Buna seara.
Doresc sa va intreb daca se poate scrie o imagine dmg de circa 7 GB (cat un DVD-DL) pe unul sau doua DVD de 4,37 GB, cu un PowerBook G4 care scrie de regula numai DVD simple ? Daca da, cum se poare face aceasta operatiune/
Multumesc.
Ar fi trebuit mai multe detalii dar:
1. Daca e film se poate baga pe un singur DVD cu DVD2oneX. Pierzi un pic din calitate, dar nu vizibil pentru ochiul neantrenat. Mai ales ca poti renunta la unele limbi sau documentare, etc.
2. Daca e cu date se poate imparti ca imagine intraga in 2 bucati cu Toast (optiunea span disk e automata). Poti sa scoti orice fisier de pe cele doua cu utilitarul inclus pe disc.
Este un dmg cu date (o enciclopedie). Am vazut ca Toast imparte imaginea in doua. Inteleg ca dupa ce va termina de scris un DVD va cere inca unul?
Pe de alta parte, intreb ce se va intampla la o viitoare instalare a progrmaului ? Cele doua ‘bucati’ se vor recompune automat in timpul procesului de instalare?
Multumesc.
Da, cand il temina pe primul il cere pe al doilea. Daca scrii datele nu cred ca va recunoaste fisierele la instalare. Daca scrii .dmg-ul va trebui sa-l copiezi de pe DVDuri, sa-l montezi si apoi sa faci instalarea. Dar cred ca vrei sa stai cu DVDul in unitate si nu sa copii toate informatiile pe hard disc, nu?
In cazul tau, cred ca Toast e bun doar ca sa faci backup imaginii nu sa o folosesti.
Cred ca cel mai simplu ar fi sa pui imaginea pe un iPod si sa rogi pe cineva cu un writter DL sa ti-l scrie. In functie de model, peste 1,5GHz sigur stie, PBul tau poate citi DL. Daca nu stie cred ca singura solutie e sa tii imaginea permanent pe HDD si sa o montezi la nevoie. Si pe cele 2 DVDuri tii imaginea pentru situatia in care ai nevoie de spatiu si vrei sa stergi cei 7G de pe hard.
Eu asa am facut cu un joc care vroia neaparat discul.
Multumesc, Huk.
Ai intuit perfect problema mea. Un raspuns cere o alta intrebare: cum se face montarea celor doua bucati - pentru o viitoare instalare? Se face automat in timpul instalarii sau tot prin Toast?