2 din 3
2
As vrea sa stiu daca e de la mine sau de la provider
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da, am acces la pagina de configurare (cit am si retea). dar senzatia e ca, atunci cind isi aloca dinamic un nou IP, atunci moare! Apoi e de neaccesat. Asa ca trebuie sa-l restartez si draci mai vede cineva logul (ca-l sterge la restartare!)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

OK.
1. vezi ce adresa ip iti da ISP-ul daca bagi UTP-ul direct in calculator.
2. pentru a reseta routerul tii apasat butonul reset tip de 10 sec ( ajunge in starea default in care in LAN iti da adrese din clasa 192.168.0.x iar el are 192.168.0.1). Default user este admin fara parola ( o schimbi tu mai tarziu ). Sa nu ai nici un cablu bagat in el.
3. daca IP-ul ISP este diferit de al routerului este perfect. te loghezi pe router ( nu wi-fi , iti trebuie un cablu de retea intre un port LAN al lui si calc tau ) si incepi configurarea ( are un wizard destul de easy ); la WAN il lasi pe Dynamic IP Address, la LAN lasi setarile default, DHCP enable intre 192.168.0.1-192.168.0.254 ( sau o clasa mai mica ), lease time DHCP 1 week, wi-fi enable, ii schimbi numele, alegi un canal sau il lasi pe auto, si fara criptare.
4. daca adresa IP a ISP-ului este tot din clasa 192.168.0.x atunci trebuie sa-ti schimbi si tu pe router ( ex: 192.168.1.x )

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta stiu si eu. Numai ca providerul are un identificator (special sa nu se logheze nimeni la el fara stirea lui). Problema - daca resetez – e ca pierd accesul. Numai ca - minune, de cind stam de vorba n-a avut nici un rateu! (ptiu!)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc, oricum!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sa fiu al naibii! Dupa doua zile de injuraturi, băgări, scoateri, cum am adus vorba de interventia specialiştilor (merci, arturescu, merci, mediaconvertor), cum s-a potolit. Merge de doua ore. Două ore de fericire şi împliniri! smile

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

Pai in cazul asta…sa nu fie totusi de la providerul tau; parerea mea.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu cred ca e de la provider. Eu cred ca cu un IP fix o sa ma scot!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

E cel mai bine asa.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si am mai constatat ca, atunci cind dau drumul la Azureus, in foarte scurt timp, cade in bot.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

Atunci cheama provideru acasa sa-ti configureze routerul cu simt de raspundere…Pe routerul meu, ca sa-mi mearga torrentii a trebuit sa dau drumul la portul TCP pe care comunica programul bittorent.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai clar. Incepe sa mearga, se ambaleaza, se excita, trage si - pop! - cade totul la zero. Apoi scoate-l din priza, baga-l la loc si tot tacimul!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member

Destul de enervant…cheama provideru sa vada care este treaba cu routerul;
1. daca doar el il administreaza, sa se uite in loguri, sa-l reconfigureze,...etc..
2.daca dupa aceste manevre o ia in balarii din nou -> router f—kit.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mda….cat se poate de firesc. cand conectezi cablul de la isp direct in mac, merge totul ok. cand bagi router-ul care din cand in cand (din descrierile facute) se pune sa aloce ip-uri inspre isp, catre ceilalti clienti din retea, e SIGUR de la isp

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revin. Din motive independente de voinţa mea, de cînd am vorbit ultima dată, n-am mai folosit iMacul (cuplat prin cablu la router). Ghiciţi ce s-a întîmplat? Nu s-a mai decuplat NICIODATĂ! Ei, acum să vă văd, dragi specialişti ai netului? De ce blochează iMacul routerul? care e specificul LAN-ului prin cablu care blochează routerul?
Şi Paşte fericit tuturor! Sper să fi avut parte de o noapte frumoasă, să vă meargă bine tot anul!

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

Sarbatori fericite si voua.
Esti sigur ca acel cablu de la router la mac este OK? Poate ai activat IPV6 in mac si nu se pupa cu routerul…

2 din 3
2