1 din 3
1
MKV to MOV
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

A reusit cineva sa converteasca pe mac un fisier matroska video - mkv, in altceva .... mov de exemplu ?!?!

Dupa ceva research pe net, am constatat ca pe mac nu prea este sustinut acest container media. In schimb, e netul plin de filme ripate din BlueRay/DVD HD ... tocmai in acest format.

Pe PC-uri exista destul de multe solutii de conversie, multe freeware. Cum de ceva vreme nu mai am niciun PC acasa si nici nu-i duc dorul, as vrea sa-mi convertesc acele filme in MPEG4 pentru Apple TV, sau iPod. N-as mai pune nici microstift pe vreun mac cu BootCamp ca m-apuca greata cand il vad ce oribil arata. Asa ca ... please help!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Ai incercat sa-l convertesti cu DivX Converter sau ffmpegx ? Nu am nici un fisier .mkv sa testez.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu pot sa testez acum, ca-s plecat, dar incearca cu Episode Pro, MPEG Streamclip, iMkvExtract, mkvmerge. Cu una din ele, sau cu o combinatie, merge.
Insa nu e pacat sa descarci HDuri pe care apoi sa le downgradezi? Poate gasesti direct in format mai compresat.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

http://sourceforge.net/projects/matroskaqt/

Instalat Matroska component pentru QuickTime, deschis mkv-ul cu QuickTime apoi export in formatul preferat

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

DivX converter si ffmpeg NU stiu sa deschida mkv-uri. Arturescu, tu ai incercat cu cele doua aplicatii sau doar asa ti-ai dat cu parerea !??!
Cu Matroska component nu merg decat in proportie foarte mica si niciunul nu imi reda coloana sonora.
Cu MpegStreamclip, cu toate ca nu stie sa deschida nativ un mkv, daca ii dau “all files” reusesc sa il fac sa-mi spuna ca nu este un fisier media compatibil, dar am optiunea sa “open anyway”. Acum, la fisierele mici de preview, de cativa zeci de mega, le deschide, si pot face conversia. Dar cand ii dau sa deschida prin aceeasi procedura, intreg filmul, care poate avea in jur de 4 sau 8 GB, dupa disparitia unei bare de progres, apare ... “FileOpen Error ... this movie file is not supported”.

Celelalte optiuni inca nu l-am incercat.

Si despre “downgrade” ... aceste filme sunt oricum downgradate de la HD “adevarat” si in afara faptului ca au o dimensiune mai mare a imaginii, calitatea acesteia este comparabila cu a unui DivX bine encodat. Dupa umila mea parere, downgrade-ul la AppleTV “resolution” este satisfacatoare, mai ales ca asa imi “produc” si content pentru AppleTV. Rulat pe un LCD decent sau pe un Apple Cinema Display HD cu convertor de DVI la HDMI, in full screen, este o experienta placuta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://trac.perian.org/roadmap

Perian 1.0: Matroska support (mkv)

încearcă un nightly de Perian:
cel de la huk http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/5585/
sau poate găsești unul mai nou.
și ...
http://www.engadget.com/2007/04/10/how-to-play-divx-and-xvid-on-your-apple-tv/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

asa este, nu merge sunetul , dar daca incerc in mp4 atunci imi merge si cu sunet

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

am incercat acuma si in format ipod m4v si merge cu sunet, restul formatelor nu vrea sa mearga cu sunet

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Sergiule ... ca intotdeauna, sfaturi bune si la obiect. Iti multumesc si raman dator.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pan’ la urma cum ai facut?
Ca am si eu un HD 1080p H.264 care imi omoara Macul. Ori e prost facut, ori nu face fata Macul meu. Asa ca l-as recoda, dar nu stiu cum.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Cu nightly de Perian, cel indicat mai sus de Sergiu, cu ultima varianta AC3 component, apoi deschis in MPEG Streamclip. Este QuickTime based, si daca poti deschide mkv-ul cu QT player, atunci cu siguranta il va “intelege” si MPEG Streamclip. In rest ... nu cred ca mai e un secret cum sa convertesti cu MPEG Streamclip.

Astept cu nerabdare noul Quick Time ... cu suport ProRes 422. Si noul Compressor 3, reoptimizat pentru multiprocessing, care cica e mai rapid cu 60-70% decat varianta 2.

Vineri la finalul cursului XSan, ne-a vizitat Eric Charles, cel care a tinut ultima prezentare la Bucuresti. Ne-a facut o scurta prezentare de Final Cut Studio 2. Si Final Cut Server. In perioada 6-9mai, va face si un demo tot la Paris. Sunt cateva features noi care m-au lasat cu gura cascata. Nici o alta aplicatie de gen nu are la ora actuala aceleasi instrumente ca FCP-FCS.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu nu pricep nimic din trac.perian.org. Acolo pare ca sunt o gramada de beta-uri, dar nu vad cum se pot descarca.
Componeta aia de subtitrare cu diacritice o am, dar are vreo treaba cu Matroska?
O sa mai sap, dar daca ai niste sugestii mai amanuntite / linkuri, as aprecia.

M-am uitat si eu la filmuletele de prezentare FCS 2 si balosesc incontinuu de atunci… Nu prea inteleg unele chestii, de exemplu prin ce difera ce poti face in Color de Color Correction, dar de abia astept sa apara. Banuiesc ca o sa aiba vreo 60 GB; pe putin…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mi-a trimis Kata4 componentele, pe care le aveam de altfel, dar tot nu am putut sa transform mkv-ul in altceva. Naiba stie, poate era facut prost; era un mkv 1080p, parca H.264.
A cam ramas in urma Macul la capitolul HD… confused

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Dupa incercari si paraincercari, search on web si alte distractii am ajuns la urmatoarea concluzie:

Conversia sea mai buna din MKV in MPEG4 se realizeaza cu MPEG Streamclip. Dar .... MPEG Streamclip este QuickTime based. asa ca musai trebuie sa aveti componentele necesare “citirii” MKV-urilor. In plus si componentele pentru DolbyDigital.  Cu toate acestea, uneori nu poate fi facuta o conversie directa in MPEG Streamclip. Exista o solutie pe care o recomand oricum. Schimbarea containerului Matroska in cel QuickTime. Deschideti MKV-ul in QT Pro, lasati procesul de parsing sa ia sfarsit, apoi accesati File>Save as…. si il salvati ca MOV self contained. Apoi il deschideti in MPEG Streamclip si conversia poate incepe. Drawback-ul acestei proceduri este faptul ca trebuie sa aveti spatiu pe disc macar atat cat are fisierul mkv initial, plus estimarea dimensiunii fisierului convertit.

Succes!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, la asta nu ma gandisem. Acum am aruncat filmul ala, si asa era cam janghinos, dar tin minte data viitoare.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cred ca stiu de ce se mai poticnesc filmele HD pe Macul meu (G5, 2x2,7 GHz, 2 GB RAM). Nu pentru ca n-ar avea putere procesoarele (ca au), nu ca n-ar fi suficient RAM (ca e), ci pentru ca HDDul e prea lent.
Am incarcat acum in QuickTime un HD mkv si m-am uitat in Activity Monitor: la Disk Activity spunea ceva de genul : Data read/s vreo 18-19 MB/s. Asta e tot ce poate un SATA 1? Asta sa fie cauza mesajelor din VLC, cum ca “computer too slow?”?

1 din 3
1