1 din 3
1
As vrea sa stiu daca e de la mine sau de la provider
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cred ca am mai postat, dar uite despre ce e treaba:
Am un d-link wireless turbo.
Ei bine, se decupleză atît de des că m-a scos din minţi. Eu cred ca providerul meu e de vina, dar nu pot dovedi.
IP-ul routerului (LAN): 10.10.10.1
La WAN e Dinamic IP.
Pe Wireless, e Autoselect la canal
In urma unei neintelegeri, duminica mi-a fost stopat accesul. Ce e ciudat e ca Messengerul a mers non stop, si chiar am putut accesa mailul. Dar, de cind am reintrat cu drepturi depline, s-a dus dracului! Trebuie sa-l scot din priza din 10 in zece minute!
E chiar atit de prost sau eu nu inteleg ceva?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Arunca un ochi in logul de pe router. Daca WAN-ul este dinamic, ar trebui sa scrie in loguri cand pierde conexiunea si cand o restabileste.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aha, bun, unde gasesc logul? Cred ca tot acolo, merci, sa vad!
Problema e ca, atunci cind pierd legatura, nu mai pot accesa nici routerul. (trebuie restartat)
dar uite, acum am scos cablul din conexiunea WAN si am bagat-o in LAN (acum functioneaza ca un switch) si nu ami moare!
Dar nici nu mai am acces la setarilu routerului. mda!
Complicat.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Autoselect la canal ?
Fa un scan la ce rețele wireless “prinzi” în zonă și alege de mână un canal liber.
Canalele cu cel mai mic overlap între ele sunt 1, 6 și 11.
Ideea e că dacă ai minim 4 canale în plus sau minus libere față de ceilalți, merge cât de cât bine.

Cumva locuiești lângă o stradă pe care trec multe mijloace de transport în comun ? Știați că toate cutiuțele portocalii din autobuze/troleibuze/tramvaie vorbesc între ele wireless 802.11b sau g ? Cumva pică legătura doar când trece tramvaiu pe sub geam ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Acum am inteles, tu pierzi legatura wi-fi…
Leaga-te utp in router si vezi daca mai ai intreruperi; daca ai inseamna ca e de la provider; daca nu inseamna ca e de la wi-fi; seteaza-l pe alt canal si poti sa maresti puterea routerului la 100% ( nu stiu cum e la d-link, dar la ASUS defalut este la 20 % ).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Daca nu ai acces la setarile routerului, dar ai acces fizic la el…hard reset ( scrie in manual cum se face ) si revine la setarile default din fabrica; daca nu este al tau…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pt a raspunde la intrebarea din titlul topicului, trebuie sa faci un lucru elementar: sa conectezi mac-ul direct in cablul ce-ti vine de la ISP. Sa ELIMINI routerul sau orice alt echipament. intr-un fel, ai gasit singur raspunsul la intrebare: “am scos cablul din conexiunea WAN si am bagat-o in LAN (acum functioneaza ca un switch) si nu ami moare!” deci, E DE LA ROUTER. in momentul in care l-ai folosit ca switch chior, e totul ok. inteleg ca esti intr-o retea de cartier cu switchuri chioare cascadate iar prin conectarea cablului de la isp in portul de LAN tu n-ai facut decat sa adaugi inca un sw….

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Fratilor..ori sunt dus cu capu, ori ma las de IT. Un router poate fi configurat sa functioneze in mai multe moduri ( nu combinate ):
1. AP : ISP in WAN -> LAN, WI-FI
2. Switch : mod in care WAN+LAN ( x porturi ) devine switch
3. Router de interconectare intre 2 retele.
Daca scoti ISP din WAN, il bagi in LAN si ai internet wi-fi pe mac fara probleme, NU ar trebui sa mearga, decat daca routerul tau este configurat in modul switch si atunci tu pe wi-fi ai o adresa IP alocata dinamic din clasa de adrese ale ISP-ului si nu din clasa 10.10.10.x ( inteleg ca routerul are adresa 10.10.10.1 spre LAN ); in acest caz nu ar trebui sa ai internet wi-fi pe mac, daca tu bagi ISP in WAP, pentru ca routerul nu este configurat sa-ti faca NAT pe LAN+wi-fi.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

De pe routerul meu : in asus_wl500dx.png este modul de configurare al routerului Asus Wl500g deluxe. Daca in routerul tau, nu exista posibilitatea sa-l transformi in switch, atunci routerul nu suporta asa ceva si nu are cum sa ai internet WI-FI pe mac bagand cablul de la ISP intr-un port de LAN. Sau poate routerul este destul de inteligent si stie sa faca el acest lucru ( ma cam indoiesc ); sau routerul tau este in balarii. Poate ne tii la curent cu rezolvarea problemei.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Am ales acest tip de modem pentru ca niste baieti destepti i-au refacut firmware-le ( linux ) si suporta pe USB modemul Z010 de la Zapp ( asa am backup direct in router si accesul la internet este disponibil pe toate calculatoarele din casa ) .

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Scuze de intirziere. Abia am ajuns. Sa spun drept, nu ma prea pricep la retele, ca n-am avut ocazia!
Da, sint intr-o retea de cartier.
Da, pina acum, am mers cu un cablu bagat direct in iMac si n-am avut treaba
Da, daca il fac switch, ies afara fara probleme, da’ ii omor omului TOATA reteaua.
Pina una-alta, mai citesc (si imprim, sa pricep mai bine) ce mi-ati zis!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merge de rupe ca switch, nu moare, nu da rateuri, il vad din toate unghiurile LAN si WI-FI, dar, daca il las asa, cade TOATA reteaua providerului (desi eu functionez inainte fara nici o problema, cu trei masini cuplate). Hm. O fi d-linkul?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

cu siguranta e o pb a routerului. si pare a fi vorba de asta

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Am inteles. Ii omori reteaua din cauza configuratiei pe care o are routerul acum. Daca-mi spui exact ce fel de router ai, am sa dau jos manualul lui si am sa incerc sa te ajut. Trebuie neaparat sa ai acces la el ( pagina de configurare ), sa pui WAN pe auto ( adica sa-si ia IP prin DHCP ) , clasa de adrese LAN trebuie sa o setezi diferit de clasa de adresa pe care ti-o aloca dimanic ISP—daca routerul tau spui ca-ti da 10.10.10.x in LAN iar ISP-ul iti aloca dimanic tot 10.10.10.x e o problema “il omori”.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

d-Link 624

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Si chiar daca clasele de adrese sunt diferite, routerul tau omoara toata reteaua pentru ca este server DHCP pe clasa 10.10.10.x ( am intuit din ce ai spus tu ca routerul are adresa 10.10.10.1 )  si incerca sa dea in toata reteaua aceasta clasa de adrese, iar calculatoarele colegilor de reata nu prea stiu de unde sa-si ia IP dinamic ( de la ISP sau de la routerul tau ) => retea de tip varza.

1 din 3
1