1 din 2
1
probleme cu scrierea DVD-urilor
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Am un iMac intel CoreDuo, dotat cu un MATSHITA DVD-R   UJ-846, si de la o vreme (nu știu de când ptr. ca nu am mai scris de mult) nu mai scrie DVD-uri.
Am incercat cu mai multe tipuri de DVD-uri inclusiv cu D-layer Verbatim și î-mi da tot timpul erori. Am incercat să scriu cu Finderul, cu Toast 8, 8.1, nu vrea de loc.
CD-urle le pot scrie dar DVD-urile NU! Ce este mai ineresant este că același tip de DVD (HP-R) pe care le foloseam inainte cu succes acum nici macar nu le mai primește in unitate!!?
Am încercat cu HP+R pe care le primește, incepe scrierea dupa care raporteză erori, la fel și cu Vebatim.
Oare dupa instalarea Win XP sa se fi produs vreo mutație la Firmware?, sau de la Toast 8, 8.1 ?
Am căutat un update la Firmware dar nu am gasit nimic.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu e de la XP (chiar, in Win poti scrie?).
E semn de unitate pe moarte: du-te la service, daca mai e in garantie ti-o schimba.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Nu, nu am incercat in Win. dar, este ciudat că nu știu dacă am scris 20 CD-uri!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E o problema cu unitatile furnizate pentru mb si mbp. Iar Matsita mie, unuia, mi se pare o firma vrednica de mila! Nu-i nimic, se inlocuieste!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am si eu un imac care face figuri… cred ca unitatile nu sunt asa fiabile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
hansa37 - 07 Aprilie 2007 06:08 PM

Am un iMac intel CoreDuo, dotat cu un MATSHITA DVD-R   UJ-846, si de la o vreme (nu știu de când ptr. ca nu am mai scris de mult) nu mai scrie DVD-uri.
Am incercat cu mai multe tipuri de DVD-uri inclusiv cu D-layer Verbatim și î-mi da tot timpul erori. Am incercat să scriu cu Finderul, cu Toast 8, 8.1, nu vrea de loc.
CD-urle le pot scrie dar DVD-urile NU! Ce este mai ineresant este că același tip de DVD (HP-R) pe care le foloseam inainte cu succes acum nici macar nu le mai primește in unitate!!?
Am încercat cu HP+R pe care le primește, incepe scrierea dupa care raporteză erori, la fel și cu Vebatim.
Oare dupa instalarea Win XP sa se fi produs vreo mutație la Firmware?, sau de la Toast 8, 8.1 ?
Am căutat un update la Firmware dar nu am gasit nimic.

Repet ceea ce am mai scris p-acilea: unitățile optice superdrive, alea care trag și dvd dl, livrate în mac-urile intel în anul 2006 au avut un nr. mult mai mare de rebuturi decît uzual. Fiind în garanție, la schimb.
Deși mulți zic că Matshita n-ar fi bune, eu unul nu am avut probleme și am d-astea pe 4 mac-uri, doar unul - tot din 2006 - a dat chix, deci a valabil doar pt astea, nu pentru Matshita în general.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

problema se pare ca este doar la unitatile care sunt dispuse pe verticala in imacuri… de fapt, exista o oarecare inclinatie a monitorului, care combinata cu rotatia unitatii, duce la aceste erori wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 10 Aprilie 2007 11:26 PM

problema se pare ca este doar la unitatile care sunt dispuse pe verticala in imacuri… de fapt, exista o oarecare inclinatie a monitorului, care combinata cu rotatia unitatii, duce la aceste erori wink

Nu, e cu TOATE unitățile, mai ales miniaturale, superdrive care ard și dvd dl. Nu are legătură cu verticalitatea, ci cu sd to burn dvd dl too. La macmini intel e orizontal, dar tot are hiba asta, uneori, desigur. doar că procentul e sensibil mai mare decît de obicei.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pe PB am tot o Matshita (UJ-815). De mai mult de 4 ani nu am avut nici o problema. Ba chiar i-am tras si un firmware nou, sa o eliberez de constrangeri wink.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 11 Aprilie 2007 12:32 AM

Pe PB am tot o Matshita (UJ-815). De mai mult de 4 ani nu am avut nici o problema. Ba chiar i-am tras si un firmware nou, sa o eliberez de constrangeri wink.

Asta ca să nu blamăm pe Matshita, deși cred că seria din 2006 de sd cu ardere dvd dl a fost cam cu multe rebuturi. Nu știu dacă numai Matshita a avut așa ceva, cele care vin în România vin din Orient, iar acolo cam Matshita pun.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Am făcut sesizare la iStyle, și mi-au spus că durează 30-35 zile!
Sper să-mi bage ceva adevărat, mai ales că am probleme și cu displayul.La colțuri a căpătat o tentă cenușie și trebuie schimbat și ăsta!
Problema este că -mi exspiră garanția pe 20 și aștept mâine un răspuns referitor la prelungirea garanției, până vine unitatea optică ca apoi să vadă ce fel de display are. După ce fac indentificarea,urmează iar o perioadă de 30-35 zile
de așteptare ca să-l schimbe!
Unde-s “MAC”-urile de altă dată când te săturai de ele mergând? Eu unul am shimbat vreo 5 fară măcar să reinstalez vreodată sistemul sau să fac vre-o reparatie, ceva!Singura dată când le desfăceam era atunci când făceam upgrade de
memorie, sau când Î-l mai ștergeam de praf.
Acum am făcut cerere de extindere a garanției, că  din păcate in zilele de acum nu mai poți fi sigur pe “niMAC”!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
hansa37 - 11 Aprilie 2007 01:25 AM

Am făcut sesizare la iStyle, și mi-au spus că durează 30-35 zile!
Sper să-mi bage ceva adevărat, mai ales că am probleme și cu displayul.La colțuri a căpătat o tentă cenușie și trebuie schimbat și ăsta!
Problema este că -mi exspiră garanția pe 20 și aștept mâine un răspuns referitor la prelungirea garanției, până vine unitatea optică ca apoi să vadă ce fel de display are. După ce fac indentificarea,urmează iar o perioadă de 30-35 zile
de așteptare ca să-l schimbe!
Unde-s “MAC”-urile de altă dată când te săturai de ele mergând? Eu unul am shimbat vreo 5 fară măcar să reinstalez vreodată sistemul sau să fac vre-o reparatie, ceva!Singura dată când le desfăceam era atunci când făceam upgrade de
memorie, sau când Î-l mai ștergeam de praf.
Acum am făcut cerere de extindere a garanției, că  din păcate in zilele de acum nu mai poți fi sigur pe “niMAC”!

Nu generaliza, cred că - pur și simplu - seria de dvd-rw cu aredere dvd dl din 2006 a avut un procent mult mai mare de rebuturi decît uzual. Just, așteptarea asta lungă nu mi se pare deloc normală, normal mi se pare să aibă în stoc cîteva unități d-astea și, în general, din ceea ce se schimbă frecvent, de ex. memorii. Și la astea aștepți.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Nu este vorba de generalizare aici, privește puțin în urmă și vezi câte probleme erau pînă la G5, și câte sunt acum?
Până nu de mult Mac-urile se faceau in SUA,Irlanda și Canada și ulterior în Thailanda. Dar acum?
Mâine-poimâine o să le cumpărăm făcute pe la Tăvăliții Prin Pesmet sau mai știu eu pe unde, că vor fi mai ieftine.
Apropo după reparație îl voi vinde și o să-mi iau direct din SUA! Cum apare Leo fac comandă si iau 8Core
Dacă este cineva interesat cineva îl dau ieftin!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
hansa37 - 11 Aprilie 2007 02:05 AM

Nu este vorba de generalizare aici, privește puțin în urmă și vezi câte probleme erau pînă la G5, și câte sunt acum?
Până nu de mult Mac-urile se faceau in SUA,Irlanda și Canada și ulterior în Thailanda. Dar acum?
Mâine-poimâine o să le cumpărăm făcute pe la Tăvăliții Prin Pesmet sau mai știu eu pe unde, că vor fi mai ieftine.
Apropo după reparație îl voi vinde și o să-mi iau direct din SUA! Cum apare Leo fac comandă si iau 8Core
Dacă este cineva interesat cineva îl dau ieftin!

Posibil… Să fie Apple tot mai ca ceilalți?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Din pacate ăsta este viitorul. Istoria se repetă. Vezi Buggati, Rolls Royce și cam toate firmele care au căutat perfecțiunea. Banul primeză până la urmă!
Cu titlul de “Știați că....”, firma PHILIPS prin anii 40 era in pragul falimentului, pentru că datorită faptului că aparatele de radio pe care le vânduseră pâna atunci funcționau impecabil și foarte puțini doreau să-și înlocuiască aparatele cu altele noi, pentru simplu motiv ca aveau alt aspect și erau și un pic cam scumpe. Din ‘40 au început să le facă mai puțin fiabile mai ieftine și așa au inceput să se relanseze pe piață(model urmat ulterior de prin anii ‘70 și de industria de automobile).

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Rog scuze că am devenit un pic offtopic dar fiind puțin supărat nu mi-am dat seama de asta. Dacă considerați deranjant vă rog scoateți ultima intervenție!

1 din 2
1