Salut,
iMac-ul (intel) meu nu vede AirPort Express-ul. Conectez la priza
si ramane cu ledul galben clipind, nu am deocamdata o conexiune
stabila la internet, vreau sa folosesc AirPort-ul doar pentru music.
Nu trec mai departe de AirPort Setup Assist. pentru ca nu detecteaza
nimic…nici la 100 de refresh-uri!!!
Pe alt mac o vezi? Incearca un hard reset al aiportului: cu un pix tii apasat pe butonul de reset 10-15 secunde. Apoi o sa fie ca din fabrica, n-ar trebui sa ai absolut nimic de configurat.
Nu am incercat pe alt MAC, am sa fac si asta sa stiu sigur daca este din cauza aparatului. (nu doresc asta pentru ca este comandat de pe internet, USA)
Am incercat un “timid” reset dar nu stiam ca trebuie sa tin apasat timp de 15 secunde!!
A incercat/folosit cineva AirPort Express-ul doar pentru music, fara sa foloseasca si conectiunea de internet?
A incercat/folosit cineva AirPort Express-ul doar pentru music, fara sa foloseasca si conectiunea de internet?
Eu, de fiecare data cand cade netul. Funtia de Airtunes si print server nu sunt influentate de prezenta cablului de ethernet. De altfel, ledul o sa se inverzeasca in momentul in care o sa bagi un cablu “hot” chiar daca nu ai pe el “internet”.
Support Apple e destul de complet daca incerci sa cauti probleme specifice.
Okay,
mersi. Sper sa trec de stadiul asta, sa fac LED-ul sa indice verde, cu toate ca a fost scos si reintrodus in priza de 50 de ori pina acum:(
Iesirea audio trebuie neaparat sa suporte optic, eu am niste cabluri belkin non-optic?
Verde n-o sa se faca pana nu bagi in ea un cablu ethernet care la capatul celalalt e infipt intr-un switch, router, calculator, modem, sau mai stiu eu ce poate sa-ti dea tie net.
Iesirea audio eu am folosit-o analogic intotdeauna. http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/5331/
“Verde n-o sa se faca pana nu bagi in ea un cablu ethernet care la capatul celalalt e infipt intr-un switch, router, calculator, modem, sau mai stiu eu ce poate sa-ti dea tie net. “
O usoara contradictie ... “ledul o sa se inverzeasca in momentul in care o sa bagi un cablu “hot” chiar daca nu ai pe el “internet”, dar nu conteaza noi vorbeam de utilizarea lui numai in acest scop: audio out. Deci singura solutie ramane un restart hard al AirPort Exp-lui, alte cauze pentru care nu pot vedea/detecta periferica nu cunosti?
Mersi
Nu e nici o contradictie. Poti sa ai cablul ethernet infipt in alta placa de retea, chiar a macului pe care vrei wifi sau intr-un switch care doar sta linistit intr-un colt si ea tot verde se va face. Cablu e hot, are curent, nu e in aer, doar atat ii trebuie.
Acum, ca switchul iti da internet sau nu, ea nu are de unde sti. Curent pe fir ≠ pachete de date routate.
Cand am puscriptare WEP pe ea PC-ul cu windoze n-a putut s-o vada deloc, dar macurile au vazut-o intotdeauna. Chiar daca e configurata cu criptare, cu Acces Control sau fara, tot ar trebui sa o vada in Airport Admin Utility .
In Airport Setup assistant trebuie sa alegi Change setting on an existing Airport ca sa o detecteze.
Ca sa o vada ca noua trebuie sa o resetezi la factory settings: reset, tinut apasat, scos din priza, bagat in priza, tot cu butonul apasat, vezi in documentul linkat mai sus.
Ok, multumesc.
Eu cu cablurile montate in amplif. si in AirPort Express tot nu am trecut de faza detectarii din AirPort Setup Assistant si AirPort Admin Utility, nu vrea
sa gaseasca si .....cam atit. Am sa incerc sa fac asta: “Ca sa o vada ca noua trebuie sa o resetezi la factory settings: reset, tinut apasat, scos din priza, bagat in priza, tot cu butonul apasat,” (trebuie ceva dexteritate pentru operatiunea asta, he he)
Multumesc pentru ajutor am sa vad ce rezultate am in seara asta.
Bafta
Verde n-o sa se faca pana nu bagi in ea un cablu ethernet care la capatul celalalt e infipt intr-un switch, router, calculator, modem, sau mai stiu eu ce poate sa-ti dea tie net.
Iesirea audio eu am folosit-o analogic intotdeauna. http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/5331/
să înțeleg că Airport Express poate să fie conectat la net (direct prin modem) și să îl distribuie mai departe? pot să nu mai conectez computerele direct la modem sau trebuie să intervină și un router în ecuație?
Ok,
am rezolvat. Am restartat (hard), a revenit la setarile din fabrica. A trebuit sa pun cu mina IP-ul lui intr-un loc si acum merge.
Singura problema este in iTunes atunci cind vrei sa selectezi si boxele de pe iMac, nu merge, nu stie:), iar daca ai si un PowerMate
nu stie sa controleze sunetul decit daca ai deschis iTunes, nu stie sa controleze sunetul (volume) cind este in deskt.
P.S nu recomand FireWave de la Griffin pentru un sistem 2.1 nu stie ce sa faca cu “sunetul”, pentru un sistem 5.1 merge
dar se presupune ca daca avem un sistem 5.1 avem si un amplif.
Mersi Huk