2 din 2
2
PowerBook g4 17” - bateria tine 5-10 min   :((
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

CoconutBattery isi ia datele tot de unde le ia si System Profiler.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

iata ce arata la mine…

Battery Information:

Battery Installed:  Yes
  First low level warning:  No
  Full Charge Capacity (mAh):  3229
  Remaining Capacity (mAh):  3210
  Amperage (mA):  0
  Voltage (mV):  12387
  Cycle Count:  115

si daca nici coconut, nici system profiler nu sunt OK, ce altceva mai putem folosi?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Le folosim pe ambele, dar dupa ce resetam PMU-ul pana isi revine naibii. Adica sa nu arate aberatii de genul 0 cicluri, sau amperaje negative.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 31.03.07

Buna idee cea a lui Dacu Burebista , ar trebui sa tin si eu cont de ea:)

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Antigua
Macuser din: 10.02.07

Am si eu o intrebare referitoare la baterie: de catva timp laptopul meu (MacBook) nu mai afisaza anuntul ca mai ai doar cateva minute de energie. Se inchide pur si simplu, nu intra nici macar in sleep. Trebuie sa-l pun in priza si sa-l deschid din nou (se inchid aplicatiile si pierd datele daca nu erau salvate). Am macul cam de 10 luni (are 157 de cicluri).
Are cineva vreo idee? Multumesc frumos.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

i-ai calibrat bateria?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

Cam o data la 3 luni. Prima data cand era nou nout, apoi am mai calibrat-o de 2 ori.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

E recomandat să o calibrezi o dată pe lună. Încearcă să o calibrezi din nou și vezi dacă îți mai face probleme.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc. O sa fac asta si o sa revin cu info.
As dori sa aflu mai multe pareri despre ideea de a lucra acasa cu bateria scoasa. Eu am auzit pareri si pro si contra dar nu stiu cat sunt de profesioniste. Ceea ce ma mira este ca in manualul de utilizare al macbookului, nu scrie nimic decat de formatare. Deci: scoatem bateria acasa, sau nu. Daca da, cand trebuie scoasa; doar cand laptopul e oprit sau se poate scoate oricand?

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

Presupun că normal ar fi să o scoți când laptop-ul e închis, eu cel puțin așa fac. Personal, de câteva zile lucrez fără baterie acasă, după o pauză de un an. Singurul dezavantaj este că trackpad-ul reacționează mai greu în momentul în care trezesc computerul din Sleep.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, ca iti pierzi setarile. Deci, daca nu e in priza, lasa bateria. (sleep sau shut down).
Dar, revenind la problema, bateria e INCA in garantie! E timpul s-o schimbi! E dusa (daca te lasa din senin!) Ia verifica-i sanatatea (Coconut sau IStat Pro)!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member

Nu ma lasa din senin, problema mea era ca nu mai afiseaza acel low battery level warning cu 9 minute inainte sa se inchida. Altfel, bateria tine normal. Citind forumul, am descarcat si eu coconut si am fost surprins sa vad ca a scazat capacitatea bateriei la 79%. Nu ma plang de capacitatea ei ci doar de lipsa mesajului. Are rost sa descarc si sa folosesc o functie tip hibernate? Deocamdata, cand nu utilizez laptopul, inchid ecranul pur si simplu trecandu-l in sleep. E mai bine sa il inchid de fiecare data? Ce parere aveti?
Multumesc de lamuriri.

2 din 2
2