visio for mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 30.03.07

Stie cineva ce pot folosi pe MAC Tiger 10.4.9 in loc de Microsft Visio pe PC ? As dori sa migrez de pe PC, dar folosesc Visio, din pacate .....-:)
Alex

Semnătură 

Matematica nu înseamnă calcul. Calculul este făcut de calculatoare.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05

pai daca ne spui ce face Visio asta ....
da si tu ceva mai multe detalii

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Eu am folosit OmniGraffle Pro care stie sa importe destul de bine .vdx-uri. Chiar le face mult mai frumoase in cateva miscari.
Problema e ca Micosoft are formatul Visio proprietar astfel incat Omni nu are voie sa exporte vdx-uri. Cel mult Visio XML document, care in Visio poate sa arate identic, sau poate sa o ia razna rau de tot mai ales la incrucisarile pe sus ale liniilor de flow.

Deci, daca vrei sa iti faci munca pe Mac si sa exporti ca PDF, EPS vector, Photoshop, jpg, gif, html etc. totul e bine. Chiar foarte bine. Totutul e mult mai natural in Omni decat in Visio, n-o sa mai vrei sa vezi Microsoft dupa ce lucrezi in Omni. Sagetile magnetice sunt asa cum ar trebui sa fie, la fel si solutiile de path-uri, nu cu scarpinat printre picioare si dupa urechea stanga ca sa ajungi la nas.
Daca vrei sa trimiti colegilor/partenerilor diagrame Visio ca sa editeze ei in Windoze… i-ati adio de la lucrul pe Mac.
Well, ar mai fi solutia de Virtual PC pentru PPC si Parallels pentru Inteluri, cu Visio instalat in emulare, eu am lucrat si asa, nu aveam scheme atat de mari incat sa-mi manance resursele asa de mult, dar nu pot sa zic ca nu m-am chinuit un piculeț. smile

Oricum, ia-ti trialul OmniGraffle de pe site ca merge la capacitate maxima si daca iti place si nu te descurci cu cumparatul, mai vorbim… PM.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 30.03.07

Multumesc huk pentru raspuns. O sa incerc OmniGraffle Pro sa vad cum merge. wink

Semnătură 

Matematica nu înseamnă calcul. Calculul este făcut de calculatoare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.03.06

Pentru ceva asemanator dar mult mai smecher dupa parerea mea este MindJet MindManager 6 - l-am luat aseara si sunt foarte multumit. practic este un MS Project Manager meets MS Visio with a MAC twist :D