1 din 2
1
Vreau sa deschid un mic magazin macintosh, sa fiu dealer Mac in judet. Stie careva cum trebuie procedat…?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Deva
Macuser din: 31.12.05

Vreau sa deschid un mic magazin Macintosh, eventual sa devin dealer Mac in judet (nu e nici unul acum). Stie careva cum trebuie procedat…?

Semnătură 

MacBookPro

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dupa cate stiu eu cei de la Apple Romania nu discuta cu tine daca nu vinzi de peste 5000 Euro anual.
Ai piata atat de mare ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
psergiu - 31 Decembrie 2005 02:01 AM

Dupa cate stiu eu cei de la Apple Romania nu discuta cu tine daca nu vinzi de peste 5000 Euro anual.
Ai piata atat de mare ?

Ar fi doua judetețe de acoperit:Alba și Hunedoara. Normal ar trebui să fie piață... Și incă ceva… piața se și formează, se fidelizează, clienții trebuie invățați .... pt. că altfel ne tot plângem că produsele Apple, deși bune, nu se vând prea bine (nu intru in detalii). Eu am reușit sa conving mulți amici despre calitățile mac-urilor și am constatat că oamenii nu sunt informați. La noi exista acea cultură (sau subcultură....) CHIP, revistă care abordeză numai in treacăt subiectul MAC… Așa că ...Am încredere că e o afacere care ar merge și care are potențial

Semnătură 

MacBookPro

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sa te ajute Dumnezeu sa vinzi cat mai multe ... smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
andrei - 31 Decembrie 2005 02:18 AM
psergiu - 31 Decembrie 2005 02:01 AM

Ai piata atat de mare ?

Ar fi doua judetețe de acoperit:Alba și Hunedoara. Normal ar trebui să fie piață... Și incă ceva… piața se și formează, se fidelizează, clienții trebuie invățați .... l

O umilă părere: deschide un magazin de calculatoare în general, unde - mai multe sau mai puține - vor fi produse Apple + compatibile Apple (tot soiul de periferice). Dacă sînt multe în zonă, fă un magazin care să ofere altceva decît celelalte, inclusiv sfaturi competente pe domenii une, din cîte mi‑am dat seama, majoritatea vînzătorilor din București habar n‑au: compatibilitate cu soluții airport, bluetooth… Ai avea mai multe șanse altfel decît un magazin 100 % Apple. Piața o poți forma treptat prin sfaturi + competență, nu o poți forța să fie altfel decît este. În acel „colț Apple”, seria de ipod-uri, Mac mini + monitoare bune, dar ieftine, eMac, ibook + powerbook-uri ar fi un început. Și un DVD bonus cu cele mai recente aplicații freeware / shareware (te ajut și eu aici). Succes.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

O umilă părere: deschide un magazin de calculatoare în general, unde - mai multe sau mai puține - vor fi produse Apple + compatibile Apple (tot soiul de periferice). Dacă sînt multe în zonă, fă un magazin care să ofere altceva decît celelalte, inclusiv sfaturi competente pe domenii une, din cîte mi‑am dat seama, majoritatea vînzătorilor din București habar n‑au: compatibilitate cu soluții airport, bluetooth… Ai avea mai multe șanse altfel decît un magazin 100 % Apple. Piața o poți forma treptat prin sfaturi + competență, nu o poți forța să fie altfel decît este. În acel „colț Apple”, seria de ipod-uri, Mac mini + monitoare bune, dar ieftine, eMac, ibook + powerbook-uri ar fi un început. Și un DVD bonus cu cele mai recente aplicații freeware / shareware (te ajut și eu aici). Succes.

Mersi pt sfat. Sunt cu totul de acord cu tine. Cat despre ajutor, e bun si iti multumesc anticipat. ... si LA MULTI ANI, ca tot e ajun de anul nou..

Semnătură 

MacBookPro

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

you need balls… and cash to to this :D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

eu incurajez orice initiativa de acest gen. si eu am in cap sa-mi deschid un astfel de magazinash cu echipamente apple, dar la timpul potrivit. nu mi-am facut inca un calcul sa vad cat de mare este investitia si probabil ca la inceput nu este profitabila deloc, insa daca ai o viziune in directia asta si asa cum ai spus si tu, incepi sa-ti educi piatza in directia asta, you can do it!!! eu am deja cateva idei pe care evident n-o sa le expun aici pe forum dar te incurajez sa te gandesti bine la aceasta afacere pentru ca din punctul meu de vedere mac-urile sunt viitorul. gandeste-te numai ca in curand vor aparea macuri pe care se va instala windowsul adorat de necunoscatorii de mac. asta cu siguranta va dezvolta piatza de desfacere apple. un alt lucru… ipodurile incep sa se vanda din ce in ce mai bine. asa ca eu consider ca daca intri acum in afacere e un moment bun. cu siguranta vor mai aparea si altii in afacere, moment in care tu vei fi deja tatic smile)
mult succes!!!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
macbeni - 31 Decembrie 2005 05:18 PM

eu incurajez orice initiativa de acest gen. si eu am in cap sa-mi deschid un astfel de magazinash cu echipamente apple, dar la timpul potrivit. nu mi-am facut inca un calcul sa vad cat de mare este investitia si probabil ca la inceput nu este profitabila deloc, insa daca ai o viziune in directia asta si asa cum ai spus si tu, incepi sa-ti educi piatza in directia asta, you can do it!!! eu am deja cateva idei pe care evident n-o sa le expun aici pe forum dar te incurajez sa te gandesti bine la aceasta afacere pentru ca din punctul meu de vedere mac-urile sunt viitorul. gandeste-te numai ca in curand vor aparea macuri pe care se va instala windowsul adorat de necunoscatorii de mac. asta cu siguranta va dezvolta piatza de desfacere apple. un alt lucru… ipodurile incep sa se vanda din ce in ce mai bine. asa ca eu consider ca daca intri acum in afacere e un moment bun. cu siguranta vor mai aparea si altii in afacere, moment in care tu vei fi deja tatic smile)
mult succes!!!

Ai dreptate, la asa ceva ma gandisem si eu. E clar ca viitorul e al MAC-urilor. Linuxul e inca prea greoi (nici nu stiu daca va fi vreodata cu adevarat o optiune.. no more comments.. ), iar faptul ca pe viitor vor fi macuri cu procesoare Intel va incuraja folosirea lor. Si sa nu uitam de stabilitatea extraordinara a SO-ului mac…..

Semnătură 

MacBookPro

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.12.05

Apropo, unic distribuitor cu drept de reprezentare in Romania pt. produse Apple este Integrated Romanian Information Systems
(pe scurt I.R.I.S) SA, ii gasesti la http://www.iris.ro/. Zic asta pt ca de la ei poti lua cele mai bune dealuri daca vrei sa-ti faci un magazin propriu. In rest toate bune, Sarbatori fericite si multa bafta.
P.S. Daca mai vrei alte iformatii poti sa ma mai intrebi pe PM.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: quit conto

.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dupa parerea mea cel mai important este in primul rind sa crezi tu in ceea ce vrei sa vinzi, dar sa crezi!!! Daca nu ai un ghinion teribil, o sa ai suprize, nu-ti trebuie decit multa imaginatie si multa determinare. Eh, bine si niscai noroc ... Sincer pe mine asta ma dezamageste mult in ziua de azi, se incearca sa se vinda multe lucruri dar se vede ca cei care le vind (sau cei care le fac campania publicitara) nu prea mai cred in nimic (in afara de bani, bineinteles ...) ... tocmai asta a diferentiat macul pina acum ... ce va fii ... Oricum, mult noroc, sanatate si ce isi doreste fiecare (chiar si bani ... raspberry, doar la asta se rezuma multe ...).

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 
andrei - 31 Decembrie 2005 05:26 PM

Ai dreptate, la asa ceva ma gandisem si eu. E clar ca viitorul e al MAC-urilor. Linuxul e inca prea greoi (nici nu stiu daca va fi vreodata cu adevarat o optiune.. no more comments.. ), iar faptul ca pe viitor vor fi macuri cu procesoare Intel va incuraja folosirea lor. Si sa nu uitam de stabilitatea extraordinara a SO-ului mac…..

Pe de alta parte nu m-as hazarda la astfel de afirmatii ... Linuxul nu este deloc greoi, sau nu mai este mai bine spus, cel putin nu dupa parerea mea. Pe de alta parte, eu sunt o persoana din IT asa ca poate parerea mea este deformata, dar de curiozitate, am instalat Linux acasa si sotia mea, care total antitalent la IT, se descurca foarte bine, acum am trecut-o putin si pe Mac si iar merge bine ... dupa parea mea batalia pentru supravietuirea SO-urilor se da in alta parte si sincer cred ca o sa supravietuiasca toate cele pe care le-am mentionat (windows, Mac, Linux, nu neaparat in ordinea asta ...), cel putin pentru inca o vreme, acum ramine de vazut cota de piata a fiecaruia, dar si asta se va schimba ...

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05
carlostsr - 01 Ianuarie 2006 05:59 PM

eu sunt un mare fan linux…si v-oi ramane un mare sustinator al acestui extraordinar proiect, dar nu sa nu ne pierdem in amor si sa nu vedem carentele din care se pierde foarte mult.

Daca esti asa mare fan, de ce dai in cap linuxului la fiecare pas? Si eu am migrat de la linux spre MacOSX si mi-am pastrat respectul pentru el. Iar aplicatii in care sa scrii linii de cod ca sa le instalezi? Pai esti tare daca faci asa ceva/ai nevoie de asa ceva. Sau poate te refereai la linii de comanda?
Putintica gramatica/punctuatie romana n-ar strica, either.

1 din 2
1