2 din 3
2
Discuri originale MacBook Pro
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Lieutenant Dan got me invested in some kind of fruit company. So then I got a call from him, saying we don’t have to worry about money no more. And I said, that’s good! One less thing.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.07.06

lucrurile sunt simple. e foarte probabil ca in minutul doi dupa ce aici pe forum cineva posteaza “iti dau eu discurile si le copiezi” altcineva sa se auto-sesizeze si sa acuze proprietarii forumului ca incurajeaza pirateria. si asta e o acuzatie destul de grava cu care e bine sa nu fie nimeni incaltat.

pe de alta parte insa nu stiu cine ce problema are daca macurile cu pricina sunt sau nu furate. ghinion. se poate intampla oricui. hotul nu se intereseaza de discuri si nu o sa posteze aici.
cei care posteaza au dat un ban mai putin pe macurile lor fapt pentru care ii felicit si ma bucur. good deal!

TIP
cum sa ceri un disc fara sa te acuze cineva ca esti hotz: “cand m-am intors acasa fratimiu al mic juca frisbee cu discurile mele. io asa ceva nu mai bag in drive! ma ajuta cineva pls?”

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dragi admini, ar trebui să puneţi pe forum, chiar de la intrare, pentru cei care încă nu înţeleg: un mac se cumpără ÎMPREUNĂ cu sistemul de operare.
Cererile lămuritoare nu sînt semne de răutate, ci semne de protecţie a forumului. Dacă ai cumpărat un calculator PC poti să-l cumperi cu sau fără sistem de operare. Dar dacă instalezi un sistem pirat (cum se întîmplă în România), asta e chiar responsabilitatea ta. Un mac, însă, vine NUMAI ŞI NUMAI împreună cu sistemul. De aceea, userii vechi întreabă, pe bună dreptate, unde sînt discurile de sistem, oroginale? Un om care vinde un mac NU ARE CE FACE cu discurile de sistem, separat. Iar cel care nu le are, poate (repet, poate) să-şi fi procurat sistemul prin furt, că tocmai de aia nu are sistemul şi passwordul, care sînt la adevăratul proprietar, acasă.
Cine şi-a cumpărat un mac e provenienţă incertă nu are şi dreptul legal de a solicita pe forum un sistem de operare. Nici măcar Windows! Chiar dacă a dat banii, dacă tranzacţia nu a avut loc între proprietarul de drept şi cumpărător, tranzacţia e nulă!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
iaru - 04 Mai 2007 06:09 AM

Dragi admini, ar trebui să puneţi pe forum, chiar de la intrare, pentru cei care încă nu înţeleg: un mac se cumpără ÎMPREUNĂ cu sistemul de operare.

Ne-am gandit de ieri la o solutie, dar presupune, cum altfel?, ceva munca, nu multa. Eu m-am apucat, dar stau prost, cum altfel?, cu timpul.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 05.04.07

O intrebare pentru voi “greii Mac-urilor”...

Explicati-mi si mie afacerea Mac-urilor furate… Furate de la cine… Adsta inseamna ca ma urmareste cineva si o sa-mi fure Mac-ul? Cum ati ajuns la concluzia ca “prea multe Mac-uri sunt furate…”? Cum ati reusit sa trageti o astfel de concluzie? Lamuriti-ma si pe mine…

Daca stiti ceva serios anuntati presa, politia… stau la dispozitia domniilor vostre sa identificam daca Mac-ul meu e furat sau nu…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
iaru - 04 Mai 2007 06:09 AM

Cine şi-a cumpărat un mac e provenienţă incertă nu are şi dreptul legal de a solicita pe forum un sistem de operare. Nici măcar Windows! Chiar dacă a dat banii, dacă tranzacţia nu a avut loc între proprietarul de drept şi cumpărător, tranzacţia e nulă!

nici vorba! relatia e de proprietate, nu de tata si fiu.

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

avem multi concetateni la munca in strainatate…“la spania, la italia” ... si muncesc din greu, muncesc orice le iese in cale: la telefoane mobile, la aparate foto, la mp3 playere, la masini…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

regretabil. dar concetatenii nostri europeni (la fel cum si noi, romanii, facem) platesc taxe ca militia sa se ocupe de asta. si statisticile arata ca trendul s-a diminuat considerabil.

- telefoanele nu mai reprezinta o sursa de profit (subventii peste tot)
- mp3 playerele sunt triviale
- vanzarile de laptopuri noi, cu factura, au crescut in Romania si se apropie de 400.000 de unitati pe an.
- aparatele foto se aduc din SUA, luate pe nimic de studenti.

(eu nu am vazut alt mac cu tastatura italieneasca inafara de al meu, luat si adus de un prieten italian de la essedi.it din Perugia. n-am avut niciodata cutia.)

[ Modificat: 04 Mai 2007 02:16 PM de .Radu ]
 Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca nu mai discutam la subiect, inchidem threadul…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

nu-i cazul. sterge doar posturile care au fost offtopic incepand cu nr. 2 sau 3.

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
t.so - 04 Mai 2007 01:54 PM

O intrebare pentru voi “greii Mac-urilor”...

Explicati-mi si mie afacerea Mac-urilor furate… Furate de la cine… Adsta inseamna ca ma urmareste cineva si o sa-mi fure Mac-ul? Cum ati ajuns la concluzia ca “prea multe Mac-uri sunt furate…”? Cum ati reusit sa trageti o astfel de concluzie? Lamuriti-ma si pe mine…

Daca stiti ceva serios anuntati presa, politia… stau la dispozitia domniilor vostre sa identificam daca Mac-ul meu e furat sau nu…

Ca de obicei, nu putem sa nu personalizam problema… Nu ti-a zis nimeni ca esti hot, sau ca ai un Mac furat si n-a facut nimeni misto de tine. Ne miram doar de amploarea fenomenului. Macar dpdv statistic si tot e clar ca multe sunt furate.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Hai, încă o dată. Nu acuz pe nimeni. Nimeni nu-l acuză pe cel care cere lămuriri că ar fi furat ceva. Poate cei care se strofoacă nu ştiu, poate sînt noi pe forum, dar, în ultimul an, zeci de new useri cer discurile de sistem pentru macuri second hand. Şi e normal să te miri. Cînd vinzi un mac, dai şi discurile de sistem, dai şi softurile. Ei bine, cei care nu au mai avut mac nu ştiu asta.
Dar eu, dacă fur un laptop să-l vînd imediat şi sînt numai un prăpădit de hoţ, nu şi IT-ist, habar n-am ce iau. OK?

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

t.so:
te ajut eu. te costa 2 dvd-uri DL si curieratul.
gasesti datele mele de contact in profil.

the rest of us:
un macuser cistigat de partea noastra e mai valoros
decit dilema noastra cu dvd-urile si provenienta.
E la latitudinea fiecaruia cum balanseaza:
pretul, provenienta, dvd-urile, si somnul linistit noaptea.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
nihilsineMac - 04 Mai 2007 02:53 PM

the rest of us:
un macuser cistigat de partea noastra e mai valoros
decit dilema noastra cu dvd-urile si provenienta.

Pai atunci hai sa dam drumul la schimb liber de software pe site si sa vezi cati macuseri castigam.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

am vazut un pagubit care fugea dupa hot si striga in gura mare “heeei, ai uitat discurile!!! wait!”

Tudor: nimeni nu schimba discurile *pe forum*.

Will you stop this childish “am vrut sa intru la academie dar am un picior mai scurt. acum lucrez ca militian, sub acoperirea anonimatului!”??

Semnătură 

macuser.

2 din 3
2