2 din 2
2
Aperture sau LightRoom ?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.01.07

am lucrat pe ambele plus DPP, adobe camera RAW sau Phase One. LIGHTROOM mi-a oferit cea mai buna solutie de recovery si fill. pe MBP 2.33 cu 2GB se misca impecabil. si are o foarte utila solutie de indexare de pe harduri diferite.
cred insa ca e si o chestiune de obisnuinta. eu am folosit mult Capture One Pro si cu greu am trecut pe LR. Dar am descoperit multe lucruri bune si o ergonomicitate superioara.

numai bine,

VB

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

io zic sa le incerci pe amandoua, ca doar nu esti lenes. care ti se potrivste TIE cel mai bine, pe ala il folosesti. amandoua sunt ok ca programe, si e bine sa le ai pe amandoua.
asta in cazul in care nu ai nevoie de licente.. unde acolo chiar trebe sa alegi in caz ca e vb de buget.

bafta

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

De departe cel mai rapid, simplu si cu rezultate remarcabile a fost RawShooter. A fost pentru ca intre timp a fost cumparat de Adobe iar echipa care l-a dezvoltat a trecut la LR. Oricum din cate imi amintesc nu exista versiune pentru mac. LR e ok, dar marea lui problema e motorul de sharp si mai ales calitatea slaba a imaginilor la ISO mare.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai cu problemele mentionate nu vad ce rezultate remarcabile putea obtine…
mie imi place ca aperture a mobilizat adobe sa caute solutii smile

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

Nu cred ca aperture a fost declicul. Era de mult nevoie de un astfel de program care sa usureze munca. Cand am pus mana pe RawShooter si am terminat intr-o ora 300 de imagini (lucru ce mi-ar fi luat in PS vreo cateva zile) am ramas mut.

Altfel, daca n-ai iso mare si nu vrei sa bagi prea mult sharp in imagini LR isi face datoria. Plus ca se zvoneste ca va aparea v1.1 in curand.

2 din 2
2