cam care ar fi gradul de portabilitate al unui imac 20”?
m-ar interesa si cat cantareste, cred ca e oarecum important in ecuatia asta… si, poate puteti voi sa-mi spuneti din experienta,
sau ‘bun simt’ , cat de bine rezista la drum lung acest monstruletz (care ar fi riscurile imediate: ecran, hard disk etc?)
Eu l-am purtat dupa mine vreo luna. In cutia lui e destul de usor de carat, da’ nu-i prea dragut din cauza volumului. Pentru chestii ocazionale e OK, da’ nu te gandi ca-l duci dupa tine ca p-un portabil ca te rupe. Si numai cu masina, ca nu te vad eu carand iMac-ul prin tramvai/autobuz/troleibuz. Perpedes, nici nu mai vorbesc. Mie imi rupea mana de la masina pana in casa .
nu e bai! vad are grija si de tine, te mai streseaza putin p’acolo pe la inima, intareste sistemul imunitar.
nu, nu asta era ideea, nu vreau sa ma dau mare cu el la facultate… dar mai stau si p’acasa in vacante, iar
de imac nu ma voi putea desparti.
atunci cum e, rezista pe tren sau pe autocar? cred ca voi face treaba asta o data,
cel mult de doua ori pe an.
Daca-l ambalezi in cutia lui cu toate chestiile cu care vine el si la fel cum l-au ambalat din fabrica, nu-i problema. Numa’ (zic eu) sa nu-l bagi in autocar la bagaje, ca nu stii cum conduce soferu’. Iti recomand sa gasesti o solutie, ceva, sa-l tii cu tine in autocar. E mai… cușer.
uf!!
sunt terminat psihic…
se apropie ora zero si nu stiu ce sa fac…
aveam de ales intre un macbook white si imac-ul asta de 20”... dar!! vad ca apar pe forum tot mai multe
relatari nefaste in legatura cu imacurile care imi blocheaza creierul, jumatatea sentimentala impotriva
celei rationale…
DECI!!! cum e domnilor? ati auzit de ‘bushituri’ pe drum cu imacurile ? eu acuma nu zic ca dau cu sabia’n el, dar
rezista 16 ore pe tren sau pe masina? de doua, trei ori pe an? ...
uf!!
sunt terminat psihic…
se apropie ora zero si nu stiu ce sa fac…
aveam de ales intre un macbook white si imac-ul asta de 20”... dar!! vad ca apar pe forum tot mai multe
relatari nefaste in legatura cu imacurile care imi blocheaza creierul, jumatatea sentimentala impotriva
celei rationale…
DECI!!! cum e domnilor? ati auzit de ‘bushituri’ pe drum cu imacurile ? eu acuma nu zic ca dau cu sabia’n el, dar
rezista 16 ore pe tren sau pe masina? de doua, trei ori pe an? ...
Chestia cu portabilitatea/performanța cînd alegi un mac s-a mai abordat aici, unii au sărit că dau sfaturi aiurea, totuși…
1. Dacă e vorba de cărat numai de 2-3 ori pe an, hm, nu e mare lucru, îl cari în cutia originală, e bine gîndită (greu e la imac piciorul ăla metalic, pt stabilitate, nu mașina în sine).
2. Altfel se pune problema unei portabilități constante, zilnice sau, mă rog, frecvente. Atunci e de ales un macbook sau, semiportabil, macmini (presupunînd că în drumul zilnic ai la ce monitor/proiector să îl conectezi). Soția cară frecvent al său macmini cînd are de făcut prezentări elevilor săi, dar are 2 proiectoare la școală, deci nu e bai mare.
Dacă portabilitatea este un detaliu esențial pt tine, ai de ales între macbook (inclusiv pro, desigur) și macmini. Dacă portabilitatea se referă doar la cele 2-3 ori pe an, adică în vacanță, după cîte pricep, atunci mergi spre imac.
Cei care au necazuri cu imac-urile sînt cei care le-au luat din altă țară, iar aici nu au garanție, deci probleme.
Ca sa te lamuresc, un macbook ajunge la 85-90% din viteza unui iMac. Pe bune! Eu zic ca e suficient. Cel mai problematic e, insa, cu placa grafica. Macbookul nu poate sa prelungeasca desktopul, face numai mirror. De aia, nu stiu ce ecran si la ce rezolutie te poti duce. Parerea mea: daca iti ajunge rezolutia lui si mai poti pune un ecran la 1280/1024 (cred), va fi ok! Dar se zvoneste ca urmatoarea generatie de macbookuri va avea un chip grafic mai evoluat.
Pentru Illustrator si PS nu ai 3D!
Hai sa fim seriosi cu hardul! Memorie sa ai, ca broaste la 5400 rpm e destul!
Cît despre 1600/1200 nu stiu sa-ti spun nimic! huk sa-ti spuna!
bun, dar care e povestea hdd-ului de 5400 rpm, nu e cam putin pt PS si illustrator ?
ce ziceti?
si se descurca onorabil la 1600 pe 1200 ?
Iar ne învîrtim în cerc, respectiv în jurul întrebării: portabilitate v. performanțe maxime. Păi sigur că un disc la 5200 se învîrte mai încet decît unul la șapte mii și ceva, deci un aparat portabil (macbook, macbook pro) va avea vîrtelnița aia mai lentă decît un imac sau decît mac pro. Să știi însă că există și discuri externe, cu alimentator, unde poți pune discuri de 3,5 inci, iar prin firewire ajungi și la viteză și la portabilitate și la stocare suplimentară.
Acuma, depinde ce înțelegi prin „onorabil”. O societate onorabilă are alt înțeles decît „onorevole società”. Ei, glumesc… Eu cred că, de acuma, decizia îți aparține. Oricum, pt aplicațiile menționate ai nevoie de memorie suplimentară, minim 1 GB, mai bine 2 GB, indiferent ce mașinuță îți iei pînă la urmă. Eu aș zice că tu ai nevoie de un imac de 17 inci cu 2 gb memorie. Dacă vrei să fii și semiportabil și suficient de performant, un macmini varianta superioară cu 2 gb memorie. Și portabil și foarte performant, macbook pro 15 inci, dar nu știu dacă ai minim 7200 lei noi pt această frumoasă aventură a portabilității. Spre zece mii lei noi pt macbook pro de 17 inci.