1 din 2
1
PowerBook g4 17” - bateria tine 5-10 min   :((
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj
Macuser din: 01.04.07

Salutare,

de vreo 2 luni am in “dotare” raspberry un PowerBook G4 de 17” .... foarte bun ....  doar o mica problema:  dupa vreo 2 sapt de la achizitie am observat ca bateria tine tot mai putin…  in prima saptamana am facut un drum Cluj-Bistrita cu trenul si m-a tinut 1h 30...  apoi la vreo 2 sapt dupa aprox 1h...  am crezut ca nu l-am incarcat complet.  dupa ceva vreme am observat ca la aprox 30 de min intra in sleep….  iar acuma 2 sapt nu tinea nici 15 min....  m-am interesat in stanga si in dreapta ce ar putea fi, si primul sfat a fost sa resetez PMU-ul…  l-am resetat…  si nimik :(  tot la fel…  acum tine maxim 5 min….

Are cineva vreo idee?  de ce in asa scurt timp???  ok.. e normal sa se degradeze o baterie dar nu in 2 luni ....

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie

COMPLETARE:

In momentul in care il pun la incarcat imi arata arata ca incarcarea ar dura 11-12h
dupa 2 min spune CHARGED .....

daca scot alimentarea zice ca “il tzine” 8-9h… dupa 5-10 min   gataaa

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

System Profiler

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

asa e ca nu ai citit sticky-ul postat in acesta sectiune?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
dacuBurebista - 01 Aprilie 2007 02:41 PM

asa e ca nu ai citit sticky-ul postat in acesta sectiune?

am citi… da’ nu mi se pare ca ma ajuta cu ceva… 
poti sa-mi dai un pajaj pe care sa-l “aprofundez” ?  raspberry

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca asa ti se pare, poate ca asa este…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

nimeni nici o idee?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

o baterie nou e vreo 120 de euro la iStyle…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

citat de la tudor:
” • Bateria unui laptop Apple trebuie calibrată atunci când o folosiţi pentru prima dată! De asemenea, se recomandă calibrarea periodică a bateriei (o dată la 1-2 luni). Detalii despre calibrarea bateriilor: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86284”

daca ai facut asta, atunci schimba bateria daca mai ai garantie la ea…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cel mai probail e ca bateria aia si-a trait traiul - si-a mancat malaiul.
Recalibreaz-o, dar pregateste-te sa cumperi una noua.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
criss-t - 01 Aprilie 2007 09:46 AM

System Profiler

Bateria pare relativ nouă conform datelor de acolo. Ai calibrat-o vreodată? Este/era baterie nouă? Din cele ce spui pare o baterie cam dusă, fie prin necalibrare la timp, fie prin defectare prematură.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pun pariu ca citirile alea sunt false. O cam da in bara System Profiler cu cititul bateriilor. Uite si la mine ce zice, la o baterie cu peste 300 de cicluri. Mai reseteaza-i PMU-ul, poate reuseste sa citeasca real.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie

pmu-ul l-am tot resetat… si tot nimik…  asta e.. speram sa fie ceva problema soft…   

se pare ca tipul care l-a vandut a fost “inspirat”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca o baterie a cazut sub 50%, degradarea ei este foarte rapida. E o chestie de saptamini. Daca tineti minte, la o intilnire macuser, aveam un ibook care tinea extraordinar (cam trei ore, dupa doi ani si jumatate). Sa-l vedeti acum. Maximum jumatate de ora si se inchide pe nepusa masa. gata.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 05 Aprilie 2007 05:09 AM

Pun pariu ca citirile alea sunt false. O cam da in bara System Profiler cu cititul bateriilor. Uite si la mine ce zice, la o baterie cu peste 300 de cicluri. Mai reseteaza-i PMU-ul, poate reuseste sa citeasca real.

Nu pune pariu. Testează cu coconut battery și va spune același lucru, doar cu o interfață mai caldă. Eu sînt încă mulțumit cu acest 77 % după 612 cicluri. E drept, m-am comportat cu bateria ca la carte, cît mai des o las să pice complet, abia apoi pun alimentatorul (exceptînd situația cînd ard un cd/dvd, desigur).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

——————
cind folosesc laptopul acasa, nu tin bateria in el… doar pe alimentator

1 din 2
1