Altceva nu poate să fie. Tot ce instalez prin accesarea bibliotecilor (orice altceva decît drag & drop) întîmpină mari dificultăți. Installerul se oprește, cam cînd zice că mai e un minut. Și acolo moare!
Ce am citit pe tema asta, cînd am încercat (re)instalarea Acrobatului.
“I finally found the problem and the solution.
After googling it, it was suggested that maybe the sudoers file was broken.
That was the case as the /etc/sudoers owner was UID 1 and not 0 as it should be.
I logged in as root (http://support.apple.com/kb/HT1528) and then fixed the sudoers file by editing it with the cmd: visudo/etc/sudoers, then press “SHIFT+:” to open vi prompt, and enter “wq” to save and quit.
Acrobat Pro X then installed successfully!”
Problema mea e că degeaba accesez sudoers, comanda din Terminal nu pare să afecteze fișierul bolnav.
@psergiu, mă poți ajuta?
1) Daca bootezi in Safe Mode cu shift apasat, si apoi normal, eu cred ca ar trebui sa repare permissile.
2) Daca nu, ruleaza:
sudo chmod 400 /etc/sudoers
(si baga parola ta)
3) Mai exista “Repair Permissions” in Disk Utility ?
Nu, nu mai există.
MacBook-Pro-Florin:~ flo2$ sudo chmod 400 /etc/sudoers
>>> /etc/sudoers: syntax error near line 1 <<<
sudo: parse error in /etc/sudoers near line 1
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
sudo: unable to initialize policy plugin
PS: poate altcineva cu 10.13.5 sau 10.13.6 sa ataseze fisierul /etc/sudoers aici pe forum ? Eventual copiati-l pe desktop si redenumiti-l cu .txt - ca sa-l accepte forumul.
Am înercat să-l atașez (sudoers.TXT) - nu merge. Nici un mesaj de eroare, nimic.
Conținutul din 10.13.5 este:
# # Sample /etc/sudoers file. # # This file MUST be edited with the 'visudo' command as root. # # See the sudoers man page for the details on how to write a sudoers file.
Deci in loc de acel “cp /Users/iaru/Desktop/sudoers /etc/sudoers”
zi asa (exact cum scriu eu, litere mari & mici)
echo "root ALL = (ALL) ALL" > /etc/sudoers echo "%admin ALL = (ALL) ALL" >> /etc/sudoers
PS: Stupid forum. Interpreteaza %nn ca codul ascii pentru caracter. Ca sa scriu %admin intr-un bloc de “code” a trebuit sa scriu %25admin. In text normal mai trebuie sa adaugi inca un “25”
Deci in loc de acel “cp /Users/iaru/Desktop/sudoers /etc/sudoers”
zi asa (exact cum scriu eu, litere mari & mici)
echo "root ALL = (ALL) ALL" > /etc/sudoers echo "min ALL = (ALL) ALL" >> /etc/sudoers
PS: Stupid forum. Interpreteaza %nn ca codul ascii pentru caracter. Ca sa scriu min intr-un bloc de “code” a trebuit sa scriu %admin. In text normal mai trebuie sa adaugi inca un “25”
Psergiu, aibi milă. Nu sînt tare în Unix. Scrie-mi ca la proști. 😜
Am înercat să-l atașez (sudoers.TXT) - nu merge. Nici un mesaj de eroare, nimic.
Conținutul din 10.13.5 este:
# # Sample /etc/sudoers file. # # This file MUST be edited with the 'visudo' command as root. # # See the sudoers man page for the details on how to write a sudoers file.