Da, am acces la pagina de configurare (cit am si retea). dar senzatia e ca, atunci cind isi aloca dinamic un nou IP, atunci moare! Apoi e de neaccesat. Asa ca trebuie sa-l restartez si draci mai vede cineva logul (ca-l sterge la restartare!)
OK.
1. vezi ce adresa ip iti da ISP-ul daca bagi UTP-ul direct in calculator.
2. pentru a reseta routerul tii apasat butonul reset tip de 10 sec ( ajunge in starea default in care in LAN iti da adrese din clasa 192.168.0.x iar el are 192.168.0.1). Default user este admin fara parola ( o schimbi tu mai tarziu ). Sa nu ai nici un cablu bagat in el.
3. daca IP-ul ISP este diferit de al routerului este perfect. te loghezi pe router ( nu wi-fi , iti trebuie un cablu de retea intre un port LAN al lui si calc tau ) si incepi configurarea ( are un wizard destul de easy ); la WAN il lasi pe Dynamic IP Address, la LAN lasi setarile default, DHCP enable intre 192.168.0.1-192.168.0.254 ( sau o clasa mai mica ), lease time DHCP 1 week, wi-fi enable, ii schimbi numele, alegi un canal sau il lasi pe auto, si fara criptare.
4. daca adresa IP a ISP-ului este tot din clasa 192.168.0.x atunci trebuie sa-ti schimbi si tu pe router ( ex: 192.168.1.x )
Asta stiu si eu. Numai ca providerul are un identificator (special sa nu se logheze nimeni la el fara stirea lui). Problema - daca resetez – e ca pierd accesul. Numai ca - minune, de cind stam de vorba n-a avut nici un rateu! (ptiu!)
Sa fiu al naibii! Dupa doua zile de injuraturi, băgări, scoateri, cum am adus vorba de interventia specialiştilor (merci, arturescu, merci, mediaconvertor), cum s-a potolit. Merge de doua ore. Două ore de fericire şi împliniri!
Atunci cheama provideru acasa sa-ti configureze routerul cu simt de raspundere…Pe routerul meu, ca sa-mi mearga torrentii a trebuit sa dau drumul la portul TCP pe care comunica programul bittorent.
Destul de enervant…cheama provideru sa vada care este treaba cu routerul;
1. daca doar el il administreaza, sa se uite in loguri, sa-l reconfigureze,...etc..
2.daca dupa aceste manevre o ia in balarii din nou -> router f—kit.
mda….cat se poate de firesc. cand conectezi cablul de la isp direct in mac, merge totul ok. cand bagi router-ul care din cand in cand (din descrierile facute) se pune sa aloce ip-uri inspre isp, catre ceilalti clienti din retea, e SIGUR de la isp
Revin. Din motive independente de voinţa mea, de cînd am vorbit ultima dată, n-am mai folosit iMacul (cuplat prin cablu la router). Ghiciţi ce s-a întîmplat? Nu s-a mai decuplat NICIODATĂ! Ei, acum să vă văd, dragi specialişti ai netului? De ce blochează iMacul routerul? care e specificul LAN-ului prin cablu care blochează routerul?
Şi Paşte fericit tuturor! Sper să fi avut parte de o noapte frumoasă, să vă meargă bine tot anul!