.ral:cr - 09 Octombrie 2018 12:04 PM
Am trecut in sfarsit la ecran mare, de la se la xs. Daca aveam posibilitatea ramaneam la ecran mic, dar acum ca am trecut nu-mi pare rau deloc, e alta viata, chiar si pozele landscape se vad ok acum. Un dispozitiv scump si superb, il tin pana crapa sau nu se mai misca acceptabil, dar eu cred totusi ca aplicatiile au ajuns la o complexitate destul de mare si nu mai au cum sa creasca semnificativ.
Crede-ma, lucrez in domeniu, se scrie cod cu piciorele in ziua de azi, plus complexitatea incredibila la care trebuie sa faca fata. Probabil stiti ca Windows 10 1809 a fost retreas dupa cateva zile, ceva probleme inclusiv stergea tot din my documents and music
. Un driver pack acum pentru windows are sute de MB, cele video de la amd de exmplu se apropie de 500 MB. Anul asta e singura adta cand am sentimentul ca vechiul telefon nu este mai slow dupa update. Si lasand OS vine google si schimba API si zice ca vre minimx, facebook la fel, etc.
A apus de mult gloria servereleor care mergeau ani de zile fara upgrade/update software, livrau performante ca in prima zi. Azi linux, windows, mac, patch peste patch, ah stai ca patach-uri si la BIOS/UEFI la fiecare 3 luni, apre un meltdown -30% performante.
In ritmul asta nu te mai poti bizui pe device-ul tau ca peste 4 ani mai opereaza satisfacator.
Citeam azi de dimi in tram ca au gasit etehrnet adapters tampered, alte updte-uri vor urma, asta daca nu cumva este haddware ca la supermicro. Ca sa inchei, nevinovatul de mine am luat un ATV2 sh de pe forum, avea un an. Dupa inca un an Youtube gone, au schimbat API, una din aplicatille pe care le foloseam masiv, doar dupa un an in posesia mea. Lumea huiduie microsoft dar azi pot sa iau un pentium 4 si primesc update-uri de securitate si tot ce ii trbuie OS-ului, incerca la fel cu un device apple sau din lumea android, te trimit la garla, a se intelege shoping pentru ultimul device.