Reutilizare material video de pe DVD
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

As avea nevoie de o idee: care e cea mai buna solutie pentru a refolosi materialul video de pe un DVD, cu pierderi cat mai mici? Vreau sa fac un “best of” din vacantele mele si nu mai am materialul necomprimat pentru toti anii.
Din ce ma duce pe mine mintea, as folosi Snapz Pro ca sa capturez video de pe DVD, la calitate maxima, apoi rezultatul il pot folosi in iMovie sau FinalCut Pro. Stiu ca nu se poate fara pierdere de calitate (din pacate), dar poate voi stiti care ar fi cea mai buna cale.

As aprecia o parere avizata, multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Din ce surse ai materialul stocat pe DVD, și cum ai făcut compresia ?

Dacă ai filmat cu una din camerele astea care scriu ceea ce filmezi direct pe DVD ... e cam delicată treaba, pentru că de obicei codează cam prost. Dacă ai avut material VHS pe care l-ai trecut pe DVD, e mai bine; dacă ai avut DV pe care l-ai trecut pe DVD, e cel mai bine smile

Bun, deci primul pas ar fi să scoți ce ai pe DVD, copie 1-1. Handbrake de la http://handbrake.m0k.org/ nu e bun, pentru că știe să scoată doar xvid/h.264, așadar trebuie MacTheRipper de la http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22715 care știe să facă o copie pe HDD a DVD-ului.

În momentul ăsta ai pe HDD o copie cu care poți lucra convenabil. Din păcate, Quicktime și iMovie nu știu de lucrul cu VOB, așadar cu Handbrake trebuie să extragi din VOB-uri fragmentele care te interesează, în format XViD sau H.264 (eu aș alege H.264); ca să nu pierzi din calitate, pune un bitrate mare (2500-4000 kbps) în Handbrake.

Repeți pașii pentru toate DVD-urile, și o să obții fragmentele care te interesează ca filmulețe gata de importat în Quicktime. Dacă nu prea ai spațiu liber la dispoziție, sări peste MacTheRipper și deschide pe rând fiecare DVD în Handbrake, ca să extragi fragmentele dorite.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Materialul a fost filmat pe DV si l-am facut eu DVD, la calitate buna (sub 2 ore pe DVD, dar facute cu DVD Studio Pro, la calitate maxima).

De ce e mai bine sa fac filmele H.264, chiar la bitrate mare, decat DV PAL cu SnapzPro? Daca te gandesti la spatiu, nu il lua in considerare, eu vreau calitate maxima (in curand o sa-mi mai iau un HDD de 250, astfel ca o sa trec de 1 TB capacitate totala - inclusiv iPodul).

EDIT: Am facut acum o mica proba cu Snapz DV PAL: e ORIBIL. Parca e printr-o ceata groasa. Dar daca ii dau lui Snapz la compression None, iese cristal. Bitrate-ul e insa 1343.68 mbits/sec…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
altero - 02 Ianuarie 2006 12:02 AM

Bitrate-ul e insa 1343.68 mbits/sec…

Bitrate-ul pentru DV este 25 mbit smile n-ai cum să faci captură + compresie realtime, și să mai iasă și bine. Încearcă (de probă) și varianta mea, adică un fragment copiat direct cu Handbrake pus la bitrate mare.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, nu iese prea rau cu Handbrake. O sa ma mai joc cu setarile, dar in principiu cam astea ar fi solutiile: Snapz fara compresie (dar asta ar insemna 780 GB pt 10 minute… too much), sau o compresie (cat mai mica) H.264 cu Snapz sau Handbrake.

De ce naiba nu exista vreun program care sa preia din DVD si apoi sa il puna inapoi pe alt DVD (deci, fara nici o pierdere)?

Mutumesc VAXXi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

tu vorbesti de calitate maxima dar vrei sa folosesti Snapz. asta, din cate stiu eu face doar capturi adica nu prea are nimic de a face cu calitatea maxima.
DVD-urile sunt format MPEG 2. daca reusesti sa convertesti fiecare DVD intr-un film format mpeg 2 (adica sa scapi de structura cu vob-uri a dvd) ar trebui sa ai aceeasi calitate la final, dupa care cu DVD Studio Pro ar trebui sa le poti pune pe toate, sau cate incap, intr-un DVD
asta cel putin teoretic. eu nu ma incercat niciodata
da-mi de veste daca a mers
chiar sunt curios
bafta

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
STef… - 02 Ianuarie 2006 04:51 AM

tu vorbesti de calitate maxima dar vrei sa folosesti Snapz. asta, din cate stiu eu face doar capturi adica nu prea are nimic de a face cu calitatea maxima.

Calitatea o da compresia pe care o aplici dupa captura. Daca las necomprimat iese o calitate cristal, dar 1,3 GB/sec…. adica ma scoate la pepeni…

STef… - 02 Ianuarie 2006 04:51 AM

daca reusesti sa convertesti fiecare DVD intr-un film format mpeg 2 (adica sa scapi de structura cu vob-uri a dvd) ar trebui sa ai aceeasi calitate la final, dupa care cu DVD Studio Pro ar trebui sa le poti pune pe toate, sau cate incap, intr-un DVD

Eh, pai asta vreau si eu! Macar sa obtin o calitate cat mai buna de pe DVDurile originale, ca dupa aia nu am cum sa scap de o recomprimare, atunci cand construiesc noul DVD, deci pierd ceva din calitate.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Filmele de pe DVD-uri sunt deja comprimate MPEG-2, cu bitrateuri mari (4-5 mbit/s pentru scenele complexe), deci nu prea ai cum să eviți o recomprimare.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Un finlandez destept mi-a indicat siteul lui: http://www.sjoki.uta.fi/~shmhav/SVCD_on_a_Macintosh.html#edit_convert_MPEG
Se pare ca se poate lua materialul de pe DVD, la calitatea lui originala, cu MPEG Streamclip. Deci se poate evita una din cele doua etape de recomprimare, ceea ce inseamna ca asta e solutia la intrebarea mea.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Tocmai am facut o proba: am luat o mica bucata de pe un DVD si am convertit-o cu MPEG Streamclip in PAL DV, apoi am facut din cele doua variante (una lasata default, cealalta deinterlaced) un DVD prin Toast 7 (al carui engine de codat DVDuri e mai slab decat cel al lui DVDStudio Pro). Calitatea este excelenta, intre original si varianta default nu se vede nici o diferenta (pe un televizor maricel, de 70 cm).

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

O alta varianta, pe care am aflat-o ieri la Creative Day: Final Cut Pro poate sa importe MPEG2 si deci sa lucreze cu el. Am folosit tot MPEG Streamclip (super marfa de program: o sa le donez astora ceva) ca sa demuxez din DVD in aiff si m2v. FCP le importa si acolo se pot edita. Chestia e ca dupa editare tot trebuie recomprimate pentru a ajunge DVD, deci si portiunile care nu au fost modificate sunt recomprimate si mai pierd din calitate.
Banuiesc ca nu exista un program care sa poata comprima doar ceea ce s-a editat, restul sa-l trimita ca atare in DVD Studio Pro, care sa-l foloseasca fara recomprimare in noul DVD. Eu asta as vrea!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uau, cred ca asta e ce cautam de atata timp: DVDAfterEdit. Deja numele e promitator…

DVDAfterEdit allows you to import menu VOB’s and VTS VOB’s from one DVD to another.

The Import and Replace functions of DVDAfterEdit are two of its most revolutionary, powerful, and useful features. They allow you to incorporate elements from any VIDEO_TS folder (non-encrypted only) into another current project, either by adding to or replacing VOB’s that are already present.

This means that you can, for the first time, make substantial alterations to existing titles, without having to completely re-author the entire project from scratch with the original assets.

Costa de rupe, dar cica e profi. Din pacate, versiunea demo nu permite importul. Are cineva vreo idee isteata…?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Altero: tu de fapt ai nevoie de:
http://www.apple.com/quicktime/mpeg2/

ui’ce zice:
MPEG-2 Playback File Types
.mpg
.mpeg
.vob
.vro
.m2v
.m2a
.m2s

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu, ca playback nu e totuna cu edit. Deschid eu vob-ul in QT si dup’ aia ce? Il export, deci il recomprimn, ceea ce face si MPEG Streamclip, Handbrake etc.
Nevoie as avea de DVDAfterEdit, pentru ca: ...without having to completely re-author the entire project from scratch with the original assets., dar costa prea mult (700$).

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ala e codec-ul pentru MPEG2 - poți să deschizi vob-uri în tot ce vorbește QuickTime deci îl imporți în iMovie direct smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai da Sergiu, dar apoi din iMovie sau orice altceva trebuie din nou facut mpeg2, deci recomprimat. Ceeea ce duce la scaderea calitatii.
De asta sunt buni astia de la DVDAfterEdit, ca promit ca poti folosi direct vob-uri. Doar ca nu gasesc si io de unde sa-l iau…

‹‹ iPhoto      Stiati ca Preview e destept? ››