Hard Disk Pt. MacBook Pro
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.02.07

Ce tipuri de HDD foloseste Apple pt MacBook Pro. Am ajuns la concluzia ca nu imi ajunge unul de 80si vreau mai mare . Aveti vre-un sfat?

Semnătură 

iPhone 4, unibody macbook pro, unibody macmini, iPad.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
goezzzzzz - 01 Aprilie 2007 10:53 PM

Ce tipuri de HDD foloseste Apple pt MacBook Pro. Am ajuns la concluzia ca nu imi ajunge unul de 80si vreau mai mare . Aveti vre-un sfat?

disc extern. dacă ții neapărat intern, dar mai mare, unul pe S-ATA (bănuiesc, vezi ce zice la About this Mac…/more info). Eu am luat recent de la Tronix, mi se par prețuri OK, adică 290 RON pt 120 GB, mai jos nu am găsit, mai sus da (nu, nu le fac reclamă, zi-mi dacă e undeva mai ieftin).
Sfatul meu este: cutiuță chinezească USB de pe Academiei, la 39 RON (e ATA = IDE, nu S-ATA) + disc de laptop ATA (nu S-ATA) (vezi, să ai cablu USB cu 3 mufe, nu cu 2, ăla cu 2 nu va merge pe laptop, nu are suficientă putere să ducă discul). Eu am două cutiuțe d-astea, pe deplin mulțumit. Dacă ai mac intel, poți face și sistem butabil de pe el (probat, merge).
Lasă așa macu, mai ales dacă e în garanție. Sau alte variante de cutii externe usb/fw.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Eu am cablu USB cu 2 mufe (banuiesc ca te referi la una catre HDD si una catre notebook) si-l duce MBP fara nici o problema, pe ambele porturi USB.
Modelul este WD (passport, parca) de 80GB, silver.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
sigxcpu - 02 Aprilie 2007 01:52 AM

Eu am cablu USB cu 2 mufe (banuiesc ca te referi la una catre HDD si una catre notebook) si-l duce MBP fara nici o problema, pe ambele porturi USB.
Modelul este WD (passport, parca) de 80GB, silver.

N-am fost clar, cred: mă refer la unitățile externe „bus powered”, așadar cele care iau alimentarea din mufa usb sau fw. Am testat cu inscriptor dvd-rw extern „bus powered” prin fw, ăla era OK. Dar la unitățile usb, cum e cazul citat, în cazul unui mac-book, nu este suficientă o mufă, trebuie două, deci e nevoie de cablu usb cu 3 mufe, una intră în apple book, iar celelalte două în DOUĂ mufe usb, una nu este suficientă, nu are suficientă putere. Situația a fost clarificată și explicată de psergiu.
Poza poate e clarificantă.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daca e nevoie, ii pot face poza si hdd-ului meu smile
am un WD USB extern de 80GB (de 2.5 inches, adica de notebook) care se alimenteaza cu un singur port USB, nu le foloseste pe amandoua.
Notebook-ul este Macbook Pro. Folosesc chestia asta de aproape un an fara nici cea mai mica problema.

Semnătură 

60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revin.
Modelul este cel de aici http://www.emag.ro/hdd_extern/hdd-extern-western-digital-passport-ii-80gb-5400rpm—pWDXMS800TE
Singura diferenta e ca al meu e silver. Un amic si l-a luat pe cel de la eMAG si le-am folosit pe amandoua simultan in MacBook Pro, fara alimentare externa, fara 2 mufe USB.
Deci duce lejer cei 500mA pe fiecare port necesari unui HDD extern. Poate modelul tau e mai “pofticios” de mA si vrea neaparat 2 mufe, ca sa-ti tina 1A.

Semnătură 

60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
sigxcpu - 02 Aprilie 2007 02:28 AM

Revin.
Modelul este cel de aici http://www.emag.ro/hdd_extern/hdd-extern-western-digital-passport-ii-80gb-5400rpm—pWDXMS800TE
Singura diferenta e ca al meu e silver. Un amic si l-a luat pe cel de la eMAG si le-am folosit pe amandoua simultan in MacBook Pro, fara alimentare externa, fara 2 mufe USB.
Deci duce lejer cei 500mA pe fiecare port necesari unui HDD extern. Poate modelul tau e mai “pofticios” de mA si vrea neaparat 2 mufe, ca sa-ti tina 1A.

OK., înseamnă că noua generație de macbook nu are nevoie de sîrme cu 3 mufe, una normală e suficientă. Eram dator să-l atenționez pe om de treaba asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.02.07

Multumesc mult pt. Info wink.

Semnătură 

iPhone 4, unibody macbook pro, unibody macmini, iPad.