Merita .Mac ? De ce? Cit costa real si ce face de fapt?...
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

... Se justifica pretul sau este doar de fun? (nu ca fun nu ar justifica banii).
Am vazut ca sunt aici utilizatori de .mac, carora le adresez intrebarile din titlu si asta pentru ca prezentarile oficiale nu m-au lamurit deloc. Mai degraba spus pedaleaza f mult pe sharing. Share poze, share agenda, share calendar… share, share, share… Lucru pe care eu NU IL FAC! Nu l-am facut nici pe pc si nu de gand sa-l fac nici pe Mac. Spatiu de 2gb de mail? am 1 pe Gmail cu care MAiL.app lucreaza f bine.
Asadar, se justifica pretul sau este doar de fun? La ce il folositi cel mai des?
Multumesc.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Asta e ca si cum ai intreba: se merita un Lexus? Ca eu nu vreau nici navigatie prin satelit nici scaune de piele si daca ma gandesc bine as prefera sa alerg pe langa masina ca nici sa conduc nu-mi place. “Asadar se justifica pretul?”

Costa 81.82 euro daca-l cumperi direct de la Apple de pe site, iar un Family pack inca 66,11. Adica poti sa rogi pe cineva sa-si faca upgrade-ul si sa-ti dea tie unul dintre cele 4 subconturi (identice cu cel mare cu exceptia spatiului de depozitare de 250 MB in loc de 1G). Eu am dat cele 4 subconturi si cei 4 platesc doar 16 euro pe an.

S-a tot vorbit la ce e bun da-i cu search.
Eu il folosesc la:
- site
- photocasts cu prieteni de afara
- mail cu .mac in coada
- backup fisiere, zilnic aproape
- hosting rapid pentru fisiere ahem… sensibile
- calendar comun cu altcineva
- aliasuri la mail (foarte cool exact pe bussinesul meu)
- sync pe 3 macuri: preferinte mail, address book, calendar, BOOKMARKS
- repet, am mai ajutat pe alti 4.

Deci da.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07
huk - 13 Aprilie 2007 04:54 AM

Asta e ca si cum ai intreba: se merita un Lexus? Ca eu nu vreau nici navigatie prin satelit nici scaune de piele si daca ma gandesc bine as prefera sa alerg pe langa masina ca nici sa conduc nu-mi place. “Asadar se justifica pretul?”

Costa 81.82 euro daca-l cumperi direct de la Apple de pe site, iar un Family pack inca 66,11. Adica poti sa rogi pe cineva sa-si faca upgrade-ul si sa-ti dea tie unul dintre cele 4 subconturi (identice cu cel mare cu exceptia spatiului de depozitare de 250 MB in loc de 1G). Eu am dat cele 4 subconturi si cei 4 platesc doar 16 euro pe an.

S-a tot vorbit la ce e bun da-i cu search.
Eu il folosesc la:
- site
- photocasts cu prieteni de afara
- mail cu .mac in coada
- backup fisiere, zilnic aproape
- hosting rapid pentru fisiere ahem… sensibile
- calendar comun cu altcineva
- aliasuri la mail (foarte cool exact pe bussinesul meu)
- sync pe 3 macuri: preferinte mail, address book, calendar, BOOKMARKS
- repet, am mai ajutat pe alti 4.

Deci da.

Multumesc pentru info.
Doar analogia imi putin cam… departe. (deplasata?) Util/Fun/pret prefer sa discutam la o bere.
Am dat search, dar nu sunt lamurit, de asta am deschis topicul.

In primul rind pentru ca pe site-ul oficial -intr-una din prezentari- mai spun si “...and many other features”.

Cum ar fi?

Are vreo legatura contul .mac cu iTunes?
Pentru ca, sincer, prefer sa platesc 0,90$ per track (atunci cind ma arde piesa aia!) decit pentru un sharing nefolositor (pentru mine).

Pe scurt, din ce mi-ai descris si tu ca folosesti mi-ar place mail cu .mac si (hosting rapid pentru fisiere ahem… sensibile) cam atit.
Pentru mine 2gb backup este oricum super mic.

Multumesc.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Backup poti sa faci cu Backup (utilitatul care vine cu .Mac) oriunde (pe iDisk, pe CD/DVD, pe disc intern sau extern).

Vezi ca s-a mai tot discutat despre .Mac si daca merita. Tudor spunea ca merita daca ai doua sau mai multe Macuri pentru sincronizare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07
altero - 15 Aprilie 2007 02:12 PM

... despre .Mac si daca merita. Tudor spunea ca merita daca ai doua sau mai multe Macuri pentru sincronizare.

Nu am inca un cont dar partea de sincronizare ar fi principalul motiv pentru care mi-as face. Deci astept cel de-al doilea Mac pana atunci. Eu resimt problema sincronizarii extrem de acut si ma refer aici la orice tip de sincronizare. Din momentul in care o persoana are de-a face cu mai mult de un dispozitiv ce foloseste un acelasi tip de aplicatie (browser spre exemplu) sincronizarea devine o problema acuta.

Al doilea ar fi iDisk + iWeb (daca iWeb ar genera niste site-uri mai normale sau sa ofere posibilitatea utilizatorilor de a crea tempalte-uri pentru el). Off-topic: in Leopard va fi un upgrade si la iWeb?

Al treilea ar fi ca este un produs (serviciu) Apple si ma astept sa-l pot utiliza extrem de usor, placut si chiar folositor. Eu il vad ca partea complementara de internet a sistemului de operare local. Banuiesc ca in curand astfel de servicii vor fi incluse odata cu sistemul, asa cum clientul de mail sau browserul sunt incluse (si asta nu doar de catre Apple).

Eu consider raportului pret / servicii oferite ca fiind unul bun (nu corect pentru ca serviciile web, in general, le consider mult prea scumpe - vezi cotatiile companiilor cu servicii web pe bursa) in raport cu competitorii. Si asta doar daca as compara serviciile existente la fiecare competitor - spatiu, trafic, servere disponibile, etc. Mai pun sincronizare si integrarea cu OsX-u’ si imi da senzatia ca ar fi trebuit sa mi-l ofere cand am cumparat sistemu’ (dar fara sa platesc in plus).

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Zvonurile spun ca va aparea o noua versiune de iLife odata cu Leopardul.
De asemenea, se pare ca serviciul .Mac va fi imbunatatit. Nu stiu cum.

Initial, .Mac a fost gratis. Lumea a inghitit cu greu cererea de a plati acest serviciu.