Este o intrebare pe care mi-o pun de câțiva ani încoace, privind la direcția pe care Apple a luat-o în ultimul timp. Nu îmi doresc dispozitive mega subțiri, design subțire și minimalist. Sunt total de acord ca un produs să arate bine, însă esteticul nu trebuie să conteze mai mult decât utilitatea produsului, mai ales când vorbim de linia Pro. Faptul că s-au eliminat porturile și mă obligă să intru în hora adaptoarelor, nu mi se pare un lucru inovator ci mai degrabă o strategie de făcut bani. Activez în domeniul audio/video iar necesitatea de a avea putere de procesare plus porturi este foarte importantă. Spre exemplu, multe din accesoriile din rack le am pe USB. Nu mai vorbesc de faptul că netul mi-l trag din Ethernet pentru motive evidente.
Apoi se pune problema prețului. În ultimii ani prețurile la seria PRO, aproape că s-au dublat. Ultimul Macbook cumpărat (în 2013), m-a costat undeva la 5400-ish, iar acum doar pentru o configurație de bază plătești cam 7200, prețurile ajungând la 10.000 lejer.
Dar să revenim la întrebarea din titlu: ce model ați recomanda pentru cineva care folosește intens Logic Pro X cu VST-uri în track-uri, Final Cut Pro și alte aplicații de genul. Mă refer aici la un minim necesar pentru un astfel de task, care să mă țină câțiva ani buni: procesor și RAM.