Tableta Grafica ... ajutor ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

Buna,

Vreau sa cumpar o tableta grafica ... dar ma izbesc de ceva cu cu care nu am avut contact pana acum ... nu stiu dupa ce criterii sa le aleg ...

Pentru ce am nevoie de asa ceva ... afacerea mea ... mini tipografie digital & offset ... si din cand in cand am clienti care vor si creatie mai unica mai artistica nu doar ce se poate face in Quark / Adobe / Corel etc etc ... deci ceva ce trebuie desenat chiar de artist ... de mana ... stiu ca se poate apela la desen pe hartie /scanare/prelucrare apoi de mine in softul dorit ... totusi am optat sa angajez un artist are studii de arte plastice dar e la pamant la utilizare PC sau MAC ... deci nu pot sa va descriu ce cosmar e pentru el sa deseneze sau sa faca ceva cu mouse-ul ... nu ca s-ar putea face super desene artistice cu un mouse ... dar el s-ar simti mult mai in largul lui cu un creion in mana decat cu un mouse una la mana si de ce sa nu-l familiarizez putin fortat smile si pe el cu calculatorul ... deci nu vreau sa-l pierd ca angajat ... si de aceea vreau sa iau aceasta tableta grafica ... si in prezent fac si un mini training de baza cu el in Photoshop si illustrator ...

Deci ce Tableta Grafica sa cumpar si dupa ce criterii sa o selectez pe cea mai rentabila dar sa tinem cont si de criteriul calitate/pret ? smile

Din ce am vazut prin magazinele virtuale sunt cam 2 producatori TRUST si WACOM

WACOM e si pe site la istyle.ro de unde am luat si iMac-ul

Dar iar dupa ce sa le aleg ... as vrea si ceva cu o suprafata activa acceptabila nu 5cm/5cm ceva mai mare ... deci ok sa zicem am inteles ce e suprafata activa - cea pe care se deseneaza ... dar mai zice si ceva de genul 1000-2000-5000 dpi sau lpi ???

Nu stiu astept indicatii de la voi ... poate voi ati avut contact cu asa ceva

Merci

Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 06.02.07

am si eu un artist la munca si ar avea nevoie de ceva similar !! insa nu cred ca ar investi patronul in asa ceva.
deci felicitari pentru investitie !! se merita eu asa zic.
in prezent scanez desenele lui si apoi fac un trace

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

eu am modelul acesta de la Wacom si sunt multumit de el
cred ca pt ceea ce iti trebuie tie, este mai mult decat suficient acest model, iar daca chiar vrei ceva mai profi iti sugerez Wacom Intuos
ai pe site detalii legate de sensibilitate, rezolutie, etc
succes

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Sfatu’ meu:
Ia-l pe artistu’ de o aripă și du-l undeva unde să pună mâna pe așa ceva să deseneze. NU este același lucru ca și desenatul cu creionul pe hârtie. S-ar putea ca omul să nu suporte să deseneze cu tableta. În cazul ăsta tot scanner-ul + un softache care face tracing vectorial la desen e cel mai bun.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Eu am o tableta wacom intuos A5 si sint foarte multmit de performantele ei . Dar asa cum spune si psergiu iti ia putin timp sa te obisnuiesti sa folosesti tableta in sensul ca atunci cind desenezi pe hirtie te uiti la hirtie dar cind desenezi pe tableta te uiti pe monitor, dar sint sigur ca dupa ceva exercitiu nu va mai fi nici o diferenta pentru artistul tau. Mie imi face o deosebita placere acum sa desenez cu acesta tableta , iar ca soft pe linga cele enumerate de tine mai recomand “alias sketchbook pro ”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca e un om talentat la desen si obisnuit cu calculatorul, se va acomoda repede cu tableta grafica…

dar, din pacate, foarte putini din cei ce aleg sa foloseasca tableta, lucreaza in illustrator (si eventual pe layere…)
folosind -din comoditate- photoshop, multi lucreza de 2-3 ori, atunci cind cineva le spune ca desenul nu are rebord sau rezolutia necesara sau necesita diverse corectii (de ex: pozitia unei miini sau a capului etc)
smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merci la toti de raspunsul promt ... cred ca o sa optez pentru aia de format A5 ... e pana in 15 mil ... desi vad ca un A4 e 18 mil ... asa ca o sa iau ori Tableta Grafica WACOM, INTUOS 3, 6x8, A5, Grip Pen ori Tableta Grafica WACOM, INTUOS 3, 9x12, A4 regular, Grip Pen ca merita investitia ...

Dar intradevar ar fi mai bine sal duc pe el la un magazin sa puna mana sa vada cum se descurca ... asa e ... una e sa desenezi pe hartie si sa te uiti pe hartie si alta e sa te uiti pe ecran si sa desenezi pe tableta ... la asta nu m-am gandit ...

Multumesc la toti ... deci sa inteleg ca fazele cu rezolutiile nu prea conteaza nu trebuie sa aleg o anumita rezolutie ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București

intreaba la mgt.ro ei sunt importatori si au pret mai bun -100, 200 Ron fata de altii, iar daca stii cum sa negociezi poti da si mai jos.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

ba da, conteaza rezolutia si sensibilitatea la apasare
wacomul meu are 2000 dpi si 512 nivele de gri ca si sensibilitate de apasare (Pressure-sensitivity), dar al meu nu este profesional, eu il folosesc ca si hobby
acum la dimensiunea tabletei eu am ales una mica sa pot lucra din incheietura , la un A4 trebuie sa misti mana si din cot ceea ce este mai obositor
tie iti sugerez un wacom cu o rezolutie si sensibilitate dubla, dar ideal este sa testeze persoana care va lucra cu tableta

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xela - 12 Aprilie 2007 12:36 PM

intreaba la mgt.ro ei sunt importatori si au pret mai bun -100, 200 Ron fata de altii, iar daca stii cum sa negociezi poti da si mai jos.

OK merci pentru recomandare ... o sa iau legatura cu ei .

shihawa - 12 Aprilie 2007 01:44 PM

ba da, conteaza rezolutia si sensibilitatea la apasare
wacomul meu are 2000 dpi si 512 nivele de gri ca si sensibilitate de apasare (Pressure-sensitivity), dar al meu nu este profesional, eu il folosesc ca si hobby
acum la dimensiunea tabletei eu am ales una mica sa pot lucra din incheietura , la un A4 trebuie sa misti mana si din cot ceea ce este mai obositor
tie iti sugerez un wacom cu o rezolutie si sensibilitate dubla, dar ideal este sa testeze persoana care va lucra cu tableta

Da sigur o sa il duc la fata locului sa testeze el insasi produsul ... sa vada cu care ii este mai confortabil ...

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

‹‹ intrebare indesign      sigla macuser.ro ››