de vreo 2 luni am in “dotare” un PowerBook G4 de 17” .... foarte bun .... doar o mica problema: dupa vreo 2 sapt de la achizitie am observat ca bateria tine tot mai putin… in prima saptamana am facut un drum Cluj-Bistrita cu trenul si m-a tinut 1h 30... apoi la vreo 2 sapt dupa aprox 1h... am crezut ca nu l-am incarcat complet. dupa ceva vreme am observat ca la aprox 30 de min intra in sleep…. iar acuma 2 sapt nu tinea nici 15 min.... m-am interesat in stanga si in dreapta ce ar putea fi, si primul sfat a fost sa resetez PMU-ul… l-am resetat… si nimik :( tot la fel… acum tine maxim 5 min….
Are cineva vreo idee? de ce in asa scurt timp??? ok.. e normal sa se degradeze o baterie dar nu in 2 luni ....
citat de la tudor:
” • Bateria unui laptop Apple trebuie calibrată atunci când o folosiţi pentru prima dată! De asemenea, se recomandă calibrarea periodică a bateriei (o dată la 1-2 luni). Detalii despre calibrarea bateriilor: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86284”
daca ai facut asta, atunci schimba bateria daca mai ai garantie la ea…
Bateria pare relativ nouă conform datelor de acolo. Ai calibrat-o vreodată? Este/era baterie nouă? Din cele ce spui pare o baterie cam dusă, fie prin necalibrare la timp, fie prin defectare prematură.
Pun pariu ca citirile alea sunt false. O cam da in bara System Profiler cu cititul bateriilor. Uite si la mine ce zice, la o baterie cu peste 300 de cicluri. Mai reseteaza-i PMU-ul, poate reuseste sa citeasca real.
Daca o baterie a cazut sub 50%, degradarea ei este foarte rapida. E o chestie de saptamini. Daca tineti minte, la o intilnire macuser, aveam un ibook care tinea extraordinar (cam trei ore, dupa doi ani si jumatate). Sa-l vedeti acum. Maximum jumatate de ora si se inchide pe nepusa masa. gata.
Pun pariu ca citirile alea sunt false. O cam da in bara System Profiler cu cititul bateriilor. Uite si la mine ce zice, la o baterie cu peste 300 de cicluri. Mai reseteaza-i PMU-ul, poate reuseste sa citeasca real.
Nu pune pariu. Testează cu coconut battery și va spune același lucru, doar cu o interfață mai caldă. Eu sînt încă mulțumit cu acest 77 % după 612 cicluri. E drept, m-am comportat cu bateria ca la carte, cît mai des o las să pice complet, abia apoi pun alimentatorul (exceptînd situația cînd ard un cd/dvd, desigur).