Tableta grafica in Illustrator
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Ma tot gandesc sa achizitionez o astfel de tableta, insa nu pentru pictat in Photoshop ci pentru desenat vectori in Illy.

Acum stau si ma gandesc… e mai confortabil si mai precis sa desenezi vectori cu Pen tool sau e mai natural cu tableta?

Vreau si eu niste pareri.

Ce m-a impresionat cel mai mult cand m-am jucat cu un Graphire in Illy a fost faptul ca stie de pen-pressure la vectori, ceea ce e super misto.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cine stie sa deseneze, o sa aprecieze tableta wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.11.05

E mai natural cu tableta, e mai precis cu mouse-ul. (Bine, eu am folosit si o tableta low budget)
Daca ti-a placut, ia-ti. Nu cred ca ai sa regreti, te inveti foarte repede sa lucrezi cu ea.
A mea a crapat (era un genius ieftin), acum incerc sa incadrez in buget un intuos.

Semnătură 

iMac 20” C2D Alb |  17” LED Macbook Pro Penryn |  iPod Touch 8GB |  iphone 3Gs 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.07.07
Emil Paun - 16 Aprilie 2007 03:23 PM

E mai natural cu tableta, e mai precis cu mouse-ul. (Bine, eu am folosit si o tableta low budget)
Daca ti-a placut, ia-ti. Nu cred ca ai sa regreti, te inveti foarte repede sa lucrezi cu ea.
A mea a crapat (era un genius ieftin), acum incerc sa incadrez in buget un intuos.

Fratele vostru nu ar da pe nimic tableta lui grafica Wacom Intuos 2 - A5, ma jur ca nu as mai vrea sa pun mana pe maus, de 5 ani de cand merg numai pe “mana” tabletei!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 12.10.05

Eu am cumparat un Graphire acum 2 ani exact pentru a desena in AI. Dupa un scurt timp de experimentare s-au intamplat 2 treburi:
1) A inceput sa imi placa retusul de imagini in PS cu tableta. E super.
2) M-am intors la desenul cu creion/marker pe hartie. Scanat & redesenat cu Pentool.

In AI imi lipseste acuratetea cand desenezi cu tableta, iar cazurile in care se preteaza tableta sunt destul de rare la mine.

my2¢

Semnătură 

PowerMac G5
Ibook G4
G4 Cube
PowerMac 6100

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

sa nu ma mai trezesc ca fac un alt post, ma leg de acesta…

lucreaza cineva cu asa ceva:
wacom PL-720, LCD TABLET - 17”?

este fratele mai sarac a lui cintiq si este mult mai ieftin, si la 1/2 din performantzele din cartea tehnica… dar la 1/4 din pret

stie cineva ceva de acest produs? din experienta personala…

momentan lucrez cu un intous 3 A5 wide si sint mai mult decit multumit, in aproape 5 ani de cind ma dau pe tableta am devenit prieteni foarte buni, cu cintiq am avut ocazia sa lucrez citeva ore, nu se pune!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

Am eu la serviciu un PL-521 -15” ... Iti ia ceva timp pana te acomodezi. Un LCD este mult mai usor de folosit decat un Intuos. Pentru in incepator, consider ca nu merita investitia.

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

toate astea au suport nativ pt mac? mi-as lua si eu una

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
dracia - 30 Octombrie 2007 07:03 PM

toate astea au suport nativ pt mac? mi-as lua si eu una

da, eu cred ca mai astept un pic pina apare http://www.wacom-europe.com/index2.asp?lang=en&pid=96

Semnătură 

 ǝʞıl ı