‘Ear bud’ headphones can cause hearing loss, experts warn
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://www.startribune.com/789/story/150546.html

Se iau de iPod - Citiți & Comentați smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Orice fel de casti pot cauza pierderi de auz, daca volumul este prea tare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Orice nivel sonor prea ridicat si indelungat poate cauza deficiente auditive. Casti, pick-hammere, ciocane, artficii… (ca tot e sezonul)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Bai.. .ca se iau de iPod.. sau nu… au foarte mare dreptate.
Vara asta cand am fost la mare… aveam apa pana in urechea interna… noaptea cand dormeam imi curgea apa din urechi si s-a format un dop… din cauza asta nu mai aud bine cu urechea dreapta.

Totusi… tind sa cred ca adevarata cauza este iPod-ul meu, pe care il tin la urechi neincetat… si cand sunt in trafic… la volum ridicat. Astea adunate cu nopti intregi pierdute prin cluburi… am ajuns sa imi fie frica de ce e mai rau

Acum o saptamana am avut un moment de ameteala in care imi tiuiau urechile ca in filmul ala “It’s all gone Pete Tong” (cine l-a vazut stie despre ce vb)

Cred ca o sa consult totusi un ORL-ist si daca Doamne fereste imi zice ceva de casti…. in ziua urmatoare am si pus iPod-ul la vanzare. Pacat ca e bun in excursii :D conectat la o combina.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Hombre! Ai patit chestia cu apa si dopu’ si tu te plangi de iPod si cluburi…? Du-te la ORList man si pastreaza iPodu’, ca saracu’ n-are nici o vina.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

:D

asa ma gandeam si eu… si sper sa fie asa :D Doamne fereste.. cred ca as innebuni daca am patit ceva la ureche.. mai ales dupa ce am vazut filmul ala cu Frankie Wilde

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

aceeasi problema s-a ridicat si pe vremea walkman-urilor
spuneau ca o sa devenim niste zombi rupti de realitate ... alea alea…
de celulare ce sa mai spun; ne radiaza creierii

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ai incercat sa vb jumatate de ora la telefon sa vezi cum ti se incince urechea ? repet.. URECHEA nu telefonul :D

Chestiile astea sunt cat se poate de reale.. numai ca nu le observam de pe o zi pe alta… o sa le observam in timp, pe masura ce imbatranim smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
AlexBuga - 30 Decembrie 2005 11:18 PM

ai incercat sa vb jumatate de ora la telefon sa vezi cum ti se incince urechea ?

Inlocuieste telefonul cu orice bucata similara de plastic si o sa ai acelasi efect

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sa vezi cum se incing coardele vocale dupa juma’ de ora…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 31.08.06

ma bucur ca este cineva in tara asta care sa vorbeasca despre acest subiec. sa ma prezint..

sunt un tanar Dj si fotograf de numai 18 ani, imediat 19 raspberry tin nunti/botezuri/petreceri/ si alte evenimente de la varsta de 16 ani. de la 15 ani am inceput sa ascult la castiile mele de la calculator la maxim aproximativ 5 ore pe zi in multe zile mult mai mult de atat.

va spun cu cea mai mare sinceritate ca daca as putea sa dau timpul inapoi as faceo intr-o secunda si sa nu mai fac greseala pe care am facuto pana acum.

sufar de o boala tinitus in stare incipienta, incurabila de altfel in zilele noastre.. deasemenea si de surditate sufar, pot zice cu siguranta ca mai mult de un sfert din auzul meu s-a pierdut undeva prin acei 100 ~ 105 db ascultati zilnic.

ok, ca sa va descriu mai bine situatia. cand veniti dintr-un club noaptea acasa si puneti capul pe perna, ce auziti ?? un tiuit in urechi, dar in aproximativ o zi el dispare. inchipuitiva ca eu aud acel sunet permanent de acum pana la moarte..

chestia asta aproape ca m-a facut sa renunt cu totul la ceea ce faceam pana acum… pur si simplu nu mai vreau sa am nimic deaface cu muzica !!

va sugerez sa dati mai incet muzica ori de cate ori e posibil. veti sti ca ascultati la un volum nepericulos atunci cand intr-o incapere este muzica si te poti intelege cu o persoana fara sa tipi de la 1 metru.

sper sa nu faceti greseala pe care am facut-o eu.

Silviu