Diacritice în DVD Studio Pro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Galaţi
Macuser din: 03.02.06

Salut,

am încercat zilele trecute să fac un HD DVD în DVD Studio Pro. Totul a mers impecabil, mai puţin partea de subtitling…
Am convertit un .srt în .stl (în Windows, folosind Subtitle Workshop, apoi am convertit encoding-ul .stl-ului din ANSI în UTF-8).
Fişierul rezultat (.stl) arată OK dacă-l deschid pe Mac cu TextEdit, din punct de vedere al diacriticelor. Am importat apoi fişierul
în DVD Studio Pro, fără nici o eroare. Problema e că în DVD Studio Pro, nu mai văd “Ş-urile” de la început de rând. Pur şi simplu
acolo unde e un Ş, e gol… de ex. un rând care era “Şi atunci am văzut…” în DVD Studio se vede “i atunci am văzut…”.

Fontul folosit e default-ul din DVD Studio, adică Helvetica.
DVD Studio e la ultima versiune (din FCS) cu toate update-urile la zi.
A mai întâlnit cineva problema asta? E un bug în DVS Studio oare?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie

Am mai făcut nişte teste şi sunt aproape convins că e vorba de un bug în DVD Studio Pro.
Aplicaţia afişează “Ş-urile” cu condiţia ca ele să nu fie la început de rând.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce ciudat, am avut de curînd un DVD (cred ca Detectivul cîntaret) care avea aceeasi problema. Ş-ul la început de rînd nu se vedea!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

o captura de ecran si un mail la producator…. wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Gata, am făcut un bug report la Apple.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Phatagnus - 10 Aprilie 2007 02:23 PM

Am mai făcut nişte teste şi sunt aproape convins că e vorba de un bug în DVD Studio Pro.
Aplicaţia afişează “Ş-urile” cu condiţia ca ele să nu fie la început de rând.

Bug. Repede raport. Ei acolo testează astea teoretic, teoretic UTF 8 merge, practic - uneori - nu merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…