Nu le-am avut niciodata, nu-l am de nou… Asa l-am cumparat…
Ma intereseaza discurile deca le ai… Mai vb saptamana viitoare, sunt plecat din tara… Multumesc mult…
Alta furaciune… A intrat un lot nou in tara, ca vad ca toata lumea uita parole, n-are DVD-uri…
Adminii ar fi bine sa ia atitudine pentru ca s-au cam inmultit cererile de sisteme de operare de pe acest forum…
Se poate, Tudore… numai ca nu cumparatorul e vinovat. Cred. Daca e furaciune, va dati seama: la prima reparare seriasa la un centru, la revedere, mac-mac!
Furaciunea este a celui de la care l-a cumparat cumparatorul. Produsul s-a dat cu DVD-urile de instalare. Cumparatorul are dreptul la OS, deoarece acel MacBook Pro s-a vandut cu DVD-urile, atunci cand s-a vandut. Nu este aceiasi situatie cand iti iei un PC din componente si te descurci cu Windowsul sau atunci cand iti cumperi un PC ieftin cu Linux si iar te descurci cu Windowsul. Cand cumperi un Mac, ai dreptul la un OS, pentru ca asa s-a vandut, cel putin teoretic.
Tudore, chiar nu avem de unde sa stim daca sculele respective sunt furate sau nu. Poate da, poate nu. Eu chiar nu stiu ce ar trebui sa facem in situatii de genul asta. Dar nici sa aplicam prezumtia de vinovatie nu ar fi corect.
Tudore, chiar nu avem de unde sa stim daca sculele respective sunt furate sau nu. Poate da, poate nu. Eu chiar nu stiu ce ar trebui sa facem in situatii de genul asta. Dar nici sa aplicam prezumtia de vinovatie nu ar fi corect.
Este într-adevăr un mare semn de întrebare de ce, totuși, sînt așa de multe mac-uri vîndute fără dvd-urile de instalare, iar unele, evident, și fără a comunica parola. Și mie mi se pare că România devine o piață pt mac-uri furate.
Sigur, nu ar fi problema noastră, totuși…
Eu n-am zis ca adminii trebuie sa faca ceva impotriva furturilor, nu aveti cum si nu e rolul vostru. Ma refeream insa la cererile de sisteme de operare, care se inmultesc si incurajeaza traficul de software pirat facut prin intermediul forumului.
Atata timp cat OS X nu e freeware, cererea de DVD-uri pe forum intra in categoria cereri de soft piratat, indiferent de ce drepturi crede cumparatorul ca are. Daca considera ca Apple ii datoreaza o copie a DVDurilor pe care el (sau altcineva) le-a pierdut, poate sa scrie la . . Sunt sigur ca daca face dovada drepturilor pe care considera ca le are, va primi ce isi doreste. Gratis sau nu.
Cum se deblocheaza o parola e o informatie tehnica, prezenta si pe situl Apple, sectiunea support.
Pentru informarea dumneavoastra… Am cumparat Mac-ul… l-am platit.
Am sunat la Apple Romania pentru a cumpara un sistem de operare… Raspunsul lor a fost ca nu comercializeaza sisteme de operare, separat, pentru Mactel-uri si ca cel mai indicat ar fi sa ma adresez unui forum cum ar fi cel al vostru si sa ridic o intrebare…
Cu cea mai mare placere doresc sa achizitionez LEGAL un sistem de operare… Daca am dat bani pe rahatul ala de Vista cu atat mai mult as plati un sistem mult mai performant.
Imi pare rau… credeam ca Macuseri sunt mai altfel…
Eu am cumparat de la sc madd cluj un powerg4 cu acte ,totul in regula dar fara sistem de operare!nimic ce cd ce dvd! am postat pe forum pt un sistem de oprare si nu ma ajutat nimeni! astai situatia!
Pentru informarea dumneavoastra… Am cumparat Mac-ul… l-am platit.
Am sunat la Apple Romania pentru a cumpara un sistem de operare… Raspunsul lor a fost ca nu comercializeaza sisteme de operare, separat, pentru Mactel-uri si ca cel mai indicat ar fi sa ma adresez unui forum cum ar fi cel al vostru si sa ridic o intrebare…
Cu cea mai mare placere doresc sa achizitionez LEGAL un sistem de operare… Daca am dat bani pe rahatul ala de Vista cu atat mai mult as plati un sistem mult mai performant.
Imi pare rau… credeam ca Macuseri sunt mai altfel…
Nu, nu sîntem răutăcioși, eu unul nu sînt, chiar din contra, dacă te interesează... Și eu, ca și alții, puneam întrebări despre ciudățenia numărului mare de macuseri care cumpără mașinile fără dvd-urile de sistem. În ultimul timp, nr. este atît de mare încît devine chiar ciudat. Asta e tot.
Din: Timisoara, dar aproape tot timpul pe drumuri.
Macuser din: 01.04.07
Din pacate ai dreptate. Cei de aici m-i se par cam rautaciosi. Fara sa comentez mai multe ( parca ar fi cumva actionari la apple , si la urma urmei fiecare face ce crede de cuvinta , daca vrea soft cu licenta sau nu tine de constiinta fiecaruia). Astept…
Ce licenta ? fiecare mac primeste soft cu licenta pe el deci nu trebuie cumparat . Trebuie sa ai grija ca atunci cand cumperi o scula sa o cumperi cu tot ce iti trebuie , daca nu apar situatii ca astea. Nu e nimeni rautacios dar asta e adevarul , prea multe mac-uri furate intra pe piata si prea multi oameni iau teapa .