intretinere baterie noua?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea, Satu Mare
Macuser din: 14.01.10

Buna,
Am un Macbook early 2008 si mi-am comandat o baterie pentru el, o baterie OEM, nou nouta de pe http://www.celo.ro.
Intrebarea mea este daca trebuie sa o incarc si sa o descarc complet la prima utilizare sau sa o folosesc fara sa fiu atent la asemenea detalii?

Multumesc!

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Regula de aur pentru o viata lunga a bateriei este pastrarea ei incarcata intre 20 si 80%, initierea ei mai putin importanta.

 Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06

Un ciclu complet macar o data pe luna o sa ii faca bine. Eu, in general, las bateria pana aproape de 0% si o incarc complet. Doar daca trebuie sa iau laptop-ul intrerup ciclul de incarcare. Bineinteles ca nu pateste nimic daca mai sari peste cicluri complete.
Am avut un Macbook alb la care bateria a rezistat 7 ani cu peste 1000 de cicluri si un Air care are 6 ani si la care bateria tine peste 5 ore utilizare normala. Am si un Macbook 12” 2015 luat ca produs demo (cu cca1,5 ani de folosinta la momentul achizitiei) a carui baterie cazuse la nivelul unui Air cu 2 ani mai vechi pentru ca nu facuse cicluri de incarcare suficiente (era tinut tot timpul in priza (avea vreo 30-40 cicluri la achizitie).
Ciclurile de incarcare zic eu ca ii fac bine. Dar nu e un capat de tara daca mai sari peste sau il lasi o vreme doar in priza.

Profil