1 din 2
1
Simbol baterie “x”
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

Am dat repede un search pe forum dar nu am gasit chiar problema mea. De ieri, in interiorul iconului de la bateria MacBook-ului arata un x. Incarcatorul arata beculet verde, dar daca il scot calculatorul se opreste. Specific ca am incercat sa folosesc bateria cat mai bine, nu am stat cu ea mereu in priza, am lasat-o sa-si faca descarcarile pana sa o reincarc din nou. Poate o fi ceva de la setari?
MacBook-ul il am de aproximativ un an, deci ar mai fi in garantie.
Pana ieri ma tinea bateria destul de bine, zic eu, cam 2 ore.
Merci.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia scoate-o si mai fixeaz-o odata in locasul ei…
uita-te si la contacte

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Incercasem si metoda asta si tot nimic, pare ca nu se ma incarca deloc bateria.
Am facut si o captura:

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Reset PRAM cu restart.
Adica: Shut down. Buton de plecare si, imediat, apasa ALT+COMMAND+P+R.  (verifica mai intii daca poti s-o faci, pozitioneaza-ti degetele!) Asteapta sa bingane de trei ori. Apoi da-i drumul. Va fi OK!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 20 Aprilie 2007 05:40 PM

Reset PRAM cu restart.
Adica: Shut down. Buton de plecare si, imediat, apasa ALT+COMMAND+P+R.  (verifica mai intii daca poti s-o faci, pozitioneaza-ti degetele!) Asteapta sa bingane de trei ori. Apoi da-i drumul. Va fi OK!

Tot asa arata iconul de la baterie :(
Dar nu bingane de 3 ori (de 3 ori la rand), ci pare sa se restarteaza fara sa mai intre si sistemul de operare si e sunetul de restart obisnuit.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asteapta (dupa parerea ta) atit cit e nevoie sa se incarce corect, apoi scoate cablul de alimentare. Ce se vede acum? Procentaj. Lasa-l sa se descarce pina intra in sleep. Re-ataseaza cablul. Spune-mi, asa e ca ai lasat calculatorul in sleep pina a inchis de tot si apoi a mai trecut ceva vreme?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Ala e semnul prin care Macbook-ul iti zice ca nu detecteaza nici o baterie. Fie contactele sunt imperfecte, cum s-a mai zis, fie bateria e “dusa”. Oricum ar fi, eu cred ca trebuie sa faci un drum la service cu el. Contactele alea or sa ramana acolo tot timpul si n-o sa se repare singure.

Daca bateria era doar moarta, ar fi trebuit sa o decteze, sa scrie ca o incarca, dar tot sa se inchida fara alimentare de la priza. Aici pare o problema electrica.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, am vazut si eu semnul. Dupa decuplarea mufei, vad bateria. Incarcata cam cit trebuia
Poate ca trebuie sa faca o curatenie generala (cu OnyX, ca nu doare)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

First, the short version: I went on a quick vacation and put my Macbook into Sleep Mode (and eventually Safe Sleep Mode) before I left. When I got back, the Macbook wasn’t recognizing its battery after being fully drained, displaying a black “X” in the battery icon in the menu bar.

This problem is known to Apple and they will replace the battery if your Macbook (or Macbook Pro) is under warranty. It can be easily avoided by shutting your Macbook down if you won’t be using it for more than a day.

http://hivelogic.com/narrative/articles/macbook-battery-not-recognized-after-being-fully-drained

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Daca decuplez mufa moare macbooku’, nu merge fara alimentare directa, n-am ce sa las “sa incarce”, nu mai imi arata nici un procentaj, nimic, doar x-ul ala nesuferit. Probabil, dupa cum am citit, nu o detecteaza deloc. Daca incarca in mod obisnuit arata ledul de la mufa galben, dar asa arata verde tot timpul, de cand cu buba.
Se pare ca trebuie sa-mi fac drum la service :(, cat mai e in garantie.
Va multumesc de ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 20 Aprilie 2007 08:28 PM

Spune-mi, asa e ca ai lasat calculatorul in sleep pina a inchis de tot si apoi a mai trecut ceva vreme?

Intr-adevar asa s-a intamplat. Nu stiu ce intelegi prin “ceva vreme”, sa fii trecut 24-48 ore.
De obicei apuc sa-l reincarc pana sa se inchida de tot, cand imi apare mesajul ca intra pe “rezerve”. De cateva ori l-am lasat sa se descarce de tot,  citeam ca e chiar recomandat sa lasi sa se goleasca bateria complet…deci nu cred ca aici e vreo greseala. Sper.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Update de la Apple care ar trebui sa rezolve exact aceasta problema.

Identifying an affected battery

Affected batteries will have one or more of the following symptoms:

Battery is not recognized causing an “X” to appear in the battery icon in the Finder menu bar.
Battery will not charge when computer is plugged into AC power.
Battery exhibits low charge capacity/runtime when using a fully charged battery with a battery cycle count (as shown in System Profiler) of less than 300.
Battery pack is visibly deformed.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
huk - 28 Aprilie 2007 09:00 PM

Update de la Apple care ar trebui sa rezolve exact aceasta problema.

Identifying an affected battery

Affected batteries will have one or more of the following symptoms:

Battery is not recognized causing an “X” to appear in the battery icon in the Finder menu bar.
Battery will not charge when computer is plugged into AC power.
Battery exhibits low charge capacity/runtime when using a fully charged battery with a battery cycle count (as shown in System Profiler) of less than 300.
Battery pack is visibly deformed.

Merci de link, dar am dus deja bateria la service. Mi-au zis ca dureaza cam 2 saptamani, caci trimit bateria la Apple. Sa vad ce-mi zic de acolo.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am patit si eu o chestie ciudata, dar nu cred ca e de la baterie. Brusc, incarcatorul nu o mai “vede”. Daca scot bateria si o pun la loc, o vede!
Enervant, ca nu e de la baterie!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Ultimul update de baterie spune ca daca inca mai vezi “X”-ul dupa ce l-ai facut inseamna ca are probleme bateria si va trebui schimbata gratuit, chiar daca a iesit din garantia de 1 an.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.10.05

Apple spera ca prin update sa rezolve problema.
au preluat si cei de la realitatea stirea

Semnătură 

“If I were two-faced, would I be wearing this one?”

1 din 2
1