MyBook are alimentator separat. Da’ stă rece.
PS: Sfatul meu este sa NU instalați software-ul stupizel de back-up cu care vine ci doar driver-ul de display/buton (cu care va arată cat % din disc e ocupat pe cadranul de led-uri din față și puteți să îl opriți frumos din buton - la apăsare mai întâi face eject la volum(e) și după aia îl oprește și fizic)
Eu mi-am luat azi o carcasa externa Vantec NexStar3 USb+FireWire de la depozitul de calculatoare online ( nu din magazine pentru nu au asa ceva ) si i-am dat viata unui IDE de 80G prafuit. Vezi ca in Metro cica exista oferta de HDD extern 300G undeva pe la 400RON ( a vazut un coleg azi la servici ).
1. mufele de 400 si de 800 sunt diferite ? Adica daca un macbook are doar FW 400 pot sa imi leg un HDD extern ce stie FW800? am nevoie de cabluri separate?... desigur ma gandesc ca va merge doar la 400 ... logic, dar sunt diferite sarmele?
2. daca il leg pe FW la laptop am nevoie sa il leg si la priza sau isi ia curent din laptop ca si USB-ul? ma refer aici la cele portabile
Poti sa pui un device FW 800 si pe o scula care nu stie decat FW 400, sunt cabluri de la FW 800 la FW 400 (se gaseau cam greu cand imi cautam eu). Da, va merge la viteza de 400.
De obicei device-urile mici sunt pe USB, ca e mai usor sa inghesui USB (de aia iPodurile nu mai au FW). Dar cred ca poti gasi si ce vrei tu, sapă netul.
FW 800 nu prea a avut succes, nu se știe de ce… da, fw de 400 are mufă COMPLET diferită de fw 800
există și discuri și unități optice „bus powered”, deci care își trag energia din mufa usb sau din mufa fw, am și eu cutiuțe usb numai, chinezării, care sug energia din mufa usb. am împrumutat și o unitate optică externă „slim”,Pioneer parcă, se alimenta din mufa fw, superbă sculă. a trebuit s-o înapoiez stăpînului
altero .... nu din acele motive nu mai au iPodurile firewire. Ci din faptul ca Apple nu vrea sa suporte instalarea de OS-uri pe iPod. Cum bine stiti, un mac booteaza (dupa spusele Apple) numai dupa un hdd extern pe conexiune firewire. Realitayea insa nu este aceasta. Se poate boota si de pe usb, dar Apple nu suporta asta. Eu am un cablu de iPod si usb si firewire. Pe conexiuna firewire, iPodul se incarca numa ! Tare, nu?
cattus .... discurile și unitățile optice „bus powered” sunt numai modele cu interfata “mini” IDE, din acelea de laptop. Ele au o singura tensiune de alimentare, 5V. Viteza HDD-urilor de laptoape este mica si deci nerecomandata utilizarii in video. Stiu ca e mai elegant fara adaptorul de retea ...
Porturile firewire de pe mac-uri oferă pe mufele de 6 pini (s400) sau 8 pini (s800) pana la 45W de putere. Hdd-ul meu WD MyBook merge în continuare și dacă îi scot cablul de power deoarece se alimentează de la mini prin Firewire. De fapt, dacă vreau să îl opresc, trebuie să îi scot și power-ul si ambele cabluri Firewire deoarece “fură” curent și de la dvd-writter-ul extern legat în continuarea lui.
Hdd-urile portabile cu mufă Firewire mică (4 pini) nu se pot alimenta din Firewire.
altero .... nu din acele motive nu mai au iPodurile firewire. Ci din faptul ca Apple nu vrea sa suporte instalarea de OS-uri pe iPod. Cum bine stiti, un mac booteaza (dupa spusele Apple) numai dupa un hdd extern pe conexiune firewire. Realitayea insa nu este aceasta. Se poate boota si de pe usb, dar Apple nu suporta asta. Eu am un cablu de iPod si usb si firewire. Pe conexiuna firewire, iPodul se incarca numa ! Tare, nu?
Nu stiam. Daca asta e motivul, sunt tampiti. Mai ales acum cand toate Macele buteaza si de pe USB…
Hdd-urile portabile cu mufă Firewire mică (4 pini) nu se pot alimenta din Firewire.
Chiar ?... si deci nu pot sa fie folosite fara priza langa tine ? asta il scoate din discutie ... sau daca esti in camp tre sa folosesti mufa de usb
nasol, ajung din “lac in put” pe bani mai multi ?
pai tu te duci in cimp cu laptopul si cu hard extern? poate vrei si scanner portabil, chiar si o imprimanta portabila…
de cita informatie / spatiu de stocare ai nevoie cind te duci cu portabilul undeva?
poate trebuie sa reconsideri job-ul pe care-l faci, si sa dimensionezi altfel echipamentele
Dacule imi place ironia subtila, (de altfel de bun gust) pe care o afisezi in majoritatea posturilor , pe de o parte ai dreptate ca ar trebui sa “travel light” dar gandeste-te ca in 4 zile din 5 sunt in alt oras si in alt hotel, si chiar o operatiune simpla de a lista o pagina poate fi foarte costisitore in termeni de timp, adica sa bajbai prin oras dupa o imprimanta sau un xerox nu e tocmai placut cand nici nu stii orasul sau mai grav nici nu stii unde sa gasesti un xerox sau o imprimanta. Inca nu am imprimanta portabila da’ ma gandesc la ea de fiecare data cand ma aflu in situatia de mai sus.
Cat despre informatie pe undeva ai dreptate, mai nou hardul din laptop imi este suficient pt ce am nevoie si probabil HDD-ul il voi folosi doar pt backup dar totusi nu-mi place sa fiu amovil si dependent de priza sau cabluri.
PS In sensul asta mi-am luat un invertor care imi face din 12v de la bricheta masinii 220v curent alternativ ...si asa pot sa ma uit la un film sau sa imi citesc mailurile in “on the go” fara sa trebuiasca sa imi caut prize prin benzinarii sau localuri, sau sa tremur ca nu ma tine bateria.
Ei, cu imprimanta nu e chiar asa greu: orice hotel are acum calculator si imprimanta, macar la receptie. Te duci cu un stick USB (si te rogi sa aiba windoza mai mare de 98…), zambesti frumos la receptionista si se rezolva. Plus ca poate fi inceputul unei frumoase prietenii… .
exista printere portabile… una ... doua. stiu ca sunt unele printere ce se conecteaza numai la un aparat foto dar nu stiu ce si cum scoate dar ma gandesc ca poti transforma documentul ce doresti sa-l printezi, intr-un fisier jpg pe care sa-l sui in aparatul fosti si apoi sa-l printezi…