la ora 21 tre sa fiu la un concert unde am fost rugat sa-mi aduc mac-ul pt a inregistra cateva piese. habar nu am cum pot face asa ceva. i-am spus amicului ce m-a solicitat ca nu stiu cum pot face acest lucru si am fost intrebat daca am intrare d’aia cu jack mic. si am zis ca da. si a zis “ok, vino ca vedem noi”. imi trebuie ceva aplicatie speciala, mufe/cabluri speciale?
E-he, am facut si eu inregistrari d-astea la concerte. Problema e ca totul depinde de sunetist si cum stie el sa-ti dea semnalul bun in Mac.
Cablu iti trebuie, dar depinde ce iesire are bancul de sunet; probabil jack mare. Are sunetistul cablaraie.
Ca aplicatie eu am folosit CD Spin Doctor, a lui Toast. O setezi frumos sa inregistreze CD Quality si gata (atentie sa nu ai bifata optiunea cu Stop after nu-stiu-cate minute).
Hmm, probabil ca deja ai plecat; poate ai acolo WiFi?
am zapp…baetii au aici un dictamai banc-ul de sunet…io nu ma pricep la treburi d’astea…mi-au infipt un cabu in line-in ... acuma incerc cu garage band-ul. amicul meu a vazut mai demul aceasta aplicatie si mi-a zis ca e ok…sa vedem
ok. nu stiu cum si ce am facut, a doua oara nu cred ca pot, dar am reusit sa trag. acuma am niste fisiere cu extensia .band care, desigur, se descgid cu garaju’. cum si cu ce convertesc fisierele astea? wav sau mp3.
cautam de la inceput tot ce imi trebuia, daca nu eram solicitat cu atat de putin timp inainte. ca sa gasesc repede o solutie, cat timp cautam pe forum, m-am gandit ca nu strica si o intrebare. oricum, a iesit ok cu garageband. pe alocuri. sonorizarea a fost oferita de o firma oarecare…dupa mintea mea de profan si dupa marimea “banc-ului” de lucru aveau scule profi dar nu mereu imi ajungea in mac, un sunet ok. unele piese se aud ok. altele jalnic. dupa ce aflu cum sa tai o portiune din fisierul mp3, o sa va dau sa vedeti cum se aude.
Pai de asta ziceam ce depinde de sunetist sa-ti dea un semnal bun in Mac.
Si eu m-am chinuit ore intregi, ca ba iesea bine pe scena, ba in sala, ba pe Mac. Si iti dai seama, ca Macul a fost ultima prioritate… Dar n-a iesit prea rau.
Normal ca prioritatea dpdv al mixajului e sa sune bine in sala respectiva. De-aia uneori ceea ce ajunge pe inregistrare poate suna chiar rau. Din motivu asta ulterior se si masterizeaza materialu daca-i sa fie pus pe vreun cd.