2 din 3
2
MKV to MOV
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
altero - 15 Mai 2007 12:21 AM

Cred ca stiu de ce se mai poticnesc filmele HD pe Macul meu (G5, 2x2,7 GHz, 2 GB RAM). Nu pentru ca n-ar avea putere procesoarele (ca au), nu ca n-ar fi suficient RAM (ca e), ci pentru ca HDDul e prea lent.
Am incarcat acum in QuickTime un HD mkv si m-am uitat in Activity Monitor: la Disk Activity spunea ceva de genul : Data read/s vreo 18-19 MB/s. Asta e tot ce poate un SATA 1? Asta sa fie cauza mesajelor din VLC, cum ca “computer too slow?”?

Nu, n-are cum să fie hard discul. Rata de transfer SATA este de 150 MB/s.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai atunci ce sa fie, ca nu mai inteleg nimic?
RAMul nu e ocupat mai mult de 40%, procesoarele la fel. Placa video e un ATI X850 XT cu 256 MB (cea mai tare placa care se poate pune pe un G5). Unde se poticneste?

Nu exclud faptul ca fisierele sa fie facute prost, dar nu vad cum.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu cred ca e vorba de software, care nu folosește la maxima capacitate procesoarele G5. De exemplu, chiar acum am încercat un Star Wars 1080p cu VLC, și e dezastru - îmi afișează un cadru la zece secunde. Dar văd în Activity Monitor că VLC nu ia sub nici o formă mai mult de 108% CPU.

PS: probleme cu “computer too slow” în VLC au și posesorii de G5 Quad…

PS2: Spre uimirea mea, Mplayer reușește să facă un play aproape perfect la fișierul de care pomeneam mai sus, în condițiile în care nu trece de 98% CPU. Așadar, râmăn la părerea mea: pe Mac ducem lipsă de un player video cu adevărat performant.

[ Modificat: 15 Mai 2007 03:08 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, cred ca ai dreptate.
Pe de alta parte, “astia” cu Macuri Intel spun ca n-au probleme cu vazutul HDurilor. Auzi, cica un MacBook vede orice fara probleme…

Tudore, e timpul sa ne luam si noi un Intelaș d-asta, ca râde copii de noi!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Asa e! MKV-urile merg fara nici o problema. In schimb, pe imac G5, am o rata vai de mama ei. Pe G4 nici nu se discuta.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

Guys, tot incerc sa convertesc un .mkv in H.264 cu Handbrake pentru a il putea vedea cu Apple TV, dar programul mi se tot blocheaza, fara sa stiu de ce.
Aveti vreo idee despre ce ar putea fi vorba?
Multam mult.

Later edit: cu FilmRedux primesc urmatorul mesaj de eroare: :Apple Script Error: «class taVI» “advancedvideobox” of «class tabV» “advancedbox” of window “advanced” doesn’t understand the switchText message. (-1708)”.

A incercat cineva de aici RoadMovie? In ultima instanta, il cumpar si ma apuc de convertit, dar ar fi pacat sa nu gasesc o solutie free…

[ Modificat: 20 Octombrie 2009 07:27 PM de vektor12 ]

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dar cu Handbrake ai încercat?

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07
vektor12 - 20 Octombrie 2009 07:10 PM

Guys, tot incerc sa convertesc un .mkv in H.264 cu Handbrake pentru a il putea vedea cu Apple TV, dar programul mi se tot blocheaza, fara sa stiu de ce.
Aveti vreo idee despre ce ar putea fi vorba?
Multam mult.

Later edit: cu FilmRedux primesc urmatorul mesaj de eroare: :Apple Script Error: «class taVI» “advancedvideobox” of «class tabV» “advancedbox” of window “advanced” doesn’t understand the switchText message. (-1708)”.

A incercat cineva de aici RoadMovie? In ultima instanta, il cumpar si ma apuc de convertit, dar ar fi pacat sa nu gasesc o solutie free…

Incearca ceva de aici,ar trebui sa mearga. aici

Semnătură 

 MacBook
Mighty Mouse BT

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Handbrake se blocheaza si mi se inchide. Am mai cumparat si Road Movie, care teoretic face acelasi lucru, insa la un film normal imi arata ca timp de conversie aproape o zi… si nu l-am lasat niciodata sa continue, ca dupa vreo 5 minute incep ventilatoarele de la Maacbook Pro sa o ia razna.

Ai incercat tu produsele Wondershare? Nu as vrea sa dau banii si sa aflu din no ca nu merge…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Cu QuickTime X ai incercat?

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Nu, pentru ca nu am Snow Leopard. Dar daca e pe bani, parca nu l-as mai lua fara sa stiu cum se comporta…

Pe mine ma intereseaza conversia pentru a vedea filmele pe Apple TV.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member

Nu, pentru ca nu am Snow Leopard. Dar daca e pe bani, parca nu l-as mai lua fara sa stiu cum se comporta…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator

De la iaru citire: Handbrake

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member

De la mine citire: se blocheaza si se inchide. smile

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Daca nu stiam ca merge ... nu scriam aici. Sunt unul care nu scrie pe forum doar pentru a strange un numar mare de posturi. CHiar nu ma intereseaza acest aspect ....

E chiar o avere un Snow Leopard !!! Ultimul sistem de operare Apple, care nu e DOAR un soft de conversie si merge macar o idee mai rapid decat 10.5 !!!

E bun proverbul ala romanesc .... nu vezi padurea de copaci ....

Am o curiozitate ... vektor ...ai 12 ani cumva ?!?

2 din 3
2