banda cu icoane de pe marginea de jos a ecranului - sau pe alta margine unde l-ai setat) este un icon cu un comutator alb cu un mar gri - preferintele de sistem. Click pe el, alege international (Picture 1). Acolo vei vedea o lista cu limbile. Vezi unde este English si trage-o sa fie prima in lista (Cea mai de sus) (Picture 2). Apoi restarteaza.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Multumesc mult!

1. du-te sambata la intalnirea macuser Constanța
2. pînă faci rost de DVDu pt acel tip de mac, du-te la system preferences/international/language (= fr. langue) și pune româna sau engleza prima, și vei trece pe engleză (dar va afișa în română dacă aplicație e localizată, dacă nu, sare la a doua limbă din serie)

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07
Cattus Thraex - 29 Martie 2007 02:05 AM

va afișa în română dacă aplicație e localizată, dacă nu, sare la a doua limbă din serie)

dar exista totusi vreo aplicatie cu meniu in romana?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Pai macbook-ul tau nu a venit cu 2 DVD-uri? pune DVD1 inauntru si alege engleza la reinstalare (daca ii dai “archive & install” iti va pastra aplicatiile si preferintele sistemului actual si scapi de ceva munca)...

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Omul a luat Macul la mana a doua si, ca toti cei care fac asta, nu a luat si discurile cu sistemul (de ce, nu inteleg!).

Sunt aplicatii in romana: Azureus, iBackup imi vin acum in minte.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ma, nene, alta obisnuinta cacacioasa de pe Windows! Sa mearga la intilnirea macuserilor. Nu face nimic ilegal daca isi instaleazxa uun Tiger! Orice macBook vine cu Tiger! O sa-i dea cineva!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 29 Martie 2007 04:08 AM

Omul a luat Macul la mana a doua si, ca toti cei care fac asta, nu a luat si discurile cu sistemul (de ce, nu inteleg!).

Voi ați observat că, în ultimele luni, x macuseri au luat mac-uri 2nd hand, fără dvd-urile de instalare? Ce-or face cu ele cei care le vînd fără?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Cattus Thraex - 29 Martie 2007 12:24 PM

Voi ați observat că, în ultimele luni, x macuseri au luat mac-uri 2nd hand, fără dvd-urile de instalare? Ce-or face cu ele cei care le vînd fără?

probabil le pierd.
eu unul n-am reinstalat niciodata sistemul asa ca n-as putea sa spun unde-i dvd-ul care a venit in cutie.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 29 Martie 2007 12:24 PM

nu stiu cui le pot vinde din moment ce DVD-urile de instalare verifica daca calculatorul pe care vrei sa le instalezi este acelasi tip cu cel cu care au fost livrate. exista o modalitate de a pacali DVD-ul si de a-l face sa instaleze pe un alt mac dar pentru asta trebuie modificate 2 fisiere *.plist din inaginea de pe DVD (si asta implica accesul la un mac ce functioneaza ...)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ar fi f interesant daca ar arata cineva ce anume trebuie modificat si cum. nu cred ca se pune pb de un wiki dar macar un pm la cativa dintre noi care-s mai toata ziua online si care sa fw apoi la cine mai vrea.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

să instalezi software-ul de pe DVD-uri pe un alt mac decît cel cu care a fost livrat e ilegal, dar dacă te interesează din punct de vedere academic problema îți recomand să te uiți la fișierele .DiscInfo.plist și .Restoreînfo.plist la intrările   <key>Models</key>
  <array>
      <string>PowerMac3,6</string>
  </array>
  <key>Selections</key>
  <array>

unde bineînțeles trebuie să alegi modelul de mac de care ai nevoie…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Scuzati-ma ca ma bag iar in seama. Dar topicul asta nu ar trebui mutat la sectiunea “Sistemul de operare MacOSX”?
Vad ca este vorba despre probleme de sistem si nu probleme fizice ale MacBook-ului

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

1 din 2
1