Softuri pt proiectare…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj-napoca
Macuser din: 09.04.07

Avand in vedere ca ma aflu in domeniul proiectarii dar utilizez Windows ca platforma pt suportul softurile de proiectare, vroiam sa stiu ce softuri sunt pt 2D si 3D pt Mac, in special ce ati testat voi deja, pt ca in general cam stiu care sunt facute si/sau pt Mac. Eu folosesc soft de poriectare de la Nemetschek care stiu ca pt Mac are o varianta care se numeste VektorWorks, parca… dar care habar n-am cum arata. A testat cineva? Pt modelare 3D folosesc Maxon Cinema4D care merge si pe Mac. Poate stiti ceva softuletze free pt deschis dwg-uri si dxf-uri…

Semnătură 

MacBook Core 2 Duo 2.0 Ghz, 1 Gb RAM, 13,3 inch display, alb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

vector works

arata bine, poti muta elemente si cu shift+sageti, sagetile simple misca tot documentul. spre deosebire de autocad unde se face din comenzi
la 100% zoom nu prea ai realitatea, daca mai dai zoom vezi elemente care credeai ca-s aliniate, nealiniate
are un sunet pentru fiecare snap si nush daca se scoate
iar la text putin ciudat, cred ca nu poti sa-i schimbi setarile default. adica dupa ce dai click sa scrii ceva poti modifica, dar daca dai alt click nu ia ultimele setari.

ma rog, la nivelu meu atat am observat, am desenat doar cateva scheme 2D

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

am auzit de tot felul software-uri de virtulizare??/care emuleaza intr-un fel platforma windows si teoretic ar putea
rula software-uri proiectate pt ea.. desi am mac-ul de prea putin timp si n-am avut destul timp la dispozitie sa investighez,
imi poate spune cineva daca exista sanse de “emulare” a unor programe precum Rhinoceros4, sau Autodesk Alias|Studio?

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Depinde de ce mac ai. Daca ai intel, poti sa faci din el o masina bizona (:). Cu Parallels sau BootCamp ai rezolvat problema. Dar NU EMULEAZA platforma Windows, ci permit INSTALAREA Windows, full speed.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Încearcă asta:
http://www.conceptdraw.com/en/resources/suppdownl.shtml

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

eu folosesc sketchup si imi place fffffoarte mult , nu se compara cu autocad sau” chesti”  de genul asta chiar si vectorworks care ar fi urmatoare recomandare mi se pare greoi fata de sketchup care este foarte intuitiv si simplu de folosit

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
macmaniac - 15 Aprilie 2007 06:07 AM

...Poate stiti ceva softuletze free pt deschis dwg-uri si dxf-uri…

eDrawings Viewer for Mac făcut de SolidWorks

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj-napoca
Macuser din: 09.04.07

eDrawings este destul de ok, dar doar pt vizualizare….

Semnătură 

MacBook Core 2 Duo 2.0 Ghz, 1 Gb RAM, 13,3 inch display, alb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

... păi asta și voia omul, nu? să le deschidă... smile