Problema cu Internet Sharing din Mac spre PC / Criptare WPA
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest, Romania
Macuser din: 11.06.06

Pe un iMac Core Duo am sheruit conexiunea la Internet din Ethernet catre computere “using AirPort” si am conectat un PC wireless. Problema e ca atunci cand activez pe Mac WEP encryption PCul nu se mai conecteaza (imi cere cheia, apoi “Connecting to network…” apoi dispare si ramane neconectat). Merge decat daca reteaua este neprotejata.

Alta intrebare este cum configurez sharingul de pe Mac sa cripteze transmisia cu chei WPA? In Internet Sharing nu apare decat WEP 40bit si 128bit… fara WPA.

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
adashi - 06 Aprilie 2007 02:05 AM

Pe un iMac Core Duo am sheruit conexiunea la Internet din Ethernet catre computere “using AirPort” si am conectat un PC wireless. Problema e ca atunci cand activez pe Mac WEP encryption PCul nu se mai conecteaza (imi cere cheia, apoi “Connecting to network…” apoi dispare si ramane neconectat). Merge decat daca reteaua este neprotejata.

Alta intrebare este cum configurez sharingul de pe Mac sa cripteze transmisia cu chei WPA? In Internet Sharing nu apare decat WEP 40bit si 128bit… fara WPA.

Încearcă să pui parolă cu 13 (treisprezece) caractere și vezi dacă așa merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Am incercat si cu 13 caractere si tot nu merge…

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adashi - 06 Aprilie 2007 02:32 AM

Am incercat si cu 13 caractere si tot nu merge…

Hm… Nu pot reproduce exact situația ta, dar - în cazul meu - asta a fost soluția ca un pc să intre pe Airport wpa personal, parolă cu 13 caractere. Ia-o pas cu pas, ar trebui să meargă. Dacă zici că merge fără parolă, ar trebui să meargă și cu parolă, la 40 „more compatible”. Cred că e o chestie în Windows, nu în MAC OS.
Am folosit un timp macu și ca router internet în rețea mixtă mac-pc pînă am trecut la airport, totdeauna a mers fără probleme (mari).

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Daca pun parola cu 13 caractere, Win nici macar nu ma mai intreaba de ea, incearca sa se conecteze apoi nimic.
In cazul parolei de 5 caractere, macar se intereseaza de ea pentru ca abia apoi sa stea degeaba.

Este exact aceeasi problema ca si in cazul asta

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adashi - 06 Aprilie 2007 03:50 AM

Daca pun parola cu 13 caractere, Win nici macar nu ma mai intreaba de ea, incearca sa se conecteze apoi nimic.
In cazul parolei de 5 caractere, macar se intereseaza de ea pentru ca abia apoi sa stea degeaba.

Este exact aceeasi problema ca si in cazul asta

A, deci e o chestie pățită și de alții. Păi du-te și vezi cum au rezolvat-o alții, eu am rezolvat-o prin cele 13 caractere, dar nu e o situație chiar identică.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Din pacate nu au rezolvat-o, e in continuare fara raspuns.

Alta chestie care ma intereseaza totusi este criptarea WPA, pentru ca din cate am inteles cea WEP nu e tocmai sigura.

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adashi - 06 Aprilie 2007 04:17 AM

Din pacate nu au rezolvat-o, e in continuare fara raspuns.

Alta chestie care ma intereseaza totusi este criptarea WPA, pentru ca din cate am inteles cea WEP nu e tocmai sigura.

Eu wpa personal folosesc în rețea mixtă 3 mac-uri + 1 pc (cu asus wl-167g), merge perfect. Routerul wl este Apple. Dacă ai cel puțin 2 calculatoare, cum e și cazul tău, cred că merită să iei un router wl, vei scăpa și de necazul menționat. Nu trebuie neapărat Apple.

Semnătură