Am si eu o intrebare pentru webdesignerii cu experienta in Safari.
Se refera la search-box-ul din colt, sus. Pot sa fac in Firefox sa arate input-ul precum in design (cu colturile rotunjite).
In Safari, in schimb, se pare ca e mai complicat
Sau e ceva ce mie imi scapa.
M-am uitat pe http://webkit.org/blog/51/text-fields/http://www.bernzilla.com/item.php?id=540 care promiteau fiecare ca se pot stila input-urile fara ca ele sa apara in stil aqua.
Cam toate ideile se leaga de setarea -khtml-appearance:none; (care, la mine, din nefericire, nu are nici un efect)
E o chestie minora, dar care mi-a stat nitzel pe cap… Mi-au venit alte idei (de exemplu, Safari suporta input type=“search” care ar randa exact ce trebuie, dar e nevoie de javascript pentru a face ceva util din el. La fel e nevoie de javascript pentru a-l ascunde de alte browsere.
In cel mai rau caz, o sa ascund rounded-cornerurile pentru Safari. Astept sugestii.
Steji, jonnyblue, .ral:cr, am vazut povestea cu linkurile in Safari, dar la 1:15 n-am mai avut putere sa reactionez
Nici n-a vrut să fie un reproș care-și aștepta reacția. Doar ți-am semnalat o chestie. Și-așa am stat vreo 2 ore gândundu-mă dacă să spun sau nu, dat fiind faptul că am zis că mă ocup de site și n-am mai făcut-o. Chibiț e oricine, e f. ușor să comentezi munca altuia.
Cateva observatii:
- La cautare, X ar trebui sa fie un element activ care sa goleasca textul din input.
- Cauta in site ar trebui sa fie text, si atunci s-ar rezolva problema cu culorile diferite de fond (am facut un mic test)
- Imaginile nu sunt optimizate: background-ul are peste 200 de kb. Este enorm, iar cei care sunt mai paranoici la setarile cu cache-ul o vor incarca de fiecare data. Un mic test facut de mine a adus imaginea la vreo 40 de k micsorand calitatea jpeg-ului la 85. Vizual imaginea ramane la fel.
- Legat de Safari: stilarea input box-urilor se poate face doar in Nightly Builds. Ar fi doua optiuni:
- cod js care in functie de browser modifica markup-ul zonei de cautare
- hack css pentru Safari cuplat cu doua variante de markup. Nu-mi plac hack-urile CSS, dar e o solutie
li { display: none; } /*pentru safari */ li { display: none;# } /*pentru alte browsere */
Cu alte cuvinte, un # adaugat dupa o regula il face pe Safari sa o ignore.
knockout: ia fii antena aici :http://www.badboy.ro/articles/2007-01-30/niceforms/. Un romanas de-al nostru are o soflutie foarte eleganta!
Input-urile din NiceForms nu pot fi stilate. Plus ca la mine are cateva probleme de uzabilitate (vezi selecturile, care nu pot fi manipulate din tastatura).
1. Tips & tricks e la aceeasi inaltime cu “Bazar”. Il lasam asa si lungesc “Stiri” sau il pun sa vina direct sub Stiri? Voi decideti.
2. Bazar -sectiunea ar trebui inlocuita cu altceva. Asteptam sugestii.
3. Probabil ici-colo s-ar mai putea spatia un pixel, doi (linkuri si linii)
4. Tot nu am testat pe IE
5. Conform cererii lui Psergiu, am pus un tricolor in monitor (acolo am crezut eu ca fiind cel mai bine). Daca altcineva are o alta idee unde sa punem tricolorul si in ce alta forma, sugestiile sunt f. binevenite.
Andu: normal ca la cautare, x va goli input-ul. Am evitat sa pun javascript pt ca nu stiu cum reactioneaza EE la asta.
- cauta in site e text acum
- am optimizat background-ul. Daca vin oameni cu nu stiu ce setari de caching… le urez multa sanatate
- merci pentru hack, momentan am ascuns rotunjirile pentru Safari.
Pe viitor voi lasa styling-ul cu -khtml-appearance. Cand apare Safari 3 rezolvam.
Ei, de acum mingea nu prea e in mainile mele. O sa incep sa sap si prin EE, dar mi-ar fi mai usor daca as vedea care e starea cu template-urile actuale.
Asa ca apelez la admini sa ma indrume intr-o directie, ev. sa discutam sa vedem cum putem sa il punem mai repede in site.
Daca adminii considera ca le e de ajuns ce au pana acum si pot sa implementeze in EE…
Astept sugestii.
Uite si la cautatorul de noduri in papura (eu): poti sa faci steagul ala mai sters, mai palid, mai discret? Nu se pupa cu tot restul de nici o culoare!